3CCD

glupo

New member
מהו הסי סי די?

זהו רכיב אלקטרוני, רגיש לאור. תפקידו להמיר אור לחשמל. מכאן ככול שיש יותר אור- נוצר יותר חשמל. למעשה זהו תהליך היצירה של תמונה שחור לבן. יש אור- יש חשמל. ככול שיש יותר חשמל המכשיר בצד השני (טלביזיה) יאיר חזק יותר עד אור לבן. כיצד יוצרים תמונה בצבע? מחלקים את הרכיב הזה לשלושה צבעים- ירוק, אדום וכחול. שילוב הצבעים האלה יחד יותר את כל גווני הצבע הנראים. כדי ליצור הפרדת צבע טובה יותר, משתמשיות המצלמות המקצועיות בשלושה רכבים (ולא אחד המחולק לשלושה). אגב- הגביש הזה הוא למעשה מטריצה- שורות וטורים, והוא בנוי נקודות נקודות. סיסידי אחד מנצל את אותו השטח לפחות נקודות (כי צריך 3 נקודות ליצירת תמונת צבע) ולכן איכות התמונה נחשבת פחות טובה. אם תראה את זה בעיין רגילה? בתנאי תאורה אופטימלים, ואם מצלמת דיוי טובה, לא סביר.

wolla

New member
דבר ראשון תודה רבה...

הלוואי וכל אחד היה מקבל כזו תשובה יפה ומפורטת...! ועוד שאלה, לסיכום: האם מומלץ להשקיע במצלמת 3CC?.. או שזה זניח ולא שווה את ההשקעה... (כיום אני מצלם סרטים, אפשר לומר כסרטי חובבים, במטרה להתקדם...) תודה,

uriuma

New member
הכל תלויי ב......כסף.

בהתחלה גם אני התחלתי כחובב וקניתי מצלמת dv עם ccd1 פשוטה וזולה יחסית, וככול שניכנסים עמוק יותר מרגישים שזה לא מספיק. אז - אם יש לך כסף לך על הכי טוב, ואם אתה לא ממש בטוח שזה הכיוון אז ccd1 ממש מספיק בהחלט לצילום חובבני וביתי.

לאחרונה יצא לי לצלם ב../images/Emo16.gif

מצלמות סוני miniDV עם מגה פיקסל אחד. CCD אחד, לא מהחדשות ביותר- והאיכות בהחלט טובה. לעומת זאת, הייתי רגיל שנים למצלמות video8 ו-hi8, ככה שאולי זה לא אובייקטיבי
.
ניר

johnny g

New member
המלצה

כצלם מקצועי וחובב בו זמנית אני יכול להמליץ לך על מצלמה שמצד אחד היא ccd1 אבל באיכות גבוהה מאד ומצד שני היא מצלמת כתף לכל דבר עם כל האבזורים הנוחים והתכונות הנלוות. panasonic nv md-9000 מצלמה דיגיטלית איכותית. העלות שלה איננה כל כך גבוהה יחסית למצלמה גדולה ואיכותית באופן יחסי. חדשה תעלה כ-7000 ש"ח ומשומשת בהרבה פחות. ככה תוכל להפיק סרטים באיכות טובה ותהיה מרוצה מהתוצאה. אם תרצה טיפים נוספים, אשמח לעזור.

wolla

New member
תודה, אם רק תוכל לפרט...

את היתרונות שאתה רואה במצלמה, בהשוואה למצלמת 3CCD שגם עולה כ- 7000 שקל... (סלח לי על הנידנוד, פשוט אני לא רוצה להצטער אחרי שאני יקנה...) תודה

xLoVer

New member
יש לי בבית את המצלמה של סוני

מצלמה ביתית sonydcrpc115 בטח מכירים MD (מצורפת תמונה) יש לה חיישן CCD1 והאיכות שלה עולה על המצלמה המקצועית שאני עובד איתה בבי"ס שיש לה 3CCD של פנאסוניק זה אשקרה לצלם עם מצלמה מקצועית האיכות מושלמת אז אם כבר ביתית אז אני ממליץ...

MaSTeRLou

New member
דווקא הCCD של הפנסוניק הזאת לא

משהו.. יש הרבה מצלמות קטנות עם חיישן CCD גדול יותר. זאת מצלמה ממש נחמדה למי שרוצה להרגיש מצלמה מקצועית אבל אין לו את הכסף לאחת כזו. בעצם מצלמה קטנה בגוף של מצלמת כתף. אני מאד נהנתי ממהנ בתקופה הארוכה שהשתמשתי בה אבל אם הדגש הוא על איכות CCD, לעבור הלאה...

למעלה