3X11

shanistern

New member
תגובותי לפרק 3X11 ולסוגיית מכור/לא

כמובן שההודעה היא
(כולם ביחד: במנגינת "הוא קוסם"): הוא מכור, הוא מכור, הוא מכור, הוא מכור, הוא מכור, הוא מכור.... רק מכור ילך לגמילה ויעבוד על כולם במשך כל הגמילה- הוא מפחד ללכת לגמילה על אמת כי הוא מפחד מהתוצאות!! הוא משקר, מרמה את כולם, עושה מניפולציות- ממש הטקסטבוק של מכור. אבל ממש אהבתי את הפרק. אהבתי את המשחק של האוס- מה גם שהתגעגעתי אז בכלל... אהבתי שהוא הסתלבט על השופטת. הוא בקול מה שכולם חושבים בשקט... בתור מי שמופיעה בפני שופטים בדרך קבע התכווצתי בכיסא מחשש לתוצאות החוצפה שלו. אבל הוא יצא בזול. ושוב- הוא מכור!! מי שלא מכור ורק סובל מכאב- לפחות ינסה גמילה!

Elizabell

New member
אממ...למה לו?../images/Emo58.gifבערך? שיהיה...

הוא מתפקד עם הכדורים, הרי בלעדיהם הכאב ייסר אותו והוא לא יוכל לתפקד. ללא הכאב, הוא לא יקח כדורים. אז הוא לא מכור. נו טוב, יש בזה הרבה מאוד צדדים. אבל אני חושבת שדווקא מנטלית הוא לא מכור אלא זה קשור רק לתלות פיזית. (אירית, איפה את? זוכרת שנהלנו דיון על זה במסרים, איזה מרתק זה היה...) יש לזה הרבה מאוד צדדים, וכמובן שנוכל להתווכח על זה עד אין סוף. אז לשתינו יש עמדה שונה בעניין. זכותנו.

HLAddict

New member
לא הוא לא ../images/Emo58.gif

לא שאני צריכה להוכיח זאת (אנה, מי שטוען שהוא מכור צריך להוכיח את טיעוניו-אני תפקידי לסתור), אבל טיעון הנגד האולטימטיבי הנו שברגע שהכאב נפסק, השימוש בויקודין נפסק. ברגע שהכאב חזר (ולא שניה קודם לכן), השימוש חזר. הוא לא מנסה משהו אחר כי הוא לא חושב שמשהו פחות מזיק יעבוד וכי כרגע גם אין לו שום סיבה לנסות משהו אחר-הויקודין לא מפריע לו בשום דבר, אם כי בעולם האמיתי הוא כנראה כבר היה מת מאי-ספיקה כבדית (האמת שאנשים שסובלים מכאב כרוני ציינו כמה פעמים בפורום הרשמי של הסדרה שיש אפשרויות אחרות, אבל כנראה שהתסריטאים לא מעודכנים בהן כי הם מספקים כאלטרנטיבה רק גאבאפנטין ועוד איזו תרופה), והוא לא מפחד מגמילה, הוא "מפחד" מכאב (מענין למה). אגב, לדעתי לאדם כמו האוס אין מה לחפש בתכנית 12 צעדים. ליד המילה "מניפולציה" במילון יש תמונה של האוס. זה בכלל ממש לגמרי לא קשור לויקודין.

Elizabell

New member
אוקיי...

אוקיי, למה לו לנסות משהו שהוא לא מזיק כפי שאמרת והרי הויקודין לא מפריע לו... אבל למה לא לנסות? אני חושבת שזו מן אטימות. אני חושבת שנבון לנסות דברים חדשים וללמוד מהם, הוא פשוט לא רוצה. נו טוב. שיהיה... אגב 12 צעדים, צודקת. :]...נחמד...^^

HLAddict

New member
למה אני לא מנסה ../images/Emo58.gif

להיגמל משתיית אלכוהול, למשל? אולי כי אני לא מכורה לאלכוהול, אני נהנית לשתות כשבא לי, זה לא מפריע לי בשום צורה, אני לא נוהגת לאחר ששתיתי, אז למה שאפסיק? נבון לנסות דברים חדשים כשהם רלוונטיים למצבך-לא נבון מצד פאראפלג לנסות לרוץ מרתון, ולא נבון מצד אדם שאינו מכור לנסות להיגמל, במיוחד כשהוא זקוק לחומר שבו הוא תלוי פיזית. ברור שהוא לא רוצה, את מבקשת ממנו לחיות בכאב סתם כדי "לנסות". הגיוני בעינייך שהוא ירצה? מה בדיוק את מציעה לו לעשות כדי להתמודד עם הכאב (בהנחה שהאוס בהיותו האוס צודק לגבי הגאבאפנטין)? נראה לי שהתלות הפיזית היא מחיר מינורי לשלם (לעומת זאת, אם הוא היה מכור, היה שווה לעשות כמעט כל דבר כדי להיגמל, כי זה ממילא הורס בסופו של דבר את החיים מכל אספקט אפשרי). (מקווה שזה עונה גם למסר האחרון שלך)

Elizabell

New member
בהחלט ענית למסר.

אוקיי, לא ראיתי את זה ככה. עכשיו כשהערת אותי עם איזה מטלית קרה, הבנתי למה את מתכוונת. (בהחלט במצבו לא נבון לחיות בכאב סתם כדי לנסות כאשר בעצם הוא לא מכור, ומראש בעקבות כך הוא לא צריך להיגמל) אוקיי. הבהרנו את הנקודה. שמחה שהעלנו את הנושא שוב, מתגלים בפניי אינפומציות חדשות.

HLAddict

New member
בכפור הזה ממש לא התכוונתי להשתמש

ב"מטלית קרה", ורק חשוב לי להבהיר שזו דעתי הלא פופולרית בלבד, וכל דעה אחרת לגיטימית לא פחות (גם אם שגויה לדעתי מן הסתם
). אמנם באופן מפתיע ביותר (לאור כמות הויכוחים שיש לי בנושא עם צופים אדוקים) רוב הצופים לא חושבים שהאוס מכור (בסקר שFOX ערכו בנושא, 58% מתוך מעל ל-200,000 משתתפים הצביעו "לא" לשאלה "האם האוס מכור?"), אבל מדיונים בפורום שלהם מסתבר שזה לא מהסיבות הנכונות (כל מיני גאונים שחושבים שהיות והאוס באמת סובל מכאב כרוני, לא יתכן שהוא גם מכור).

Elizabell

New member
התכוונתי

המטלית הקרה הייתה דימוי לזה שהערת אותי ושנתת לי כל מיני אינפרמציות שעכשיו תורמות כדי לגבש דעה משלי. כאשר אני מקשיבה ומקבלת את כל הצדדים וכל ההסברים אני מחליטה בסוף מהי דעתי. וגם את, עזרת בזה. ולווא דווקא התכוונתי לקור מהפירוש הדמיוני, של אדישות או התנשאות, הכוונה הייתה שנסיונך והמידע שיש לך בנושא, הרחיב את אופקיי בעוד כמה צעדים. תודה. ויש לך את הלינק שבו מצביעים והתצואות? מזמן כבר לא נכנסתי לאתר של FOX....>< אני יותר חורשת על האתר HOUSE M.D Guide יש שם מידע רב על כל דבר בסדרה. המידע שלהם אובייקטיבי לחלוטין ויש שם מאמר אחד על הויקודין שהתחלתי לקרוא... דווקא מעניין...אבל מחורר את המוח עם מונחים רפואים לא מוכרים...אבל תמיד יש מילון או ויקיפדיה.... הסדרה הזו בהחלט מדרבנת אותי לגלות דברים חדשים.

HLAddict

New member
אוקיי ../images/Emo13.gif

הסקר כבר התחלף כך שכבר לא ניתן להצביע. את התוצאות אין לי שמץ איפה אפשר לראות (אבל את יודעת לאיזה סקר אני מתכוונת, נכון? זה שבעמוד הבית של האוס באתר של FOX). בפורום שלהם אפשר לקרוא בכיות על כך שהרוב הצביעו "לא" בסקר, בלי אחוזים מדויקים. תכף יבואו שני או ישראלית בישראל (או מישהו אחר ממכורי ההאוס הבקיאים בחומר) וישכנעו אותך שהאוס כן מכור
. זה בין היתר ענין של הסתכלות ושל גישה (וגם למרבה הצער של הכרות ממקור ראשון או מכיוון אקדמי/מקצועי עם התמכרות, לחיוב ולשלילה).

Dead Scene

New member
הוא מכור אבל למה לו באמת?

טוב לו עם הויקודין זה עוזר לו להתעלם מהדברים המסריחים בחיים הוא מתפקד, הוא מתפרנס, הוא סובל פחות. אז מה אם אנשים לידו נפגעים, בלי זה הם יפגעו יותר....

פרק מצויין, סיום מוזר ../images/Emo58.gif

אני מרגישה שלא הבנתי בדיוק את כל מה שהלך שם. אני צריכה לצפות בפרק שוב
[ולא זכור לי פרק שבו החולה היה פחות משמעותי מבפרק הזה]

HLAddict

New member
ולדעתי זה דווקא היה פרק ../images/Emo58.gif

לא משהו (כן, כבר צפיתי בכולו) עם סיום פצצתי במיוחד שממש הציל את העניינים (אני מתכוונת לסצינת הכלא כמובן). טריטר היה צריך לחטוף, וחבל שבסוף יצא שהאוס נפרד ממנו די ב... לא נאמר ידידות, אבל קורקטיות, במקום לזרוק לעברו קצת סרקזם האוסי. מילא, כמו עם ווגלר, לא אהבתי את קשת העלילה הזו (אם כי אהבתי מאוד-מאוד חלק מהפרקים שהשתייכו אל שתיהן) ולכן טוב שזה נגמר, ועכשיו אפשר להמשיך הלאה לOne Day, One Room (שמסתבר שלמרבה השמחה, מיקומו הוחלף עם זה של Needle in a Haystack).

o r t a l i t

New member
../images/Emo58.gif

משומה לא היה לי כח להגיב על הפרק הזה. אבל אני חייבת להגיד שאני ממש מסכימה עם התגובה הזו P: בהחלט פרק לא משהו :\ אבל סוף מעולה :] ומזל שסופסוף נגמרה העלילה עם טריטר האידיוט הזה, וואו :|

../images/Emo58.gif3X11

אוקיי את רגועה עכשיו? בסוף הפרק כשוילסון שאל so nothing changed? זה היה נועד בשבילך!
אבל אחרי שצפיתי בפרק הבנתי את החששות שלך כשראית את הקליפים של fox . כשראיתי את האוס מתרפס בפני טריטר גרם לי להרגיש כאילו החטיפו לי סטירה. עצם ההתנצלות של האוס גרמה לי להרגיש,כאילו כל הסיבות שבגללן אהבתי את האוס הן מוטעות, רעות, נחותות ואני לא יודעת איך להגדיר אותן... אבל house is back! לגבי המקרה הרפואי:שוק חשמלי למוח?! נו באמת...זה כל כך תחילת המאה שעברה! אני יודעת שעוד משתמשים בשיטה הזו לעזור לדיכאוניים קליניים, אבל זה לא מוחק את הזכרון (ועוד ספציפית זכרון דקלרטיבי)... שמתם לב שהאוס התנצל (כן באמת/לא באמת..לא משנה) רק בפני וילסון? ומה זה היה החיבוק של קמרון?..

HLAddict

New member
../images/Emo58.gif

ראיתי רק קטעים מהפרק, היות ונאלצתי להתכונן תוך כדי למצגת שכרגע סיימתי להעביר (היה סביר בהתחשב בכמות הזמן המינימלית שהושקעה, תודה ששאלתם). כעת אני מחכה שירד הקובץ כדי לראות אותו כמו שצריך, אבל נראה לי שאת רוב קטעי הcharacter-driven ראיתי. הקטע בסוף עם הויקודין ו-וולדמורט וההבעה של וילסון היה פשוט... אין מילים. טוב לא הפכו את האוס לרכיכה מוחלטת, ועוד יותר טוב שלא העבירו אותו גמילה, בעיקר כי הוא לא מכור(!). חבל שלא ניצלו את ההזדמנות להעביר אותו למשכך כאבים אחר, אבל ניחא. האוס התנצל גם בפני טריטר, וההתרפסות שלו בפניו היתה איומה ונוראה וכל כך לא האוסית שכמעט בכיתי, גם אם הוא עשה את זה רק כדי להימנע ממאסר. טריטר גם ממש לא יצא מושפל בסוף, למרבה הצער, וקאדי עוד העזה להגן עליו! אחרי שמעשיו בפרק הקודם (וגם הנוכחי) הבהירו שהוא ממש לא מעונין בטובתו של האוס, רק בהשפלתו. בכל אופן, ברוך השם, האיש והאובססיה עזבו את הבנין, אפשר להמשיך הלאה. האוס התנצל בפני וילסון בכנות, אני בטוחה בזה. לא היה לו שום אינטרס לשקר (לפחות לא כזה שאני ראיתי). חשבתי שיהיו התנצלויות כלפי קאדי וצ'ייס, אבל האמת שאני די שמחה שלא היו (כאמור, האוס מתנצל זה לא האוס). ואיפה קאמבק סרקסטי לאמירה של קאדי שעכשיו she owns his ass? איפה הצהרה האוסית בסגנון "if I go down, you go down כך שאין סיכוי שאני אעשה את כל מה שאמרת עכשיו"? החיבוק של קמרון היה יותר משונה ממה שחשבתי, אבל מראש ידעתי שזה לא חיבוק רומנטי כך שלא פיתחתי ציפיות. מה שהכי משונה זה שהפרומו בסוף הפרק היה בכלל לOne Day, One Room והקריין אמר שהוא ישודר בעוד שלושה שבועות. מה עם Needle in a Haystack שאמור להיות משודר בשבוע הבא? אמרתי לך שיהיה פרק לא משהו? נפלא שהאוס חזר, והיה לי כיף לצפות ברמה פיזיולוגית ממש (גנבתי הצצות בין פסקה לפסקה שהכנתי להרצאה), אבל לטווח הרחוק, זה ממש לא מסוג הפרקים שארצה לצפות בהם שוב ושוב ושוב (לא שלא אעשה זאת, כי זה פרק של האוס ואני האוס-פריק, אבל אני מניחה שאת מבינה את הכוונה).

../images/Emo58.gif

TVU defently rocks! אז זהו חשבתי שלא שמעתי נכון כשהוא אמר וולדמורט-לא הבנתי את הכוונה...? אני מבינה לגמרי את ההרגשה שלך בנוגע התנצלות של האוס בפני טריטר,רק אז הבנתי את כוונתך בשירשור הקודם לגבי הפרק. ההתנצלות של האוס בפני וילסון היתה a sweet moment במיוחד בזכות החיוך של האוס בסוף הקטע... לא יודעת מה להגיד לך לגבי חוסר התגובה של האוס לקאדי-מצד אחד היא באמת saved his ass ,מצד שני תני לו זמן להתאושש...

למעלה