37 ילדים בני 3...

אפרתש

New member
שמתי לב שאני קצת קיצונית בדברים

האלה. אני לוקחת ללב כשאני רואה כל מיני דברים שעוברים על ילדים (לאו דווקא ילדי). אני יכולה לעשות רשימה מכאן ועד הודעה חדשה מה הדברים האיומים שיכולים לקרות לילדים בגן בפרט ובעולם בכלל
יש משפט שאומר "אשרי הירא תמיד" (או משהו כזה). ויש משפט שאומר שמי שירא תמיד הוא סתם פרנואיד וצריך טיפול תרופתי ... אני מנסה להיות באמצע.

ליאת +

New member
אני רוצה להזכיר שוב

נדמה לי זו כבר תרומתי הקבועה לדיונים האלה. לגנים של נעמ"ת וויצ"ו יש יתרון: יש מבשלת ומנהלת לגן. הן לא נספרות כחלק מצוות הכיתה, אבל הן עושות חלק גדול מעבודה שבד"כ כלל גננות וסייעות בדנים פרטיים עוסקים בהן. מי שחושבת שהגננת בגן הפרטי (אני לא מתיחסת לגנים שבהם יש בעלת גן) עוסקת כל היום רק בעבודה ישירה עם הילדים- טועה. היא גם מזמינה ציוד ואוכל, מדברת עם הורים שמתענינים בהרשמה לגן ובכלל- עוסקת בניהול העסק. במעונות יש לזה פונקציה נפרדת- מנהלת המעון. אותו דבר לגבי העזרה שהמבשלת נותנת בהכנה של האוכל, ובניקוי אחריו- עבודה שבגן הפרטי נופלת על הסייעות. ככה שיחסי כח האדם יכולים להראות מעט (ורק מעט) יותר מאוזנים.

א אוהל

New member
בינתיים גיליתי שגן פרטי אחר

ברחוב של הגן נסגר (כי הבית שהם שכנו בו נמכר) וההורים מהגן ההוא רוצים להעביר את ילדיהם לגן שלנו... נראה לי שאני אדבר עם בעלי הגן ואסביר להם את חששותי מלרשום את הבת שלי לגן שלא ידוע מי תהיה בו הגננת. אני גם אברר שהוא מתכוון לשמור על המסגרת הקיימת של עד 27 ילדים בקבוצה עם גננת ושתי מטפלות כי לפי הקישור שלאה הביאה מותר לו שיהיו שם 35 ילדים
אני אחכה עד אחרי השיחה איתו (היום, מחר - הוא כל יום בגן) לפני שאלך לברר על גני המועצה.

למעלה