4 ארוחות ביום...

evemon

New member
4 ארוחות ביום...

אוף... כתבתי כבר את כל ההודעה והפסקת חשמל רגעית מחקה לי הכל... טוב here we go again.... אני קצת מודאגת (טוב נו אמא פולניה או מה???) מכיוון שבעוד פחות מחודש עלי לחזור למעגל האנשים העובדים התחלתי לשלב בקבוק והנקה לנישנושית הקטנה והחמודה שלי. עד לפני שבוע היא קיבלה בקבוק אחד פעם ביום. בין המבחר ה"רב" של תוספי המזון נבחר מטרנה מכיוון שהיא אכלה ממנה הכי הרבה ומכיוון שהיציאות שלה לא נהפכו ירוקות. שבוע שעבר התחלתי להגביר את מתן התוסף ל2 בקבוקים ביום, ומאז ירד מספר היציאות לפעם ביומיים ומספר האכלות ליום ל4 פעמים ביום וזה מאוד מאוד מדאיג אותי. היא אוכלת ארוחה ראשונה בבוקר בסביבות 6-7 בבוקר - הנקה ארוחה שניה בסביבות 9-10 בקבוק 180 מ"ל אז היא נרדמת לשנ"צ בין 12 ל15:30 או 16:00 כזה וכשהיא מתעוררת היא מקבלת הנקה - ארוחה שלישית ובקבוק אחרון (180 מ"ל) לפני שהיא הולכת לישון בסביבות 19:30 20:00. יש לציין שבמהלך השנ"צ או בשינת הלילה היא עלולה להתעורר מספר פעמים אבל מוצץ מחזיר אותה לישון. האם אני בסדר שאני נותנת לה מוצץ? זה לא נראה היה לי בעייתי כי אם היא היתה באמת רעבה מוצץ לא היה מרגיע אותה. אם כן, אמא פולניה שאני רוצה שהיא תאכל יותר ביום - נו עמלתי כל כך קשה על החלב בציצי ובבקבוק שלא תאכל??? בנוסף אתמול בלילה היא אחלה רק חצי מהבקבוק שהכנתי לה אז דחפתי לה ציצי גם, כי זה נראה לי ממש מעט. וההנקות נראות לי קצרות מהרגיל ולא מלאות מספיק. אז מה עושים??? האם אני מגזימה??? לי זה נראה ממש, אבל ממש, מעט בשביל קטנטונת בת 3.5 חודשים????? בקיצור אני צריכה נואשות את דעתכן המנוסה.

evemon

New member
אה... ותוספת קטנה

יש לציין שהקטנטונת חיונית וחייכנית מבסוטה מהחיים ולא בוכה כמעט אלא אם היא עייפה/רעבה. שזה מהפך מוחלט מהבכיינית שהיתה בין גיל חודש לחודשיים.... יש עוד לציין שהיא לא רזה - לא שמנה אבל יש לה פולקעס כאל שמנמנים ורכים כאלה שבא לתת להם ביס
אה ולפעמים היא אפילו לא בוכה שהיא רעבה - אני נותנת לה כי עבר כבר מספיק זמן וחייבים כבר לאכול.

עדיקים

Active member
כמה דברים- מידע אישי שלי בלבד

אם הילדה חיונית ושמחה ולא בוכה לאוכל אני לא חושבת שיש סיבה לדאגה צריך רק לבדוק שהעליה שלה במשקל תקינה וכמובן - שיש חיתולים מלאים בשתן - אני חושבת שבגיל הזה לא צריכה להיות יציאה כל יום (ז"א עם יש סבבה אבל אם לא זה לא אומר שזה לא בסדר). הקטנה שלי בגיל הזה אכלה 120-150 ולא 180 אבל יותר ארוחות ביום. אולי המנות שלך גדולות יותר ולכן משביעות יותר ומחלקות את היום לפחות ארוחות. אם את רוצה להיות שקטה את יכולה להתקשר גם ל-2700* - מוקד של הכללית עונה ללקוחות של כל קופ"ח יש שם עמדה מאויישת של אחות 24 שעות והן מאוד נחמדות. את יכולה להתייעץ גם עם היועצות של ליגת לה-לצ'ה. זה כמובן בא גם מהצד הפולני שלי.

דיא

New member
מסכימה חלקית

ארבע ארוחות ביום בגיל הזה הן מעט למדי. מסכימה עם עדיקים שחשוב לעקוב אחרי יציאות ועליה במשקל. וגם שאפשר להתייעץ עם הבנות מלה-לצ'ה. לפי דעתי יש מחר פגישה באזור מגורינו, אלא אם ביטלו בגלל הקיץ. כדאי לבדוק. אני אישית לא הייתי נותנת מוצץ. בכלל, בתהליכי שינוי והסתגלות, על אף שמוצץ יכול להרגיע הוא גם עלול לבלבל. לא תמיד כל הילדים יודעים שמוצץ לא מספיק להם. הם עלולים להרגע, להרדם, ואז לדלג על ארוחה. אמנם לאכול את הארוחה הבאה גדולה יותר, אבל עדיין לא כמו שתי ארוחות. ישנם ילדים "נוחים" שבגללי האופי שלהם לא מבטאים תמיד את מה שהם צריכים. את צריכה לזכור גם שאחוז השומן בחלבאם, ולכן גם הערך הקלורי והתזונתי שלו, פוחת ככל שמרווחים ארוחות. אם הורדת שתי הנקות למעשה הכפלת את הזמן שעובר בין הנקות ולכן אחוז השומן יפחת. ההצעה המעשית שלי - להמשיך להציע, גם אם את רוצה לצמצם הנקות, אז להציע בקבוק. עדיף להציע כמות יותר קטנה לעיתים יותר קרובות, ואז אם היא רוצה עוד, לתת לה עוד. וכמובן להמשיך לעקוב. בהצלחה

למעלה