~~>

MrBlueboy

New member
~~>

בוקר טוב לכולם! השאלה שלי היא די פשוטה למי שיודע את התשובה שלה וכאב ראש אחד גדול לכל אלו שלא התברכו בידע זה. Premiere 6.0, אני רוצה להוסיף לסרט תמונה בודדת שנעה לאורך המסך (מלמטה למעלה), עד כאן הכל טוב ויפה, הבעיה מתחילה כשאני מנסה את זה עם תמונה שהיחס בין האורך לרוחב שלה הוא מאוד שונה מהמסך 1:7 בערך אם זה מעניין), התוצאה שאני מקבל היא תמונה ש"נמרחה" ע"י הPremiere בשביל שתתאים לגודלו של מסך סטנדרטי, בסופו של דבר מצאתי את האופציה "Maintain Aspect Ratio" שהביאה אותי למצב קצת יותר טוב, הפרופורציה בין האורך לרוחב נשארה, אך הPremiere בחר הפעם להקטין את התמונה בצורה כזאת שתתאים למסך. איך אני מסביר לPremiere שלי שכל מה שביקשתי זה לראות בכל פריים חלק אחר של התמונה ולא את כל התמונה? אני מקווה שהייתי מספיק ברור, תודה מראש לעונים!

roli

New member
תשבה

תעבוד דרך חלון ה motion (מקש ימני על התמונה- video options- motion )שם דבר ראשון תסדר את הגודל של התמונה שלא תמרח ואז תגדיר לה מסלול תנועה.

MrBlueboy

New member
~~>

זאת בדיוק השאלה! איך אני מסדר את הגודל של התמונה שלא תימרח?! ושוב תודה!

לפני שאתה מייבא את התמונה...

תיכנס ל Edit=preferences=general and still image בחלון הזה תסתכל למטה יש חלון קטו שכתוב still image אם מסומן ה Lock Aspect אז יחס המידות של התמונות שאתה מייבא נשאר אותו דבר ושאתה מביא אותו לחלון הזמן התמונה נמרחת... אם הLock Aspect לא מסומן אז התמונה תישאר כמו שהיא ..וכאשר תכניס אותה לחלון הזמן יופיע לך התמונה עם שולים שחורים ( אם היא לא בגודל המסך ) מקווה שהבנתי אותך נכון ויכולתי לעזור דן

MrBlueboy

New member
~~>

הבנת אותי חצי נכון, הבעיה שלי היא שהתמונה שאני מנסה ליבא היא בדיוק ברוחב של המסך אבל פי 7-8 מהמסך באורך, מה שאני רוצה לקבל זה את התמונה בגודל הטבעי שלה כש"המצלמה" זזה לאורך התמונה שכל פעם אני רואה חלק אחר ממנה, אני מקווה שעכשיו אני ברור. ושוב תודה לכם (וגם לך אישית!
)

אין לי את הפרימייר 6 בכדי לנסות

אבל נראה לי כשתעשה מה שאמרתי לך מקודם אז התמונה תיכנס בגודל האמיתי שלה כך שאם נניח זה תמונה של בנאדם..אז בטח התמונה תתחיל מהאמצע ואז תסדר את התנועה ב motion תנסה ותגיד לי אם זה עובד...מה שחשוב זה שתשנה את ההגדרה לפני שאתה מייבא את התמונה דן

MrBlueboy

New member
~~>

לא... מה שקורה זה שהאורך של התמונה "מתכווץ" לגובה המסך, והרוחב מתכווץ בהתאם בשביל לשמור על פרופורציה, זאת אומרת, התמונה אינה נמרחת, אלה מתכווצת לגודל המסך... תודה על הניסיון בכל אופן!

אני כמעט בטוח ...שזה התשובה

כי ברגע שאתה מבטל את הפרופורציות הוא לא אמור לגעת לך בתמונה... בוא נתחיל מהתחלה .... תשנה את ההגדרה...איפה שאמרתי לך... אז תלך לחלון הפרויקט ...ותייבא את התמונה מהתיקייה שהיא נמצאת ואז תגרור אותה לחלון הזמן... אם עדין לא עזר ...סה"כ ניסיתי לעזור ...בפרימייר פרו זה עובד דן

uriuma

New member
מכיר AFTER EFFECTS

כי אז זו ממש לא בעיה אתה בונה סירטון של התמונה בתנועה ואז מיבא אותו לפרימייר אם אתה לא מכיר אז אני מוכן לעזור לך בזה תשלח לי את התמונה ואני אכין לך סירטון של התמונה בתנועה

למעלה