3X16 - Top Secret שכולו

3X16 - Top Secret שכולו ../images/Emo58.gif

שרשרו כל הודעה שקשורה ל3X16 לכאן. אני עדיין לא ראיתי, עוד מעט, כשאראה, הו הו בטח כמה יהיה לי לומר... צפייה מהנה
אנה

פרק פרק...../images/Emo58.gif

הייתי מבוהטת לאורך כל הפרק חוץ מהקטע האחרון. כמובן שזהו פרק פשוט מעולה, ויו שיחק כל כך, כל כך משכנע, שממש נבהלתי מהמראות המזוויעים. קודם כל, החלום בתחילת הפרק, שאני ידעתי כבר מה יהיה בגלל שקראתי ס', אבל אין כמו לראות את זה. עצם העובדה שהוא חייל, פצוע קשה, בלי רגל, ההבעה המתייסרת מכאבים, מחוסר אונים, זה פשוט הפחיד אותי אפילו. (לידיעתכם, מאוד קשה לזעזע אותי). אם שמתם לב, כשהוא התעורר, הוא היה באותה תנוחה כמו בחלום, נראה לי שבסצנת החלום הוא קיפל את הרגל לתוך החול, או מה שזה לא יהיה, וב"מציאות" הוא הניח אותה, ואת הרגל השניה השכיב על הכיסא הקטן יותר. וגם כל הקטע עם קמי וצ'ייס, היה צפוי, אבל מוגזם. והצחיק אותי שפורמן לא האמין... קמרון התבגרה ובגדול! לדעתי היא עושה את משהיא עושה כי היא נהנית מזה, היא יודעת טוב מאוד שזה לא יזיז להאוס אפילו את הזרת ברגל אם יתפוס אותם מתמזמזים, היא פשוט בודדה, והיא צריכה חיית מחמד שתספק אותה. אבל היא צריכה למצוא חיית מחמד יותר מעגניבה מזו, אבל "המעגניב"/"מתאים" - לא חיית מחמד. והעניין עם הקטטר, זה היה מפתיע, מזוויע, אבל זה לא הגעיל אותי עד כדי כך, בכל זאת, צפיתי בזה, ואני מתכוונת לצפות בזה שוב. הדבר ששיחרר אותי, הווא הסוף. שהמטופל בעצם יצא עם קאדי! וככה הוא חלם עליו! וכל הקטע שהיא אטמרת לו שהוא צריך לתגבר עליה, וכל השיחה למה היא קיבלה אותו לעבודה מההתחלה, זו הייתה שיחה משעשעת. ושוב, למרות שקראתי את הספוילרים, אין כמו לראות את האוס תופס את קאמצ'ייס, והולך לו משם ומחייך.
בסך הכל זה היה פרק טוב, עמוק, בערך, אבל לא כבד. אחד הטובים... כמו כולם.

../images/Emo58.gifבצפייה חוזרת...

צצו לי שתי שאלות. אני לא הבנתי מה היה למטופל. כל העניין הרפואי בפרק לא היה לי מובן, כי אני לא מכירה ומעולם לא שמעתי את המונחים הרפואיים האלה... ולגבי הבחורה בקליניק, יש לה סוכרת נכון? (בע, אני מרגישה סתומה) ועוד משהו, אם שמתם לב, לחולצה הלבנה שלו בתחילת הפרק, עם הדפס מוזר כזה, אז על החולצה יש כתמים כחולים מוזרים כאלה, חשבתי שזה חלק מההדפס, אבל זה לא. בקטע שבו האוס הולך לבדוק את כוסות השתן, בחלום, לפני שממש מראים לנו את זה, המצלמה עוברת מדלפק כלשהו, שעליו יש שני בקבוקונים עם נוזל כחלחל כזה. שבאחד הבקבוקים יש רק חצי מהבקבוק השני. אז חשבתי לעצמי, שיכול להית שהאוס השתמש בבקבוקון הזה, וזה טיפטף לו על החולצה. השאלה היא, מה זה החומר בבקבוקון? אתם שמתם לב לזה? ועכשיו כשראיתי שוב את הפרק, קמי, בכל זאת, יש לה משהו אל האוס, עדיין, אבל זה כבר לא אותו דבר כמו בעונות הראשונות, היא קרירה הרבה יותר, והיא פועלת לפי אינטרס, זה לא נראה לי כזה נורא. והקטע באמבטיה!
עם המשקפיים שדומים כל כך לשלי!

ALIAS ROCK ON

New member
ראיתי ראיתי... !! היה חביב ביותר

אבל גם לי לא הובן כ"כ העניין הרפואי ...

הדעה שלי ../images/Emo58.gif

שלום, כתבתי פה כמה הודעות, והתחשק לי עוד אחת. דעתי על הפרק: פרק מעולה. בפרקים האחרונים היו כל הזמן עליות וירידות מבחינת איכות הפרק בעיניי. העונה הזאת התחילה טוב, התדרדרה קצת, עלתה קצת אבל עדיין כל הזמן ציפיתי למשהו. כבר התחלתי לפחד שבקרוב אני אוכל להגיד "הסדרה התדרדרה באופן רשמי", ואז הגיע הפרק הזה ושינה את זה. והזכיר לי בדיוק מה אני אוהבת בהאוס. (הסדרה וכמובן שגם הדמות) הקטע עם הקטטר לא הגעיל אותי אבל העביר בי צמרמורת נוראית, יו תמיד משחק בצורה כל כך משכנעת שזה מדהים. קשה לזייף כאב של הכנסת קטטר והוא עשה את זה מעולה פשוט. אהבתי את כל העניין עם החלום ואיך שהוא התעקש למצוא לזה הסבר לוגי, אני אוהבת כשהם שמים בפרק תעלומות לא רפואיות שנחקרות באותו הזמן שהתעלומות הרפואיות נחקרות. קמרון וצ'ייס מרגיזים אותי, יותר נכון קמרון מרגיזה אותי, בהתחלה אהבתי את ההתפתחות שהדמות עברה אבל עכשיו היא פשוט עולה לי על העצבים. היחס שלה לצ'ייס די דוחה, ועם כמה שהוא מפגר רואים שיש לו כוונות כלפיה, והניצול שלה לא במקום לדעתי. יש גבול לכמה אפשר להיות- heard ass. היא כל כך עסוקה בנסיון להפגין את ה"קשיחות" החדשה הזאת שלה שזה כבר מוגזם. לא יודעת...היא פשוט מעצבנת אותי. ובתור אחת עם אובססיה להאמרון, אני בהחלט לא רוצה את האוס איתה כשהיא מתנהגת ככה. הקטע עם האוס וקאדי היה משעשע, אני מתחילה לאהוב מחדש את האינטרקציה ביניהם, אני אוהבת את העובדה שהאוס לא מאופק איתה כמו עם אחרים. ושהיא לא מפחדת ממנו או מלהגיד לו את מה שהיא חושבת. למרות שאני עדיין לא חושבת שהוא מעוניין בה. אני מקווה לפחות. ולבסוף הקטע עם קמרון צ'ייס והאוס- שוב, משעשע ביותר. ידעתי שזה מה שהולך לקרות וקיוויתי שהאוס יסבול מלראות את שניהם ביחד אבל דווקא אהבתי את התגובה שלו. אני מתחילה לאהוב את צ'ייס ואת פורמן, שזה חידוש ענק, אני מקווה שהקטע עם צ'ייס וקמרון לא ימשיך עוד הרבה זמן ואם כן אז שלפחות היא תתחיל לפתח אליו רגשות. סה"כ הפרק היה מעולה, לא השתעממתי לרגע, הרגשתי כאילו אני צופה באחד הפרקים בעונות הראשונות, האוס במיטבו

../images/Emo58.gifמסכימה בעניין של קאמרון

זה כבר ניהיה מוגזם, אבל לא עד כדי כך מעצבן, תראי את הפרקים הבאים, אז נראה לי שזה יהיה מעצבן. קמרון נראה לי לא באמת קולטת, עדיין, שלצ'ייס יש רגשות כלפייה. ואני עדיין לא מצליחה להתחבר אל צ'ייס ופורמן...אני עדיין לא מוצאת בהם את ה"דבר" הזה שמרתק. אכן אין כמו האוס, ולמרות הקטטר, אכן במיטבו

o r t a l i t

New member
אעע אני חייבת לראות שוב ../images/Emo58.gif

בשביל הקטע הרפואי. גם אני, כמו הרב פה, לא הבנתי דבר :\ מזל שהיה המון מסביב, כי את זה הבנתי ואהבתי... האדי קצת קרע אותי וקצת שבר לי את הלב של האוס XD איזו חצופה הקאדי הזו, ככ רואים שהיא רוצה את האוס בטירוף [מ310 נדמה לי כבר שמו לב לזה ברצינות, וגם בכללי כל המתח הזה בניהם בכל דיאלוג קטן רציני ^_~] ו-היא- מעזה להגיד -לו- שיתגבר עליה ? 0= [למרות שמגניב אם הוא באמת רוצה אותה, זה אומר שיהיה בניהם משהו, כי כמו שאמרתי, זה הדדי. מקווה שזה יהיה משהו חטוף ונחמד ולא רציני וכבד מידי]. צ'ייסרון [חחח] היה מאגניב, למרות שקמרון הצליחה לעצבן גם אותי [דאממ ממש הגזמת, גם בדריכה על צ'ייס, גם בהרפתקנות עלאק..] ועד עכשיו אהבתי את השינוי שחל בה. אני באמת חושבת שהיא התגברה על האוס, אבל עוד יש לה משהו שכאילו אם הוא יגיד לה משהו היא תוכל לפתח הכל שוב וללכת אליו... בכל מקרה, אני מקווה שהיא תתחיל לפתח רגשות לצ'ייס והם יהיו יחד וזה... אבל קודם פורמן צריך לעשות את האוס ו-וילסון [; איזו שלישיה מעניינת XDD האוס באמת קצת עיצבן אותי עם החיפוש המיואש אחר האדם בחלום שלו... אהבתי את הטוויסט, אבל מה הוא עשה בשביל זה !!!1 ררר... וילסון צדק הפעם. בכלל התסריטאים מצליחים לגרום לי להתעצבן על האוס לעיתים קרובות מידי וזה לא יפה מצידם ><" החלום השני שלו היה ממש הזוי... לא הבנתי בגרוש איך הוא חלם על מה שבאמת קרה ועל הפיתרון |: ובכלל, לא צפיתי שזה חלום למרות שנראה לי ממש ממש לא הגיוני שקאדי תצוץ משומקום [אם כי זה כן הגיוני לאור הגילוי בסוף חח]. הפרק הקודם היה יותר כיף. אין יותר פגרות נכון ?!

הסבר הרפואי בכ-ל הפרק../images/Emo58.gif

לPOTW היתה מחלה שנקראת HHT (Hereditary Hemorrhagic Telangiectasia ). זו מחלה תורשתית שאצל החולים בה, חלק מכלי הדם הם אבנורמליים. במקום שעורק יהפוך לנימים שייאספו לוריד, אין נימים והעורק הופך ישירות לוריד (לא יודעת אם את יודעת, אבל הדם זורם לגוף מהלב בעורקים, שהופכים ליותר ויותר קטנים עד שהם מתפצלים לנימים, בנימים יש חילוף חומרים בין הדם לרקמות-חמצן וחומרי מזון יוצאים מהדם ופחמן דו חמצני ופסולת נכנסים אליו-ואז הנימים נאספים לורידונים שהופכים ליותר ויותר גדולים עד שהורידים המרכזיים של הגוף מתנקזים בחזרה ללב). הנקודה האבנורמלית הזו שבה עורק הופך ישירות לוריד אצל חולי HHT היא נקודה רגישה שנוטה להיקרע ולגרום לדימום. כשהמעבר מעורק לוריד הוא בכלי דם גדול יחסית, זה נקרא AVM וזה בעצם מה שהיה למטופל-היה לו AVM אחד ליד עמוד השדרה שגרם לשיתוק, וAVM שני ליד הריאות שמנע שחלוף גזים בין הדם לאוויר (בריאות הרי יש שחלוף של חמצן ופחמן דו חמצני) והדם הלא נקי שזרם בגוף שלו גרם לכאבי הפרקים, לעייפות ולזיהומים (במוח ובפה). אגב, גם בDNR האבחנה היתה AVM, אבל שם זה היה משהו אחר. לבחורה בקליניקה לא היתה סוכרת של חסר אינסולין (diabetes mellitus), אלא סוכרת תפלה diabetes insipidus, שזו מחלה שיש בה חסר בADH (הורמון שגורם לגוף לאגור מים). במחלה הזו כמויות אדירות של מים מופרשות בשתן (במקום להיספג חזרה לגוף בכליה), ולכן כל הזמן צמאים. כפי שהאוס אומר - פלאי האינטרנט...(הכל אפשר לגלות דרכו)

תודה אנה! הסבר מעולה! ../images/Emo58.gif

לגבי הפרק כולו....הפרק הכי פחות אהוב עלי בסדרה. הקטע בסוף בין האוס וקאדי היה מלבב ביותר-והקטע היחיד ששוה צפיה. (טוב אולי גם הקטע של האוס במקלחת). למה לעזאזאל הראו את כל הקטע עם הקטטר? מה הם ניסו לגרום לנו להרגיש? בפרקים הבאים..האוס מחטט באף, גוזר את ציפורני הרגליים ומנקה שעווה מהאוזניים... לא לפרק הזה חיכיתי כל כך הרבה..

../images/Emo58.gifמסכימה...

עשו את הפרק הזה כדי להראות עוד את "הגופה" של האוס. בשתי העונות הראשונות, הן היו לאורך כל הדרך מיוחדות ומפתיעות, אבל בכל זאת היה דפוס כל שהוא. עונה 1 - גילינו מי זה האוס. עונה 2 - גילינו מי זה האוס עם סטייסי. בעונה השלישית יש עירבוביאדה אחת שלמה. בתחילת העונה התחיל יפה, אבל כל העניין של טריטר היה מעניין אבל לא סחף אותי, כי הסוף של זה היה לא מתאים. כל הקטעים ההאמרונים נגמרים בלי שום טעם וריח, לפחות בעונות הראשונות הרגשנו את המתח המיני, אבל עכשיו, זה קריר הרבה יותר, למרות הנשיקה. כאילו לא הייתה נשיקה מעולם. הקטעים הההאדיים מתיימרים להיות רציניים. הדבר שהכי אהבתי בעונה הזו, זה את ההסתגלות של האוס, לאורך כל הדרך. את ווילסון אהבתי דווקא העונה, למרות כל העניין עם טריטר. העונה הזו כבדה יותר ומורכבת יותר, שאני אוהבת את זה, אבל משהו בבימוי השתנה. במיוחד בצילום, זה נראה כמו ריאליטי עכשיו, המצלמה זזה כל הזמן בצורה דקומנטרית כזו. אני לא אהבתי את הבימוי של הפרק הספיציפי הזה, ולא הייתי רוצה שזה יקרה שוב. ביינתיים, למרות הכל, העונה שאני הכי אוהבת זו השלישית, מה לעשות, אני מורכבת, שאוהבת דברים קלילים לפעמים, אבל לא פשוטים. זהו שאחת מהיוצרות העיקריות בעונה הזו - קייטי ג´ייקובז החליטה שצריך להיות יותר סקס בהאוס. ועכשיו הכל נראה מאולץ. קפיצות משיפ לשיפ, בלי עקביות. בראיון קצרצר עם ג´סי (יש קישור במאריקיר), והוא אמנם מדבר על זה בתור יתרון, אבל ברצינות, כשזה הופך להיות למאפיין הכי בולט של הסדרה זה כבר ממש לא יתרון. להפך. זה כאילו קיבלנו המון כובד בחצי הראשון של העונה (ולמה בכלל? עד עכשיו לא הבנתי. קשת העלילה של טריטר לא תרמה כלום לדמות, לדעתי, אם כי היו בה כמה פרקים מצוינים),ועכשיו אנחנו מפוצים ע"י פרקים כמו Top Secret. נראה לי שרצו שנזדעזע, שהפרק שבו האוס לקח מנה מרובה והקיא זה לא הספיק, רצו שנגעל עוד יותר, ולא סתם, מהאוס! את האמת, זה לא עד כדי כך זעזע אותי, זה הצחיק אותי יותר. אבל אני יודעת שלאחרים זה לא נעים לצפיה. נו טוב, אני יודעת שהפרק הבא אמור להיות טוב יותר מזה. לפי הס', יהיה דווקא משעשע.

לגבי עונה 3 ../images/Emo58.gif

אחרי שהסיפור עם טריטר נגמר, נראה לי שהיוצרים לא החליטו אם הם רוצים שהאוס תהיה סדרה שבה כל פרק עומד בפני עצמו , או שיהיה סיפור מקשר בין הפרקים וסוג של המשכיות. למשל בפרק 3X15 האוס מזעזע את סובביו כשהוא מתחזה לגוסס מסרטן המח , ובסוף הפרק רואים אותו נכנס/לא נכנס למסעדה עם כל הצוות, וכמובן הנשיקה עם קמרון כפי שהזכרת. פרק לאחר מכן אין שום התייחסות לא לנשיקה, לא להתחזות ולא התייחסות לקשר בין האוס והצוות שלו.... ונכון כמו שאמרת ,איפה ההשפעה של טריטר? לא ספציפית טריטר עצמו ,אלא כל הסיפור והעובדה שהוא כמעט מת בסוף? כל זה, בשביל מה?

../images/Emo58.gifכן

נראה לי שהכניסו את כל הסיפורים האלה כדים שנכיר עוד יותר את האוס, במיוחד את הכאב שלו, עד כמה הוא רציני וחזק. משמיותר זה, שמההתחלה ידעתי, שהאוס לא ילך בכזאת קלות לגמילה, אני הייתי המומה שהוא הלך בכלל, וכל הזמן חשבתי, משהו פה מסריח וכך היה, כל הזמן הזה הוא לקח ויקודין. בד"א בסדרות, מביאים תפנית מסויימת כדי שבסופו של דבר "הגיבור" יבין איזשהו לקח. אבל בהאוס זה לא קרה, וגם לא יקרה. כי האוס היא דמות שלא משתנה מבחינת האופי, אם כן, זה יהיה אך ורק בסוף הסידרה. כנראה שרצו לראות אותו סובל... ואל תשכחי שמעוניינים לעלות זה את הרייטינג. אז מן הסתם דחפו פול סיפורים לא קשורים, בגלל הרייטינג. נו טוב...

o r t a l i t

New member
תודה רבה 0=

על הPOTW.. אפעם לא שמעתי על HHT.. אמאלה |: את מה שהיה לבחורה מהקליניק כבר הבנתי.. :)

bubbIes

New member
אממ לא נראה לי שאת צודקת (סוכרת)

הסיבה שהיא כל הזמן שותה היא בגלל שיש לה בגוף עודף כי אין לה מספיק אינסולין ולכן הגוף מנסה להפטר מעודפי הסוכר האלה על ידי הרגשת צמאון ורעב ככה שהסוכר יצא בכל דרך אפשרית מהגוף... סכרת נעורים אגב.. שצריך להזריק אינסולין על בסיס קבוע כדי שהסוכר יספג והגוף לא ינסה להפטר ממנן :) ואגב הסבר יפה מאד על המחלה הראשונה

למעלה