37 + סלקל

37 + סלקל

שלום לכולם

1. הריון שגרתי ותקין, האם יש צורך באולטרסאוד בשבוע 37?
(בנוסף לסקירות הרגילות המורחבות + הערכת משקל בשבוע 32)

2. בפעם הקודמת התקנו בשני רכבים בסיס קבוע לסלקל, והיה ברשותינו סלקל אחד,
ובכל פעם העברנו את הסלקל מרכב לרכב, כאשר הרציונל היה שבכל מקרה התינוקת צמודה לסלקל, ולכן מספיק אחד.
אך מצד שני, מדוע לא לרכוש עוד סלקל ולהשאיר בכל רכב סלקל באופן קבוע (כפי שיש היום כסאות בטיחות לילדה)?
אנו מנסים לזכור האם היה יתרון כלשהו להעלות את התינוקת מהרכב לבית ולהיפך כאשר היא בתוך הסלקל, ואיננו זוכרים

במידה ונתקין סלקל באופן קבוע בכל רכב, האם יש בעיה כלשהי להעביר את התינוקת בידיים מהבית הרכב לבית ולהיפך,
החל מגיל אפס, או שההעברה כאשר היא בתוך הסלקל בטוחה יותר מאשר על הידיים וזו אולי הסיבה (ששכחנו
?

תודה.

שלום

לא יודעת לגבי האולטרסאונד, אולי כדי לוודא שאין שינוי במצג או משהו.
אני כמעט אף פעם לא העליתי את הילדים עם הסל קל, היה לי יותר נוח לקחת אותם על הידיים. ברכב שלי היה סלקל מגיל אפס וברכב השני שמנו כסא שהוא מגיל כמעט אפס אבל הופך להיות גם כסא ולא רק סלקל.
והכי חשוב - שיהיה במזל

kriz

New member
מסכימה עם רונית בעניין הסלקל

לי לא היה כל כך נוח להוציא עם הסלקל. אמנם כשהילדה נרדמה באוטו זה אפשר לה להמשיך לישון אזל בעקרון אומרים שמבחינה בריאותית זה לא כל כך רצוי.

מבחינת האולטרא-סאונד - לדעתי צריך לעשות הערכת משקל גם לאחר שבוע 32 - הכי בטוח להתייעץ עם הרופא.

ושיהיה המון בהצלחה ולידה קלה

נטלי22

New member
מצטרפת ומוסיפה...

בהריון תקין אין צורך להרבות באולטרסאונדים. היה אפילו מחקר לא מזמן, שריבוי אולטרסאונדים עלול להזיק, ובישראל עושים הרבה יותר בדיקות לעומת הממוצע בעולם המערבי. מספיק שהאישה עוקבת אחר תנועות עובר בצורה סדירה, ושהרופא יוודא באמצעות מישוש או מוניטור שהכל בסדר.

לגבי סלקל - כמה שפחות זמן בסלקל יותר בריא מבחינת עמוד השדרה והיציבה מאוחר יותר. אנחנו תמיד השארנו את בסלקל ברכב והוצאנו את התינוק. נוכחנו לדעת, שתינוק שישן עמוק ימשיך לישון גם אם נוציא אותו מהסלקל ונעביר אותו לעגלה או למיטה, ומאידך תינוק ששנתו קלה יתעורר אחרי דקות ספורות גם אם לא נזיז אותו וגם אם נעשה כל מאמץ לא לטלטל אותו.

אני בשני הריונות לא עשיתי אולטראסאונד בשלב זה לגבי הסלקל - כן, לי היה נוח להעלות עם הסלקל בכמה וכמה מקרים (חוץ מהמקרים שהילדים נרדמים בדרך..)
עם הבכור גרנו בבנין עם מעלית והסלקל שלו התחבר ישירות לעגלה, כך שהיה לי הרבה יותר נוח להקליק את הסלקל לעגלה וכך לעלות הביתה באופן קבוע.
עם הקטן כבר עברנו לגור בבית פרטי, שמצריך עלייה של 20 מדרגות מהאוטו אל דלת הכניסה. כשהיו לי שקיות באוטו, היה לי יותר נוח להוציא את הילד עם הסלקל, לשים אותו בראש גרם המדרגות (רחוק כמובן מהמדרגות, לא להלחץ..
ומייד לרדת למכונית ולהביא את הדברים, וככה לא להסחב עם ילד על הידיים ושקיות במקביל.
אלו מקרים מאוד ספציפיים, אבל עדיין עם שני הילדים מצאתי את עצמי הרבה פעמים מוציאה את הסלקל מהמכונית. לי אישית שני סלקלים נראים מיותרים, במיוחד לאור תקופת הזמן המוגבלת מאוד שמשתמשים בהם. לעומת זאת, בכסאות בטיחות ובבוסטרים השקענו כפול, ויש לנו בכל רכב שניים כאלו (אחד לכל ילד).

תשובות שלי

תינוק בסל קל זה דבר מאוד כבד, ועוד יותר לא נוח.
אפילו כשהתינוק שוקל 4 קילו, תוסיפי על זה עוד 4 קילו משקל ממוצע של סלקל יוצה 8 קילו, אז ממש לא יודעת למה קוראים לזה סלקל.
אני עם 3 ילדים הראשונים תמיד הוצאתי את הילדים מהאוטו לעגלה. הרבה פעמים היו מתעוררים, וזה מה שהפריע.
עם הילד הרביעי היתה לי עגלה שהסלקל התלבש עליה, אז היה מאוד נוח, למרות שלהלביש את הסלקל על העגלה משימה גם לא קלה, אבל זה הציל אותי הרבה פעמים בנסיעות שאת צריכה לצאת מהאוטו לא להרבה זמן והילד פשוט ממשיך לישון.
כשמגיעים הביתה ברור שעדיף להעביר אותו למיטה, אבל בזמן המתנה לרופא, טיפת חלב עדיף שישן עוד קצת בסלקל מאשר יבכה מזה שהעירו אותו.
אז אם יש לכם עגלה כזאת אני בעד להוציא בסלקל, אחרת זאת משימה מאוד קשה וזה לא שיקול בכלל.
לגבי שני סלקלים זה מאוד תלוי האם יוצר הרבה פעמים שהתינוק מחליף רכב? או רוב הזמן יסע באותה מכונית.
אנחנו הסתדרנו עם 1, אבל זה היה סלקל ללא בסיס ולחבר אותו לאוטו זה בדיוק שנייה ככה שאף פעם לא היתה בעיה. עם כסא בטיחות זה הרבה יותר קשה, ואני בעד שיהיה סט מלא בכל רכב.
לגבי אולטרה סאונד - אני בעד! אף פעם לא יזיק. חשוב לעשות הערכת משקל גם בשבוע 37.
שיהיה בשעה טובה, ולידה קלה!

למעלה