4 בעיות בסרטים!

4 בעיות בסרטים!

1) מה לעזאזל קרה לאובי-ואן קנובי בתקווה חדשה... הוא לא בדיוק מת, הוא פשוט העלים את עצמו... מישהו יודע? 2) בנקמת הסית', הדבר הכי דבילי שראיתי אי-פעם - פקודה 66. למה המשובטים לא היו כל הזמן לצד הפדרצייה? זה היה חוסך את כל המלחמה! הסבר?! 3) פלפאטין נגד ווינדו בנקמת הסית'. איך בדיוק וינדו הוביל עליו, פלפאטין הוא הכי חזק מבין הסית'ים והג'דיים אולי חוץ מיודה וגם אנאקין (על פי דברי סידיוס - ויידר יותר חזק גם ממנו וגם מיודה). יכול להיות שהוא ויתר לוינדו בשביל שיהיה המצב שאנאקין יצטרך להרוג אותו? 4) גם בנקמת הסית' - אנאקין נגד אובי ואן קנובי - איך זה שאובי ניצח בסוף? בגלל הקפיצה המטופשת של אנאקין? זה כזה הורס... לא שזה טוב, אבל אנאקין היה אמור לנצח מבחינת כוחות? - אני מבקש שרק מי שבאמת ראה את הסרטים יענה לי בבקשה!

Jedi Force

New member
התשובות פשוטות...

1) זה נכון, אובי-וואן קינובי לא באמת "מת", אבל הוא גם לא באמת "נעלם", הוא פשוט התאחד עם ה"כוח". בסוף "נקמת הסית'" יודה מגלה לאובי-וואן שקוואי גון-ג'ין (המאסטר של אובי וואן שמת בנקמת הסית') גילה דרך להתאחד עם הכוח. אובי וואן ב"תקווה חדשה" החליט שאם הוא ינסה לשרוד הוא רק יגרום ללוק בעיות (זוכר? הם היו מוקפים בסטורם-טרופרס) וגם בגלל שככה הוא יוכל להנחות ולעזור ללוק יותר וכמו שהוא אמר, להיות יותר חזק מווידר. 2) פקודה 66 מורה על המשובטים שהג'דיים הם האויבים של הרפובליקה ועל המשובטים להשמיד אותם. אף אחד לא ממש יודע מה קרה שם, אבל לפי רוב הדיונים שהיו בפורום, הגענו למסקנה שפשוט המשובטים תוכנתו כך שמתי שפקודה 66 יופעל, הם ישמידו את כל הג'דיי. זה היה הרעיון של פלפטין. להשמיד את הפדרציה, ורק אז להשמיד את הג'דיי, ככה הרפובליקה תהיה כולה שלו בלי שום בעיות. 3) תראה, ידוע שווינדו היה אחד לוחמי הלייט-סייבר הכי טובים מבין הג'דיי, והמיומניות שלו היו מעולות! כמובן, שייתכן וזאת גם הייתה התוכנית של פלפטין, לגרום לכך שהוא יפסיד במכוון, וכאשר אנאקין יגיע, פלפטין ישחק אותה מסכן ויגרום לאנאקין לבגוד בג'דיי ולעצור את ווינדו. 4) התשובה לזאת גם פשוטה. אנאקין היה יהיר, הוא כול כך העריץ את עצמו ואת כוחו ולא חשב פעמיים וקפץ. הוא לא חשב בהיגיון, הרעיון שהוא בגד בג'דיי, פדמה נטשה אותו לטובת הג'דיי, הוא ברגע זה אחראי למאות מתים של הג'דיי והפיכתו לסית', וכול כוח הסית' החדש שזרם בעורקיו, שיגע אותו וגרם לו להיות יהיר, והוא חשב שאין סיכוי שאובי וואן ינצח אותו. הטעות של הקפיצה הראתה לך את התוצאה של הקרב. מקווה שעניתי לך בצורה טובה והבנת הכול!

Z E R O

New member
סקרן אותי... איזה כוח הוא רצה...

...להראות בקפיצה??? ידוע לי שקפיצה היא לא מיומנות מיוחדת של סית'... זה לא שהוא עמד לנסות מתקפה של דארק סייד והפסיד בגללה... זו סתם קפיצה שלא הבנתי מה הוא ניסה להשיג בה...

Jedi Force

New member
העיקר כאן זה לא "הקפיצה"

הרעיון שמסתתר מאחורי זה שלאובי וואן היה יתרון, כאן היה לו יתרון של הגובה, ואז, אנאקין קפץ למרות היתרון של אובי וואן כי אנאקין היה יהיר וחשב שהוא חזק יותר לא משנה מה (סית'..נו מה חדש?) ובגלל זה הוא הפסיד.

Z E R O

New member
הסית'ים האלה...

אוף! יש לי דחף מטורף לשחק בג'די אקאדמי, ללכת לטיפול!?

ענית יפה...

ענית יפה, אבל לא יודע כל-כך בקשר לפקודה 66... הוא יכל לסיים עם הפדרצייה בשניות (כמו שאמר להשביט את יחידות הדרואידים) ולהפעיל את פקודה 66 מוקדם יותר וככה רוב הג'דיים החשובים היו מתים בזירת ההוצאה להורג במתקפת המשובטים, וגם פאדמה כמובן, שרצו שהיא תמות. אבל כן, ל-3 האחרות באמת הסברת אותן טוב... לדעתי - אנאקין הפסיד הפסד מעצבן כזה בכל אופן... תודה!

Y. Welis

New member
ראשית כל הוא רצה שהרפובליקה תאמין

במשובטים, ותשתמש בהם לצרכיה, למרות מקורם הבעייתי (דוקו כזכור הוא שהתווה את התוכניות ליצירתם + כנראה גם לפקודה הנ"ל, לפי הוראת סידיוס). אחרי שנוצר האמון והרפובליקה עשתה בהם שימוש לצרכיה, ניתן היה להפעיל אותם כנגדה, כי הם כבר הפכו לכוח לגיטימי (כל הסנאטורים, לרבות בייל אורגאנה, צופים במשחתות הראשונות ממריאות בסוף פרק 2). כביכול לא היה שום שינוי: הכל נעשה במסגרת חוקית! הרפובליקה בחרה להיות לאימפריה (כל הסנאטורים הסכימו), ואבירי הג'די הוכחו כבוגדים ובעלי רצון למשול ברפובליקה, ועל כן הושמדו.

טעות לא עקרונית, אבל בכל זאת:

עשית טעות קטנטנה אבל... משהו לא כל-כך עקרוני... קוואי גון-ג'ין מת באימת הפאנטום, לא בנקמת הסית'...

Jedi Force

New member
אני יודע, תיקנתי את זה בתגובה להודע

לגמרי מה שכתבת מקודם על המשובטים ועל זה שפלפטין היה יכול לגמור את הפדרציה ולהשמיד את כל הג'דיי מוקדם יותר. ובכן, הוא לא יכל מוקדם יותר, כי הוא היה צריך זמן למשוך את אנקין לצד האפל, מבין?

advanced soul

New member
אני רואה שכבר ענו לך יפה...

בכל זאת כמה דגשים: כוח זה לא הדבר היחיד שקובע את תוצאת הקרב. כאן נכנסת מיומנות, ניסיון, קור רוח, מהירות תגובה, גורם ההפתעה, וגם יתרון מקומי תלוי פני השטח, כמו יתצרון הגובה. בכל מקרה הגיוני שאנאקין היה מפסיד גם מבחינת העלילה. זה גם גרם שמפגש השני בינהם (בתקווה החדשה) להיות רגע מרגש. בקשר לפקודה 66 - אני חושב שצריך להבין שפלפטין רצה לשלוט בצורה לגיטימית ולא כתוצאה מכיבוש בכוח. המשובטים שירתו את הרפובליקה, צברו לגיטיביות ואמונה כי הם מייצגים תמיד את הצד הטוב...לכן ראו בפלפטין בהתחלה כמגן (בעסרת המשובטים" על הגלקסיה מהג'די הבוגדניים ולכן היה לו כוח ליגיטימי. הרפובליקה לא נכבשה בכוח - אלא הפכה לאימפריה מבלי שמישהו שם לב. וכאשר היה מאוחר מדי ...כבר לא היה משנה

black chaos

New member
עכשיו שאתה מעלה את זה...

זה באמת דבילי... לגבי אובי,הוא מת (אולי אכ"ח) כי ראו את "הרוח" שלו עוזרת ללוק להתאמן שזה מזכיר לי טעות.... איך בדיוק יודה חיי לפחות 50 שנה (או יותר,שכחתי זמן מדיוק)בחור המעופש הזה,והצליח לבנות בובות של דארת' ויידר (חומרי גלם?!)

Y. Welis

New member
לוק היה אחראי לחיזיון (הדמיוני)

לא יודה. הוא התעקש לקחת איתו נשק, ועל כן פגש שם את ווידאר. הוא קיבל רמז באשר למיהו ווידאר, אבל לא הבין אותו.

advanced soul

New member
מאיפה זה?

לוק לא פגש את ויידר בגלל שלקח נשק, אלא נלחם איתו בגלל שלקח נשק, ולא היה צריך להילחם איתו. אבל אולי אני טועה. מאיפה הידע שלך?

Y. Welis

New member
מניתוח הסרט (והספר הישן)

ווידאר לא היה קיים בפועל בדאגובה; זו לא היתה בובה שיודה יצר, או הולוגראמה. זה היה חלק מתהליך הלימוד של לוק: יודה טען שזהו מקום שבו הצד האפל חזק יותר מבשאר הפלנטה. לוק שאל מה הוא ימצא שם, ויודה השיב 'רק מה שתיקח איתך'. לוק החליט לקחת את החגור שלו. יודה ציין שהוא לא יזדקק לנשק שלו. לוק התעקש, וכנראה שההתגלמות של ווידאר היתה בתגובה לכך.

Jedi Force

New member
אמממ...

יש גם בסדרה Clone Wars, סצינה קצרה שבה רואים את קוואי גון-ג'ין עם אנאקין הצעיר עומדים בפני עץ ואנאקין נכנס קצת מפוחד לאותו עץ, זה לא אותו עץ בדאגובה?

Z E R O

New member
בהחלט, רק שאני מתקשה להבין...

...מתי זה קרה... ואל תגידו לי בפרק 1!!! כי בפרק 1 לא היה להם זמן לזה בזמן שקוואי גון היה בחיים!!! אולי זה היה חלום של אנקין! נ.ב. מתי כבר יהיה ליטסייברס אמיתיים? וכמה הם יעלו? ולאיזה גילאים הם יוגבלו?

advanced soul

New member
אני חושב זה יוגבל לגיל 7- (מינוס)

אבל לא חושב שבקרוב יהיה דבר כזה...קשה לחשוב שאפשר להגביל ככה התפשטות של אור או אנרגיה, רק לקרן מוגבלת במרחק.

gloom

New member
ההגבלה../images/Emo66.gif

נדמה לי שמגיל 18+ יותר להוציא על זה רישיון כמו אקדח.. כי זה יכול להרוג אנשים :p (מצד שני גם סכינים, ומוכרים שכינים לבני 12) אבל ההגבלה של האור זאת לא הבעיה, יש בעיה אחרת- בגלל שזה עוצמה כל כך חזקה זה מתחיל להמיס את האוויר שמסביב (מפרק את האוויר לאטומים שהוא מורכב ממנו) ואז זה מאבד מהעוצמה שלו... או משהו כזה (קראתי את זה לפני המון זמן למה אי אפשר ליצור רובי לייזר כמו בסרטים)

Y. Welis

New member
וכמובן יהיה צריך *הרבה* משמעת

כי הדלקה אחת לא זהירה והופ הלכה לך יד (או משהו אחר).

למעלה