המשך
כעת הסברת לי קצת יותר ... בעיניי גם את וגם יתר משתתפי הפורומים (בעיקר דרך הלוחמים ולחיות בהרמוניה) כותבים באותו הסגנון ועל אותם הדברים, בעינייך לא,, אני מבין שכך את רואה את זה, האם את מבינה איך אני רואה את העניין? כן, עכשיו אני מבינה יותר
את אומרת שאין מקום לחילמה ב"לחיות בהרמוניה"? אני לא אומר שאת אומרת את זה אני שואל. אם מישהו יכתוב בפורום לחיות בהרמוניה על חלימה, אני לא אמחוק לו את ההודעה אבל אפנה אותו לדרך הלוחמים.
בעיניי (עד כמה שזה שווה) אני לא יכול לדמיין חיים בהרמוניה ללא חלימה ... זה נראה לי כמו ביזבוז של שליש החיים (בערך), ובזבוז בעיניי לא מתקשר עם הרמוניה. אוקיי, אני אסביר את עצמי איך אני רואה את הפורומים האלו.
לחיות בהרמוניה זה פורום שעוסק בהתפתחות אישית, מודעות עצמית, לקבל את עצמנו, לשנות את החיים שלנו וכדומה...אבל לא חייבים לצעוד בדרך הלוחמים. זאת אומרת, אפשר לכתוב שם כל דבר שקשור בהתפתחות האישית שלנו, אבל לא "צריכים" לתרגל כלים מדרך הלוחמים, לא צריכים לשמור על טוהר המילה. אני מאפשרת לאנשים להתבטא, ולעבוד על התפתחות אישית. אבל יש הרבה כיוונים להתפתחות אישית ואני לא אחליט עבור הגולשים איך להתפתח, באיזה כיוון להתפתח וכדומה. מה שכן, כל הודעות שמכילות ביקורת על משתתפים אחרים, או משרות אווירה שלילית בפורום יימחקו. בפורום הזה אין ביקורת אחד על השני. זה פורום שאמור להיות מקום נעים ובטוח, שאפשר לכתוב מה שמציק לנו, מבלי שישפטו אותנו או יבקרו אותנו או יגידו לנו איך לדבר אל עצמנו. הגולשים יכולים לייעץ, אבל אף אחד לא יבקר או יגיד לשני איך להתנהג.
דרך הלוחמים עוסק בצעידה בדרך הלוחמים. אמור לסקור את הכלים שעוזרים לנו בדרך - ייקוש, חלימה, ארבע ההסכמות, אי עשייה, שחזור / סיכום החיים, אמור לעזור לאחרים, אמור להוות מקום שאפשר לחמוד על דרך הלוחמים וכדומה.
וארבע ההסכמות עוסק רק בארבע ההסכמות. אם גולש קרא את ארבע ההסכמות (הספר), והוא רוצה להבין בזה יותר, אבל לא מעניין אותו חלימה, ייקוש, ודרך הלוחמים, ורק מעיין אותו ליישם את ארבע ההסכמות - אז זה המקום שלו לכתוב ולהיעזר. תראה אני הכללתי, ועשיתי הגדרות לדברים קיימים, ולא דייקתי, ואני לא אוהבת להגדיר דברים באופן כזה, אבל הגדרתי על מנת שתבין יותר את גישתי.