3x01, 3x02

zoetrope

New member
3x01, 3x02 ../images/Emo58.gif

יאללה, לשפוך. אני רוצה לדעת מה כל אחד חשב על תחילת הטיפול בטוויסט המטורף שהפילו עלינו בסוף העונה הקודמת. האם זה ענה על הציפיות? מה אהבתם? מה לא? אפל מדי? מתאים בול? מה הייתם רוצים לראות קורה? קאלי עם טירול, סטארבק עם אנדרס, לי עם דואלה. איך מתיישב לכם? יש מישהו שבכלל אוהב את אלן טיי? סול טיי. פנאטי או השפוי היחיד בסיטואציה לא שפויה? האם ההשמנה של אפולו אמינה? האם כולם מתאימים לאופי או שהתסריטאים מתחילים להראות סטיות? ומישהו לעזאזל ראה את ד"ר קוטל? היה נדמה לי ששמעתי איזכור ברזיסטאנס אבל מאז הבחור נעלם, ואיך אפשר שלא להתגעגע לרופא שמחזיק ביד אחת איזמל וביד השנייה סיגריה? אני מחכה. והניו קפריקה פוליס מאחוריי... אבל בלי לחץ.

סנגי

New member
התסריטאים מערבים פולטיקה ../images/Emo58.gif

ברכות לפורום. יש שם המון קריצות עין לעולם שלנו בעוד הסיילון מאמינים באל אחד מנוטאיסטי הם מבצעים בשמו הרג המוני של גזע{הרמז לדתות} בני קפריקה נחשבים לעובדי אלילים מאמינים באלים רבים לכן אחד התסריטאים החליט להכניס מסר לאסלאם הרדיקלי שהם בעצם עובדי אלילים {השוואה} כי "השתיין" התחיל בפעולות התאבדות=לאסלם הראדיקלי. המון ניואנסים קטנים שמכוונים. "השתיין" אפילו גונב את ההצגה מקפטן אדמה לוחם זקן כמו קפטן אחאב הקלאסי שנלחם עד המוות ברעים משתמש בכל הכלים במרד רוב הזמן הצופים זלזלו בפחדנות שלו ובשתיינות שלו והנה בפרקים החדשים הוא מתגלה כאנטי גיבור שלא מפחד מדבר. נאמן לדרכו ולחופש. בקיצור הולך להיות מעניין. אפולו שהיה תמיד הגיבור עשוי ללא חת לפתע הפך לרכרוכי התסריטאים הפכו את היוצרות כמובן שנתנו לו מראה שמנוני אבל לאט לאט הוא יתעשת ויחזור להיות"קלינט איסטווד" כיהיהה לראש האמריקני. "הנשיא הבוגדני" מראה סמני מצפון ויסורים הופכים את הדמות הלא אמינה מלוקקת לאדם שיודע שמעשיו לא נכונים לדעתי דווקא הוא לבסוף יעשה מעשה "הרואי" למען בני קפריקא התסריטאים אלופים בספינים. סטארבאק לא מובן לי הקטע האם זה שהסיילון מנסים בכוח ללמוד את הדבר הכי "אנושי" אהבה. גם עם בכפייה.

lordgino

New member
סוף סוף

פורום לסדרת המד"ב הטובה ביותר מאז ומעולם, ואחת הסדרות הטובות המשודרות כרגע (ללא קשר למד"ביות) בטלויזיה. אין ספק שפתיחת העונה רק חיזקה אצלי את התחושה שהבעתי במשפט הקודם. סדרה שמעזה להתעסק עם אנשים, על הצדדים היפים והמכוערים שלהם, ויש הרבה מכוער. המון. *** ספוילרים בהמשך *** קודם כל, אני חושב שבפעם הראשונה בסדרה הסיילונים מציינים בצורה גלויה שמטרתם היא להביא את בשורת המונותאיזם למין האנושי. האם אני צודק? כלומר, היו דיונים על זה קודם לכן אבל אני חושב שזו הפעם הראשונה שממש אומרים שזו המטרה הסופית שלהם. דבר שני, מעניין אותי עד לאן יגיע התסריט עם ההשוואה לנאצים, כלומר המשטרה, החיסול בסוף הפרק... בסיום העונה הקודמת כתבתי מאמר על הסדרה: http://www.neviim.net/index.php?p=112 אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, וחוצמזה ראיתי באיזה שרשור כאן שמחפשים מאמר. אנא מי שרוצה שייצור איתי קשר במסרים.

Cylon

New member
so far

נראה טוב, שמחתי לראות שכבר בפרק הראשון נוצר מגע עם הגלקטיקה, ככה שכל הקטע הזה של "גטו וארשה" ייגמר בשאיפה צ'יק צ'אק... למרות שהשקיעו הרבה באפקט ההשמנה של אפולו (http://scifi.com/battlestar/video/index.php?cat=videoBlog&vid=26263) [תודות ל-Number6 על הקישור] עדיין זה לא זה... יש משהו מוזר בפנים שלו, לא? מין בליטה כזאת, אם לא הייתי יודע שהוא השמין הייתי חושב שיש לו גידול בלחי...
בלי לפתוח דיונים פוליטיים: הקטע של המתאבדים בעייתי אצלי, מצד אחד מי כמונו הישראלים מגנים את זה... מצד שני מה יש לקפריקאים להפסיד? ובעצם מה יש לבני דודים שלנו להפסיד? אז מוצדק או לא? לא יודע... (אהיה נאמן לישראל ולניק שלי - לא מוצדק
) סטארבק - בינתיים הזוי לחלוטין... סייג לחוכמה שתיקה, לא מביע עמדה עד שיהיה ברור מה הקטע שם... זהו מספיק, ערב חג... לכו לבלות! לשחק קלפים (מעויינים כאלה) או מן כדורסל דבילי שלא הצלחתי עדיין להבין את החוקים שלו...

IamTheMan

New member
היי ../images/Emo58.gif ../images/Emo58.gif ../images/Emo58.gif

כשראיתי את הבלוג אונליין של אתר הבית שלהם התפלאתי ליראות את הסרטון שמשמינים את אפולו אבל עכשיו שראיתי את הסידרה נידהמתי כמה הוא העלה במשקל, וניקרעתי מצחוק כשאביו אמר לו get your fat ass out of here משהו בסיגנון לפחות.... טוב כן היה ידוע שיש פה אנלוגיה להכחדת הדתות הפגאניות ומסעי הצלב של הנוצרים כביכול הסיילונים , זה נורא מעניין מה תהיה התוצאה הסופית של התסריטאים לגבי שני הגזעים(דתות), אך ניצטרך כניראה לחכות וליראות. עד כאן היה ממש מגניב וממש מותח בקטע שהפרק האחרון הסתיים במסדר הנאצי של קבר האחים שהסיילונים אירגנו לכל בני האדם המבוקשים אבל אני חושד שהיריות שנישמעו ברקע היו של בני אדם הורגים את הסיילונים אך עדיין אני במתח.... בינתיים ממתין לפרק הבא..

nick at noon

New member
../images/Emo58.gif 3X02

מעולה! בעיקר כי ממש חששתי מאיך שזה יהיה, דאגתי שעלילות על ניו-קפריקה יהיו משעממות (בין היתר בגלל הווביסודים). אלן טיי - אני זוכר כשעוד לא היה ברור אם היא סיילונית. כנראה שלא. הדבר הטוב באמת זה הדילמה המוסרית. במיוחד כי באופן כללי הייתי רוצה שהם בכלל לא יתנגדו לסיילונים. הרי הסיילונים הגיעו לשם בהנהגת שתי הסיילוניות שרוצות שלום, אם בני האדם לא היו עושי פעולות חבלה אז השליטה שלהן רק הייתה מתחזקת. עכשיו הן נלחמות באחרים וכבר רואים שהשליטה שלהן מתערערת. אומנם כמובן גם ברור למה מתנגדים לסיילונים. חוץ מהעניין הברור של זה שהם השמידו את 12 המושבות הרי גם עכשיו הם מההתחלה פעלו בצורה לא מוסרית, למשל החטיפה של סטארבק. בכל זאת קשה לי לראות בבומר (בומר המקורית, שלא ידעה שהיא סיילונית והיה לה מאוד קשה להשלים עם זה) כרעה. פיצוצי הטרור האלו בכל מקרה נראים לי מטורפים לחלוטין. הרי סיילונים לא מתים שם. בסך הכל הרגו המון בני אדם שהם מחשיבים כבוגדים. זה לא עוזר למטרה וטיי מודה בזה. הוא בסך הכל רוצה בלגאן כדי שכשגלקטיקה תגיע הסיילונים לא יהיו מוכנים. איך שזה נראה לי הוא יגרום לכך שהסיילונים כל כך ישנאו את בני האדם עד שגלקטיקה תגיע שהם פשוט יעזבו וישאירו פיצוץ גרעיני. אני לא יודע איך אדאמה באמת בוטח בשרון השניה (זאת שילדה את התינוקת) אבל אני ממש שמח שהיא נכנסת יותר לעלילה.

seagate

New member
קןדם כל, איזה כיף שיש פורום :)

אני חולה על הסדרה הזאת, למרות שהרגשתי שהיא התדרדרה בסוף העונה השניה, אבל מאוד אהבתי את איך שהם המשיכו אותה, הכי יפה היה בעיני הקשר של אדאמה עם שרון, זה זהוא נתן לה את המדים נראה כמו סגירת מעגל יפה, בין הדברים האופטימיים הנדירים בסדרה הזאת אבל השפם שלו פשוט מצחיק אותי.. :) השיחה שבה הכומר הציעה להוציא להורג את גאיוס גם היתה הזויה ומעניינת, ובכלל שני הפרקים היו מאוד קשים והזויים.. עוד נגלה שאדאמה הוא סיילון...

הפנדה

New member
אוף ../images/Emo10.gif

אני לא מצליח להשיג את הפרקים המדוברים של העונה השלישית. חשבתי שהצלחתי למצוא אבל זה לא זה גררר! מישהו פה יכול אולי לשלוח לי מסר עם קישור נכון?

XiroX

New member
מה שאני חושבעל הטוויסט ../images/Emo58.gif

אני חושב שהוא מאוד בעיתי. אני חושב שהתסריטאים של גלקטיקה הכניסו את עצמם למלכוד. אחד הדברים היפים בBSG, זה הבריחה שלהם מקלישאות. באמת, זאת אחת מסדרות המד"ב הכי מקוריות שראיתי, והיא באמת עונה לדעתי על השאלה- איך תראה האנושות בסוף העולם? הבעיה היא, שלדעתי הם לקחו את זה יותר מדי רחוק. לדעתי היה אפשר בקלות להמשיך עם החיפוש לכדוה"א עם 2 ספינות עוד עונה אחת לפחות בלי להתקרב בכלל למצות את הקונספט. במקום זה, הם פשוט ביטלו חצי מהקווי עלילה ודילגו שנה קדימה במציאות חדשה. לדעתי הקפיצה קדימה בזמן ממש בעייתית. התרגלנו לראותפיתוחי דמויות מדהימות שכל דבר הכי קטן שעובר עליהן משפיע לטווח של 2 עונות. פתאום אנחנו מקבלים פיתוח דמויות באנסטנט, ואמורים לבלוע את הרוק. לי זה ממש הפריע. גם הקטע עם לי שמן ומסוכסך עם אדאמה. אני ממש לא מבין את הקטע. לקח עונה וחצי עד שהם התחילו להסתדר באמת ולעבוד טוב ביחד (אאל"ט, רק כשהורגים את קיין). למה להתחיל שוב מאפס. אני גם לא אוהב את ההתנהלות של הסיילונים. בכלל, כל הקטע עם קפריקה החדשה מסריח. זה לא שהדרמה לא טובה- התסריט עדין מדהים, המשחק מצויין וכו, אני פשוט לא אוהב את הקו עלילה. אתה לא מתחבר לעלילה ולדמויות ולדינמיקות שנוצרות ביניהן 2 עונות רק כדי שיבטלו את כל זה בפרק אחד. וזה מוביל אותי למה שאני משער שיקרה- אחרי עונה שלמה של 2 קווי עלילה (קפריקה וגלקטיקה), הם עכשיו הולכים לפתוח בין 2 ל 3 קווי עלילה- 1 קירה ואולי גם גאיוס שלדעתי ימשיכו להיות עם הסיילונים. גלקטיקה והאנשים שהיא הולכת להציל, ואם יהיה עיקוב, אז יהיה גם קו עלילה עם פגאסוס. שוב, אני ממש אמביוולנטי אם אני אוהב את מה שהם עושים או לא. זה פשוט קצת יותר מדי לטעמי. זה לא כמו הסוף עונה הקודם, שהייתה הרגשה שהכל מתפורר ונהרס, ועד בעצם הפרק הרביעי או החמישי של העונה השניה שהצי חוזר להיות ביחד. עכשיו זה פשוט סדרה חדשה עם אותן דמויות, בדינמיקות חדשות לחלוטין. לי זה מפריע

מיכאל ג

New member
אחרי מחשבה הגעתי למסקנה:

ה"טוויסט" הזה נחוץ לחלוטין להמשך הסדרה. תחשבו: אתם טסים לכם בחלל, כאן ושם - כל כמה חודשים - אתם נתקלים בכוכב לכת דמוי ארץ. לא תרצו להתיישב בו? בטח שכן. אז איך בכל זאת יוצרים סדרה בה הגיבורים ממשיכים הלאה? יש שתי אפשרויות: 1. אין שום כוכבים דמויי ארץ בדרך. פשוט אבל אז כל הסדרה תקועה לנצח במסדרונות הגלקטיקה עם אפס צילומי חוץ (חוץ מעולם הסיילונים, קפריקה הכבודה וכו') 2. תנו להם לנסות התיישבות פעם אחת... ולהכשל בצורה כל כך קשה שהם לא ירצו לעצור לעולם עד שימצאו את כדור הארץ האמיתי. רון מור עשה משהו מאוד חכם וסגר את כל הסיפור בארבעה וחצי פרקים (אם נניח שהם מסיימים בפרק הבא) שזה, תודו, מספר קטן מאוד של פרקים לעומת הזמן האמיתי שדבר כזה צריך לקחת. עכשיו אף אחד לא יוכל להתלונן שהדמויות מתנהגות בצורה לא הגיונית כשהם לא עוצרים להתיישב על כוכבים בדרך!

למעלה