37 קילו על 168 ס"מ.....

37 קילו על 168 ס"מ......./images/Emo101.gif

37 קילו שהתחלקו בקושי רב על 168 ס"מ...... היו לה פנים נפולות ומבט כבוי בעיניים. אוכל היה אצלה שם נרדף לאיכס, וכל איזכור של השורש א.כ.ל יצר בה אנטיגוניזם. לא נזקקתי לעין מזויינת או מקצועית, בכדי להבין שלאיילת יש בעיה. אז בשנת 1984, אנורקסיה היתה מילה גסה. לא ידעתי שקיימת מחלה כזו. נראה לי בלתי הגיוני בעליל, להסתכסך עם אוכל. היינו נפגשות כל יום אחרי הלימודים והיה לה מין הרגל מגונה, להכין קערות שלמות של צ´יפס ולהניח אותן לידינו, שיהיה לנו מה לנשנש. רק במבט לאחור הבנתי, שקיערות הצ´יפס חוסלו בקיבתי בלבד. ואילו 2 הצ´יפסים שהיא העיזה להכניס לביטנה,מיהרו לצאת ע"י הקאה (ללא ידיעתי, כמובן). במהלך החודשים, שמתי לב שהיא מאבדת ממשקלה, למרות שהיא נהגה להסתתר מאחורי טוניקות רחבות. כששאלתי אותה האם היא רזתה או שמה נדמה לי? מיהרה לענות בטון כועס "אני ? אין לך מושג כמה קילוגרמים העלתי בתקופה האחרונה". ויום אחד בהיר, היא נעלמה לי. התקשרתי לביתה ולא היתה תשובה. בעידן הטרום פלאפוני, מי שנעדר מביתו, היה בלתי ניתן להשגה. כעבור שבועיים אמה ענתה לי בטלפון ובקול חלוש אמרה: "מצטערת, איילת תעדר בתקופה הקרובה. היא נסעה להתגורר אצל דודים בצפון". ואז היא פרצה בבכי.... ובין דמעה לדמעה אמרה לי : "איילת חלתה באנורקסיה ואושפזה בבי"ס פסיכיאטרי. היא קשורה למיטתה וניזונה באמצעות זונדה. היא גוססת"..... המילים נעתקו מפי.... היינו סה"כ בנות 14.... נתתי לזמן לעשות את שלו. קיוויתי לשמוע ממנה בשורות טובות.... אך פחדתי ליצור קשר מיוזמתי, מחשש לשמוע שהנורא מכל קרה. וככה נותק הקשר, בלא שידעתי מה בעצם עלה בגורלה. ולפני כ- 5 שנים, בעודי במסע שופינג..... זיהיתי את קולה בתוך הכולבו הגדול..... ידעתי בוודאות שזאת היא.... הסתובבתי להביט בה ונדהמתי! היא שוקלת אולי 80 קילו.... היא אישה גדולת מימדים..... ולידה בעגלה, ישנה ילדונת מתוקה. ניגשתי אליה. בתחילה היא ניסתה להתחמק, אך לבסוף חיבקה אותי ואמרה: "את רואה! יצאתי מזה. אין זכר למשקל הנוצה שלי.... ההיפך". סיפרה לי שהיתה מאושפזת כשנה במוסד פסיכאטרי, עד שהצליחו לאזן את מצבה ולהוציאה מכלל סכנה. לא האמינו שאי פעם תוכל ללדת. אבל כח הרצון שלה להשאר בחיים, גבר על הכל. היום היא אמא לילדה בת 6. היום היא כבדת משקל.... אך לעולם לא תעשה עוד דיאטה......

../images/Emo41.gif יתי,,,

היתי בת 16 והיתה לי חברה טובה,, מאד טובה,, היינו כל הזמן יחד,, כל הזמן שמתי לב שעל עצם האצבע שלה יש סימן חום אדמדם,, בדיעבד,, התברר כי היא חוטפת התקפת בולימיה, מתחילה בתפוח,, ואז מכסחת את כל המקרר,, הולכת להקיא,, ועד שלא מגיעה לתפוח,, לא מפסיקה,, כשגיליתי,, היה מאד מאוחר,, השיער נשר, סימנים בגוף, חולשה, סחרחורות, התעלפויות,, יום אחד יצרתי קשר עם אימה,, וסיפרתי לה את הסיפור,, אמה פנתה אליה, בנסיון לברר מה קורה,, כנראה שהנל פנתה בחוסר טאקט,, וחוץ מלכעוס עליי, חברתי לא הבינה כי כל כוונתי היתה טובה,, הפסיקה לדבר איתי,, ולא יכולתי לדעת מה קורה איתה,, לפני כשנתיים פגשתי אותה,,ואף היא,, גדולת ממדים בצורה לא רגילה,, אבל.. כבר לא מקיאה,, ואפילו למדה להנות מכל ביס,,

ר ו ח

New member
גיל ההתבגרות וה...שגעונות שלו.

תמיד הייתי בחורה די רזה שלא זקוקה לדיאטה כלשהיא. כשהגעתי לתיכון התחיל שגעון חדש אצל הבנות...דיאטה. בהפסקה הגדולה טקס...תפוח, ביצה קשה..על לחם אין מה לדבר בכלל ואני.. הצנומה ..זאת שאוכלת תמיד הכל ונשארת רזה ...גם אני נכנעתי לתכתיב המשוגע הזה. המזל...אמא שלי, אמא עירנית ששום דבר אינו נסתר מעיניה...קלטה את העניין ובכך אפשר לומר ..הצילה אותי. אמנם, הספקתי להשיל קילוגרמים אך עבורי הם היו משמעותיים. מריבות...חיכוכים...הגעתי לביה"ח. אנורקסיה! החוויה שעברתי שם...במחלקת אשפוז יום בבילינסון חרוטה היטב עד היום. תוך זמן קצר העליתי במשקל...נראיתי שוב מצויין ומאז... אוכלת הכל...ונשארת רזה!

נשית~37

New member
הכי נורא בזה הוא...

שהיא לא רצתה סתם להיות רזה. היא רצתה להיות רזה כי אלה תכתיבי האופנה, וכי כל הזמן משדרים לנו בכל דרך אפשרית שילדה / אישה שמנה זה לא יפה, ומגיל צעיר יש להם כבר תמונה של איך הם רוצים להיות. סתם שאלה: גם בנים סובלים מזה?

נש נש......

אינני מכירה את הסטטיסטיקות, אבל אין ספק שנשים סובלות מהמחלה הזו, הרבה יותר. והכי כואב בסיפור הזה, שלפני האנורקסיה, היא היתה פשוט חתיכה. ואח,כ כל מה שנשאר ממנה היה "חתיכה".

ר ו ח

New member
תבינו....

אפשר למות מזה!!!!!!!! אפשר לדבר על דיאטה ...זה לא דבר אסור. אבל הקיצוניות יכולה להרוג! זה נורא...

נשיתוש האמיני לי שגם בנים סובלים

הנה עוד דוגמא אח שלי...שקל מאה ועשרים ק"ל שהיה בן 17 הוא היה ילד סגור כל הזמן שהיה חוזר מהטכני היה מסתגר בחדרו בעולמו.. אחרי השירות הצבאי אמא שלי החליטה לעשות מעשה היא רשמה אותו לחדר כושר וביקשה שם מהמדריך לתת לו תוכנית , לא תאמינו בשבעה חודשים הבן אדם השיל מעליו 45 ק"ל לא יאמן..והוא השתנה מקצה לקצה ... היום בואי תראי אותו ילד חתיך ממש לא מהעולם ופנים יפות תמיד היו לו בחור בן 24 שוקל 73 ק"ל על מטר שמונים וחמש והוא ממש שרירי, אני יכולה להגיד לך שיש הבדל גדול בין אופיו שהיה שמן לבין היום והיה ניכר שהוא סבל מאוד בהיותו שמן. לכן אני בטוחה שגם אצל הבנים זו בעיה להיות שמן.

נשית~37

New member
אני בטוחה שגם הם סובלים מבעיות

השמנה. השאלה היא האם הם מגיעים למבצ אנורקטי? אני לא זוכרת ששמעתי על בנים במצב אנורקטי.

nightroll

New member
נשית

יש בנים שסובלים מאנורקסיה. האחוז באוכלוסיה נמוך מאוד, והטרגדיה היא שהרבה פעמים לא שמים לב אליהם עד שמאוחר מדי... מקרי האנורקסיה אצל בנים הם נדירים יותר, אבל בד"כ חמורים יותר.

nightroll

New member
ואני

הייתי ילדה שמנה. ואמא שלי שנים אמרה לי "תרזי, תראי איזו יפהפיה תהיי אם רק תרזי". אז בגיל 13 החלטתי לרזות. שלושה חודשים, 10 ק"ג, ואני בדבקות ממשיכה עם הדיאטנית. אבל אמא שלי נבהלה. היא רצה וקנתה לי את הספר "עד כלות", הכריחה אותי לקרוא אותו ולדבר איתה. הספר היה מעניין מאוד. עד שקראתי אותו בכלל לא חשבתי לנסות לרזות ככה... הרבה זמן התלבטתי. לנסות או לא לנסות? כדורים משלשלים לא משפיעים עלי. אני יכולה לקחת חבילה של לקסטיבים וזה לא יעשה לי כלום. אני לא מפרקת אותם. להקיא? המממ. הכנסתי אצבע. לא אהבתי. החלטתי נגד אנורקסיה. המשכתי עם הדיאטנית על משקל היעד, ופחות או יותר שמרתי עליו. השמנתי חזרה רק במהלך הדיכאון אחרי הלידה של בתי. בארבע וחצי השנים האחרונות אני מנסה לרזות ללא תוצאות. לפעמים אני עוד תוהה אם יש לי האומץ למצוא חומר משלשל שאני כן מגיבה אליו, להכניס אצבע לגרון, או לצום. למזלי אין לי.

נשית~37

New member
אם לא אכפת לך לקבל מחמאה

את יפהפיה! בחיי, את כל הזמן מזכירה לי בובת חרסינה. אז תרזי בפרופורציה, אל תהרסי לנו את הבובה

nightroll

New member
../images/Emo9.gif

את מתוקה. אני הייתי מעדיפה להראות כמוך דווקא. הייתי רוצה לרדת. אני מנסה. אבל מכלול הדפקטים שלי פועל נגדי. מקווה שכשהילדה תחזור ללימודים והשיגרה שלי תוסדר שוב אני אוכל לעמוד בסדר יום קבוע ומסודר, לאכול לפי שעות ומינונים, ולהגיע למכון הכושר יותר מפעם בשבוע. אבל תודה רבה לך על המחמאה!!!

למעלה