4 הסכמות

4 הסכמות

טוהר המילה לא להניח הנחות לא לקחת דברים באופן אישי לעשות את המיטב אז כאן כנראה המקום להסתמך על 4 ההסכמות ולשאול מה ההבדל בין "לחיות בהרמוניה" ו"דרך הלוחמים" ולמעשה יש כאן 2 שאלות 1- מה ההבדל בין המושגים 2- למה יש 2 פורומים באותה הנהלה בשתי השמות הנ"ל מקווה שבפורום הזה אני אקבל תשובה, בהסתמך על שם הפורום ולא מחיקה הודעה שככל הנראה נובעת לא מהרלוונטיות שלה אלא מהיכולת של מנהלת הפורום לענות עליה.

ibag

New member
וואלה, הקדמתה אותי

מזמן אני רוצה לשאול למה יש צורך לנהל שני פורומים על אותו נושא, עם אותם סוג של הודעות, באותו סגנון... בטח יש לזה סיבה, שאני לא מצליחה לראות. מישהו יכול להסביר?

kung fu

New member
הי ../images/Emo39.gif

1. "מה ההבדל בין המושגים" "דרך הלוחמים" מבחינתי זה ללחום על החופש שלנו, החירות שלנו. "לחיות בהרמוניה" מבחינתי זה לחיות בהרמוניה עם הכל - עם עצמנו, עם אנשים, ועם עוד דברים. יש אנשים שאולי יפרשו את המושגים האלו אחרת. זה הפירוש האישי שלי. 2. "למה יש 2 פורומים באותה הנהלה בשתי השמות הנ"ל" פורום דרך הלוחמים מנוהל על ידי 3 אנשים (כולל אני). פורום לחיות בהרמוניה מנוהל על ידי בלבד. אין קשר בין שני הפורומים האלו, מלבד זה שאני מנהלת בשניהם. עדיף להבא שתשאל אותי כאלו שאלות במסרים
תעדכן אותי שקראת, בשביל שאוכל למחוק את ההודעה.

את לא כל כך מסבירה ...

"דרך הלוחמים" לה "ללחום ..." "לחיות בהרמוניה" זה "לחיות בהרמוניה ..." כשאת מסבירה בדיוק אם המילים שאני מבקש שתסבירי את לא כל כך מסבירה... אבל אם את מוחקת את ההודעה הזאת לא אוכל לצטט את ההסבר שלך ועל פיו לשאול את המשתתפים... אז אולי תשאירי את השירשור הזה?

kung fu

New member
הסברתי כמיטב יכולתי באותו הרגע.

אני לא הגולשת היחידה בפורום זה. אולי תקבל הגדרות אחרות מאחרים
הרי השאלות שלך לא מכוונת כלפי. לא?

.m

New member
אפשר?

השרשור הזה נראה כמו שיחה פרטית, אבל אחרי ההזמנה של המנהלת הנכבדה, אני מרשה לעצמי להוסיף את דעתי. "דרך הלוחמים" נתפסת בעיני כדרך חיים, כפי שמתוארת בכתבים של קרלוס קסטנדה ושות'. כן, יש לה כל מיני התאמות לחיים המערבים, מאחר ואנחנו לא חיים במקסיקו, ואין לנו דון-חואן וחברותו משלנו. "לחיות בהרמוניה" זה קונספט נפלא בפני עצמו, שכלל אינו קשור לקסטנדה ודרכיו. השאלה דומה בעיני לשאלה "למה יש פורום 4 הסכמות, ופורום דרך הלוחמים?" (התשובה: כי למרות שיש דמיון וקרבה מסויימת, עדיין מדובר בשני נושאים שונים) בוקר טוב
mai

תודה, דברים מקבלים גוון שונה

לא יודע למה השירשור הזה נראה לך "כמו שיחה פרטית", אך אולי בכל זאת ייתפתח כאן דיון מעניין. ""למה יש פורום 4 הסכמות, ופורום דרך הלוחמים?" (התשובה: כי למרות שיש דמיון וקרבה מסויימת, עדיין מדובר בשני נושאים שונים)" ותשובתי, כי 4 הסכמות (למרות שזה בפרוש חלק מ"דרך הטולטקים") הינה יחידה הקיימת מפני עצמה. אני יכול אפילו להבין את קיומם של 4 פורומים: אי-עשיה, חלימה, שחזור, מחיקת היסטוריה אישית... למרות שאני הייתי פותח פורום אחד בשם "4 הטכניקות" כי לדעתי קיום של 4 פורוםמים נפרדים מונע (לפחות חלקית) מהרבה אנשים להבין את הקשר ההדוק בין 4 הטכניקות...

.m

New member

אפשר למצוא הקשרים ואי-הקשרים בכל נושא... אולי הדרך היא ליצור קשר בין הפורומים (העברת קישורים מפורום לפורום כדי ליצור תנועת כותבים, למשל), כך שמי שמעוניין רק בנושא אחד ישאר בפורום הרלוונטי, ומי שמעונין יוכל להתנייד בין הפורומים. זו גם דרך להביא את קיום הפורומים השונים למודעות הכותבים (ראיתי שמישהי כתבה לך שהיא גילתה את הפורום בעקבות השאלה שלך (-:). (-: mai

לא, השאלות לא מופנות "רק" אליך

אבל בכל זאת את יכולה לענות. די מצחיקים אותי משפטים כמו "אני אסביר לך מה זה עצבים בעיניי, עצבים זה כשאני עצבני" ... משפטים ריקים מתוכן שלא אומרים כלום ולא מוסיפיים כלום להבנה של אף צד.

kung fu

New member
אגב, אני מצליחה יותר להבין אותך.

שזה נחמד
תראה, הסברתי מה זה "דרך הלוחמים" ומה זה "לחיות בהרמוניה" לפי מה שהצלחתי להסביר מבחינה מילולית. אני לא רואה את הדברים האלו בתור מילים, אז להגדיר אותם זה מאלץ אותי להמציא הגדרות דמיוניות לדברים שאני יודעת בתוכי מה הם. כמו כן, כל עניין ההגדרות הזה מרגיש כמו התעלמות מהמציאות ונסיון להגדיר מילולית, בזמן שאפשר פשוט להסתכל על דברים שקיימים במציאות. הרי באותה מידה אדם יכול להחליט שהמושגים דרך הלוחמים ולחיות בהרמוניה הם אותו הדבר בדיוק. הכל תלוי בהגדרות. אז אתה רוצה לשמוע את ההגדרה שלי לכל אחד מהמושגים האלו? למה? זה מקדם אותך מבחינה לימודית? (אני באמת מתעניינת ומנסה להבין למה אתה שואל את כל השאלות האלו)

kung fu

New member
אה, עכשיו ראיתי שענית כבר

מה אתה רוצה בדיוק לדעת, אז תתעלם מהשאלות שלי בהודעה למעלה.

kung fu

New member
אגב,

אם מעניין אותך להבין את המושגים "לחיות בהרמוניה" ו"דרך הלוחמים" לפי פרשנותם של קוראי וכותבי הפורום, אתה מוזמן לפתוח דיון בפורומים הרלוונטים ולשאול את דעתם של האנשים. אני מתכוונת לזה: בפורום לחיות בהרמוניה לפתוח דיון "מה זה המושג לחיות בהרמוניה" בפורום דרך הלוחמים לפתוח דיון "מה זה המושג דרך הלוחמים" ואז זה לא יימחק כי זה רלוונטי לנושא הפורום.

קיבלתי, אך למה לא לפתוח בפורום הזה

של 4 הסכמות הודעה על מה ההבדל בין 2 מושגים שנראים לי (לי אישית) זהים? הרי מדובר כאן על טוהר המילה, נושא שבפרוש שייך לפורום הזה.

kung fu

New member
אוקיי...

מהודעתך המקורית זה לא מובן שאתה רוצה לשמוע - איך כל אחד מהגולשים של הפורום מפרש את המושגים "דרך הלוחמים" ו"לחיות בהרמוניה". הסיבה לכך שזה לא מובן היא: שהכנסת להודעה המקורית שלך גם עוד מידע שקשור בפורומים שקיימים בתפוז שנקראים באותם השמות, והכנסת מידע שקשור במי מנהל את הפורומים, וזה כבר לא קשור בכלל להגדרות. מה אתה באמת רוצה לדעת? אתה מעוניין באמת לשמוע את ההגדרות של כל מי שיענה לך, למושגים "דרך הלוחמים" ו"לחיות בהרמוניה"? ואם כן, למה אתה מפרסם את זה דווקא כאן? אתה גם יכול לשאול את זה בפורום מתכונים ופורום אמנות שימושית. אני לא צוחקת. האם אתה מעוניין לקבל הגדרות מאת אחרים לגבי שני המושגים האלו? או שאתה מעוניין בדברים אחרים? אני שואלת ברצינות.

לשאלה רציתית מגיע תשובה רצינית

התכוונתי בדיוק למה שכתבתי. (סתם, בצחוק) אני רוצה לדעת הרבה דברים, בין היתר מה ההבדל בין המושגים "דרך הלוחמים" ו"לחיות בהרמוניה" ואם את רוצה אפשר להוסיף "דרך הידעיים"... כיוון שבעיניי אלו מילים שונות שמצביעות על אותו הדבר. עיניין הנהלת הפורום נכנס כי אני לא רואה "בעיה" ב-500 פורומים על "דרך הידעיים" עם 500 שמות שונים בהנלהת 500 אנשים שונים שכל אחד נותן את זווית הראיה שלו, אך לא רואה "תועלת" בהנהלת 2-3 פורומים כאלו על ידי אותו אדם. מובן שזו רק דעתי ויתכן שאני טועה לחלוטין ויש תועלת בהנלת 3 פורומים שהשוני היחיד היא בניסוח השם למרות שכולם "מתעסקים" באותו נושא בדיוק, אך אם אני לא שואל ו/או לא מקבל תשובות אין לי אופציה להבין. "אתה גם יכול לשאול את זה בפורום מתכונים ופורום אמנות שימושית" נראה לי קצת מוזר (ברצינות) לשאול בפורום ששמו "מתכונים" (מעולם לא נכנסתי שם, יש מתכונים טובים?) ולשאול שם על פרושם של המונחים האלו, שם נראה לי יותר הגיוני לשאול על איזה גודל כפית מתכוונים כשנותנים מתכון מסוים (בהנחה שבפורום בשם כזה הכן מדברים על מתכונים ולא על בניית טיסנים)

kung fu

New member
תודה על המידע!

לגבי ניהול הפורומים - זאת שאלה אלי, או אל הגולשים? אם זה אלי, אז ברור שזה לא קשור לפורום ויכולת לשלוח לי את זה במסרים. ואם זה לא אלי - אז השאלה על 3 הפורומים מופנית לגולשים בעצם? בכל אופן רציתי להגיב על זה בקצרה: אני מנהלת 3 פורומים. בדרך הלוחמים שותפים עוד שני אנשים ובארבע ההסכמות שותף עוד אדם אחד. אז זה לא שאותו אדם מנהל יחיד ב-3 פורומים. אולי הם כרגע לא כתבו הודעות, אבל זה עניין שמשתנה. יכול להיות שבגלל שאני היחידה שפעילה מבחינת כתיבה (בימים האחרונים), אז אתה מרגיש את האנרגיה שלי שיוצאת זהה דרך כל ההודעות, ואתה מקבל את התחושה שבכל הפורומים מדברים על אותו הדבר. אבל לפי דעתי ההודעות של גולשי הפורום (לא מדברת עלי כרגע) הן שונות בלחיות בהרמוניה, בדרך הלוחמים ובארבע ההסכמות. וגם אם אדבר על עצמי, אז למשל בלחיות בהרמוניה לא אכתוב על חלימה. גם בארבע ההסכמות לא אכתוב על חלימה. ועכשיו בלי קשר לכל מה שכתבתי ובלי קשר גם אלי - אני רואה את התועלת ב-3 פורומים עם שמות שונים, גם אם היו לכולם מנהל אחד זהה.

אינני נוהג לשאול שאלות אישיות

בפורומים, זה לא נראה לי המקום המתאים. כעת הסברת לי קצת יותר ... בעיניי גם את וגם יתר משתתפי הפורומים (בעיקר דרל הלוחמים ולחיות בהרמוניה) כותבים האותו הסגמון ועל אותם הדברים, בעינייך לא,, אני במין שכך את רואה את זה, האם את מבינה איך אני רואה את העניין? את אומרת שאין מקום לחילמה ב"לחיות בהרמוניה"? אני לא אומר שאת אומרת את זה אני שואל. בעיניי (עד כמה שזה שווה) אני לא יכול לדמיין חיים בהרמוניה ללא חלימה ... זה נראה לי כמו ביזבוז של שליש החיים (בערך), ובזבוז בעיניי לא מתקשר עם הרמוניה.

kung fu

New member
המשך

כעת הסברת לי קצת יותר ... בעיניי גם את וגם יתר משתתפי הפורומים (בעיקר דרך הלוחמים ולחיות בהרמוניה) כותבים באותו הסגנון ועל אותם הדברים, בעינייך לא,, אני מבין שכך את רואה את זה, האם את מבינה איך אני רואה את העניין? כן, עכשיו אני מבינה יותר
את אומרת שאין מקום לחילמה ב"לחיות בהרמוניה"? אני לא אומר שאת אומרת את זה אני שואל. אם מישהו יכתוב בפורום לחיות בהרמוניה על חלימה, אני לא אמחוק לו את ההודעה אבל אפנה אותו לדרך הלוחמים. בעיניי (עד כמה שזה שווה) אני לא יכול לדמיין חיים בהרמוניה ללא חלימה ... זה נראה לי כמו ביזבוז של שליש החיים (בערך), ובזבוז בעיניי לא מתקשר עם הרמוניה. אוקיי, אני אסביר את עצמי איך אני רואה את הפורומים האלו. לחיות בהרמוניה זה פורום שעוסק בהתפתחות אישית, מודעות עצמית, לקבל את עצמנו, לשנות את החיים שלנו וכדומה...אבל לא חייבים לצעוד בדרך הלוחמים. זאת אומרת, אפשר לכתוב שם כל דבר שקשור בהתפתחות האישית שלנו, אבל לא "צריכים" לתרגל כלים מדרך הלוחמים, לא צריכים לשמור על טוהר המילה. אני מאפשרת לאנשים להתבטא, ולעבוד על התפתחות אישית. אבל יש הרבה כיוונים להתפתחות אישית ואני לא אחליט עבור הגולשים איך להתפתח, באיזה כיוון להתפתח וכדומה. מה שכן, כל הודעות שמכילות ביקורת על משתתפים אחרים, או משרות אווירה שלילית בפורום יימחקו. בפורום הזה אין ביקורת אחד על השני. זה פורום שאמור להיות מקום נעים ובטוח, שאפשר לכתוב מה שמציק לנו, מבלי שישפטו אותנו או יבקרו אותנו או יגידו לנו איך לדבר אל עצמנו. הגולשים יכולים לייעץ, אבל אף אחד לא יבקר או יגיד לשני איך להתנהג. דרך הלוחמים עוסק בצעידה בדרך הלוחמים. אמור לסקור את הכלים שעוזרים לנו בדרך - ייקוש, חלימה, ארבע ההסכמות, אי עשייה, שחזור / סיכום החיים, אמור לעזור לאחרים, אמור להוות מקום שאפשר לחמוד על דרך הלוחמים וכדומה. וארבע ההסכמות עוסק רק בארבע ההסכמות. אם גולש קרא את ארבע ההסכמות (הספר), והוא רוצה להבין בזה יותר, אבל לא מעניין אותו חלימה, ייקוש, ודרך הלוחמים, ורק מעיין אותו ליישם את ארבע ההסכמות - אז זה המקום שלו לכתוב ולהיעזר. תראה אני הכללתי, ועשיתי הגדרות לדברים קיימים, ולא דייקתי, ואני לא אוהבת להגדיר דברים באופן כזה, אבל הגדרתי על מנת שתבין יותר את גישתי.

תודה, כשמסבירים לאט אני מבין מהר...

רק תרשי לי עוד כמה שאלות (אחרים מוזמנים גם לענות, כמובן) "כל הודעות שמכילות ביקורת על משתתפים אחרים, או משרות אווירה שלילית בפורום יימחקו." זה לא קשור לטוהר המילה? לגבי דרך הלוחמים, לא יודע אם זאת שאלה או הערה, "אמור לסקור את הכלים שעוזרים לנו בדרך - ייקוש, חלימה, ארבע ההסכמות, אי עשייה, שחזור / סיכום החיים, אמור לעזור לאחרים, אמור להוות מקום שאפשר לחמוד על דרך הלוחמים וכדומה." מה אם מחיקת הסטוריה אישית? יש 3 סוגים של "לוחמים" יוקש חולם נגואל יש 4 טכניקות (כלים?) חלימה אי עשיה מחיקת היסטוריה אישית שיחזור יש את האיך 4 הסכמות על מנת לחיות בהרמוניה לא חייבים לצעוד בדרך הלוחמים... נכון (מאוד) דרך הלוחמים זה רק שם אחד מתוך רבים, זו רק דרך אחת, יש עוד המון... ובכל זאת או שאני לא קורא נכון את ההודעות בפורום "לחיות בהרמוניה" או שרוב ההודעות כן מתייחסות ל"דרך הלוחמים".

למעלה