37 ילדים בני 3...

א אוהל

New member
37 ילדים בני 3...

סיפרתי כאן לפני כמה ימים שהגן שהאפרוח הולכת אליו נמכר. התכנון המקורי שלנו, כיוון שהאפרוח כל כך אוהבת את הגן שלה, היה שהיא תמשיך בגן הזה בשנה הבאה ותעבור לקבוצת ה"בוגרים" בני 3-4. לפני כמה ימים נודע לנו שהגננת של הבוגרים, שכנראה נחשבת לגננת הכי טובה ומקסימה בישוב שלנו, עוזבת את הגן ועוברת בכלל לגור בישוב אחר. התאכזבנו (אחרי ששמענו עליה כל כך הרבה), אבל אמרנו מילא - נפגוש את הגננת החדשה ונראה איך היא. היום הסתבר לי שעוד אין גננת חדשה לשנה הבאה ולא יודעים מתי תהיה - עדיין מחפשים מישהי לתפקיד! ההרשמה לגנים היא עכשיו ובגן לוחצים עלינו להירשם לשנה הבאה כבר עכשיו כי אחרת ייתכן שלא יהיה מקום. איך אני יכולה לרשום את הילדה שלי לגן שאני לא יודעת מי תהיה הגננת בו??? זה כמובן מתווסף לזה שבעלת הגן הקודמת, שנתנה את הטון בגן עד עכשיו, כבר לא תהיה החל מסוף שנת הלימודים עקב מכירת הגן (היא נשארת עד סוף השנה כי היא עובדת כגננת מחליפה עם הילדים). האופציה האחרת לשנה הבאה היא גן מועצה - שמעתי שהגנים טובים אבל בכל גן כ-37 ילדים ורק 2-3 נשות צוות
זה נשמע לי פשוט מזעזע! בגן הפרטי המקסימום הוא 27 ילדים על 3 נשות צוות והשנה בכלל היה לוקסוס - בקבוצה של האפרוח הם היו רק 13 ילדים עם שתי נשות צוות. גניפ פרטיים אחרים לא כל כך באים בחשבון כי בדקנו אותם לפני שנה כשעברנו לפה והגן אליו רשמנו את האפרוח היה היחיד שבאמת בא בחשבון מבחינתנו. מה עושים במקרה כזה?

Almost me

New member
35 מקסימום בחוק

מעל מצטרפת עוד סייעת או משהו. בנוסף לא כולם בני שלוש, מרבית גני המועצה מעורבים חלק טרום וחלק קדם, כך שיש גם בני ארבע. לטעמי, הביקורת והפיקוח עושים את גן המועצה טוב יותר מכל גן פרטי שהשיקול העיקרי בו הוא בעצם הכסף (ולא משנה כמה הגננת נהדרת) קל וחומר כשאין לך מושג מי הגננת

תּמר

New member
באיזה גיל?

נראה לי שבארץ זה כך פחות או יותר, אבל לפעוטות (פחות משלוש אאל"ט)

א אוהל

New member
בטח שעולה

בגן הפרטי דמי הרשמה - 650 ש"ח, לא יודעת כמה מחזירים אם בסוף לא הולכים. בגן המועצה - 600 ש"ח, מחזירים 300 ש"ח אם מודיעים לפני 1 ביוני שלא הולכים.

אפרתש

New member
עדיין כדאי להירשם

וכמו שהאבא הגאה הציע - להתנות את ההרשמה. וגם אם לא יקבלו את התנאי שלך - בכל זאת לרשום. נכון שההרשמה עולה כסף, אבל זה אומר שאת משלמת, מקסימום, 650 שקל יותר ממה שהתכוונת. זה הרבה, אבל שווה. תראי את זה כאילו הגן עולה עוד 50 שקל בחודש. ובכסף הזה את קונה לך אפשרות בחירה בין גנים. 37 ילדים בגיל 3 נשמע לי הרבה יותר מדי. גם אם זה עם גננת ושתי סייעות. ותקחי בחשבון שיום בשבועיים (ככה זה אצלנו) הגננת בחופש, ואז יש 37 ילדים עם 3 סייעות.

לאה_מ

New member
מסכימה עם ההצעה להרשם

(ולנסות להתנות את ההרשמה בגן הפרטי). גנים עירוניים, למיטב ידיעתי, זה עד 35 ילדים עם גננת וסייעת. מאד מאד תלוי באישיות של הצוות, ושווה לבדוק גם את הגנים העירוניים באיזורכם.

אבא גאה

New member
נסי להתנות את ההרשמה....

תאמרי שאת מוכנה להירשם אבל במידה ולאחר שתכירי את הגננת תחליטי שזה לא בשבילך את דורשת את הכסף...... ייתכן שהם יסכימו.... (אני התניתי כזה דבר והסכימו לי)

maya100

New member
באמת מרגיז!

אצלנו ילדים שממשיכים שנה לא צריכים לשלם דמי הרשמה, רק חדשים. נשמע לי ממש מעצבן! (ובכלל למה?) לדעתי, אתם יכולים בהחלט להתעקש על כך, שעקב כל הבינויים בגן אינכם מוכנים להתחייב מבלי לדעת מי הולך להיות בצוות שנה הבאה ובאיזו קונסטלציה. ואגב, אצלינו, אם מבטלים גן עירוני משלמים רק 50 ש"ח, אז נשמע לי שגוזרים אצלכם הרבה קופונים ביישוב...

א אוהל

New member
תודה! דיברתי עם כמה מהאמהות בגן

כולן רשמו את ילדיהן לגני מועצה ואף אחת בינתיים לא נרשמה לגן הזה לשנה הבאה. אחת האמהות אמרה שאף אחד לא ירשם לגן בלי גננת כך שבעלי הגן לא יכולים להפחיד אותנו עם "הרשמו בהקדם אחרת לא ישאר מקום" (יש פלקטים ברוח זו שתלויים בגן). אבל...האם זה נשמע לכן טוב/הגיוני לשלוח אפרוחה בת 3 ורבע לגן עם 37 ילדים (הבנתי שזה מגיע גם עד 40 לעתים - קצב גידול האוכלוסיה הצעירה עולה אצלנו בהרבה על קצב פתיחת הגנים והמועצה מתחייבת לקבל את כל בני ה-3 שרוצים בכך לגני המועצה) בקבוצה??? גם אם יש 3 נשות צוות? זה נראה לי נורא! ושאלה נוספת - האם יש תקן מה צריך להיות היחס בין מספר הילדים למספר אנשי הצוות? האם הוא שונה בגנים ציבוריים/פרטיים? האם משתנה לפי הגיל?

לאה_מ

New member
אז קודם כל, נשמע שהלחץ מהרישום לגן

הנוכחי ירד קצת, לא? אני מציעה שתגשו לבעלת הגן ותסבירו לה, שבלי גננת לשנה הבאה אתם לא תוכלו להרשם. תראי, אני מאד לא בעד גן עירוני בגיל שלוש ורבע, אבל השאלה היא מה האלטרנטיבה הטובה ביותר באיזורכם? אני מציעה לך לבדוק את הגנים באיזור, גם את הגן העירוני, כדי שתוכלי לקבל החלטה מושכלת. ולגבי התקן - יש תקנים למעונות, שלא מייושמים. שמתי לפני כמה זמן הודעה בנדון, אני אנסה למצוא ולקשר לך.

לאה_מ

New member
מצאתי!

הנה הקישור. שוב, מדובר בחקיקה ותקינה שלמיטב ידיעתי לא נאכפות. היחידים שקיבלו על עצמם את יישום החקיקה הזו בפועל הם מעונות היום של הרשתות (כגון ויצ"ו ונעמ"ת), ולכן גם הם נקראים "מעון", שזה מונח המופיע בחוק (להבדיל מ"גן"). שימי לב, שתקני כח האדם כוללים גם מבשלת, מנקה וכו' במספר המבוגרים פר ילד, כך שבכל מקרה האכיפה בעייתית, בלשון המעטה. לגבי גנים עירוניים, למיטב ידיעתי התקן הוא גננת וסייעת על עד 35 ילדים.

אפרתש

New member
37 בני שלוש זו קטסרופה

ולא משנה כמה נשות צוות יש. (אם היה 37 ושתי גננות ושתי סייעות, זה הסידור היחיד שנראה לי. אבל לא זה המצב). את מכירה בני שלוש. את מדמיינת 37 בני שלוש יושבים ביחד לשמוע סיפור? סטטיסטית, בכל יום יהיו לפחות חמישה שלא יהיו מסוגלים לשבת בשקט. הילד שלך ישמע כזה סיפור "שלגיה הלכה יוסי תשב במקום! ביער, והזאב בא סיגלית אם את לא מפסיקה למשוך למרדכי בשערות אני אוציא אותך! ואכל אותה". מי יקבל את הילד שלך בחיבוק בבוקר? ובבקרים שיהיה לו קשה להיכנס בגן, למי יהיה זמן וראש לשבת איתו קצת להירגע? את מדמיינת מה זה חצר עם 37 ילדים מתרוצצים בה? איזה ילד יעליב את הילד שלך, לא ייתן לו לשחק, יחבוט לו בראש עם הכף - כמה זמן ייקח עד שמישהי תשים לב? הסייעת תהיה בפנים, מנקה אחרי 37 ילדים שאכלו או גזרו, הגננת עסוקה בלראות עוד 36 ילדים שגם להם אולי קורה משהו. הילד שלך יהיה קצת עצוב ושקט כמה ימים. מי ישים לב? בין 37 הילדים יהיו כמה שהמצוקה שלהם תבוא לידי ביטוי בכך הם יצעקו וירביצו. למי הגננת תשים לב קודם? במי יהיה לה יותר דחוף לטפל? בתי כמעט בת ארבע. הם 14 ילדים ושני אנשי צוות (כולם מיומנים ועם נסיון). ובעיני זה מעט מדי. כשהם היו 16 ילדים, היו 3 אנשי צוות.

קטסטרופה? ../images/Emo4.gif

לא הייתי משתמשת בביטוי הזה גם אם תיאורך היה משקף את המציאות. על אחת כמה וכמה שהמציאות, כפי שעיני רואות בגן בן 36 ילדים עם גננת וסייעת או שתי סייעות (תלוי בשעה במהלך היום), לא ממש נראית כך. בני בגן של ילדים בגילאי 3-5. אני מגיעה לגן גם בשעות הרגילות וגם בשעות בהן בדר"כ לא נהוג שהורים מגיעים (כולל למשל זמן המפגש, שעת ההשכבה לשנת צהריים, ושעת משחק בחצר). נכון, יחס כזה של מבוגרים לילדים הוא רחוק מאידיאלי, וזהו מבחינתי החיסרון הגדול של הגן, ועדיין התאור שלך רחוק מהמציאות. בזמן המפגש ראיתי את רוב הילדים יושבים ומקשיבים בעניין ובקשב, אלו שלא הקשיבו, פשוט עסקו בשלהם, מבלי להפריע. בתקופה שלעידן היה קצת קשה להישאר בגן, למרות שאני נשארתי איתו, הצוות מעולם לא התעלם מכך וניסה להציע פתרונות להקל עליו את הפרידה. בזמן המשחק בחצר, נשות הצוות יושבות ומשקיפות - כל החצר בטווח ראייתן ואם נדרשת התערבות שלהן - הן מתערבות מייד. נכון, גם אני הייתי מעדיפה הרבה פחות ילדים על יותר צוות. רשמתי את עידן לגן הזה למרות זאת בגלל יתרונות אחרים שנראים לי חשובים (במיוחד יתרונות חברתיים - כל חבריו מהשנה שעברה המשיכו איתו).

אפרתש

New member
טב, נו, מילה קצת קשה

אבל מספרית, זה פשוט לא עובד. תחשבי עם כמה ילדים את מסוגלת לתפקד בצורה שתניח את דעתך. אז נכון שהגננות יותר מיומנות ממך, אז אם את מסוגלת להיות עם 4 בני 3, הן מסוגלות להיות עם 8. 12. אבל 18 ילדים לגננת!?! זה אומר שחלק מהילדים "נופלים". אגב - הם ממשיכים לחיות. את אולי אפילו לא תחשבי שהיה יכול להיות יותר טוב. אבל אולי הוא היה אוהב יותר מוסיקה, אם במקום להוציא אותו מהחדר כשהוא מפריע בחוג מישהו היה יושב צמוד אליו. או שהיא היתה יותר אסרטיבית אם בכל פעם שמישהו בגן היה "מנצל" אותה, הגננת היתה שמה לב ובאה לעזור לה ולהדריך אותה. ואולי הוא היה מסתדר יותר טוב בבית הספר, אם הגננת היתה שמה לב בזמן שיש לו איזושהי בעיה. חלק גדול מהבעיות שעולות כאן בפורום לא היו עולות, אם כל הילדים היו מקבלים את כל תשומת הלב שהם צריכים 24 שעות ביממה. עצוב לי שמה שכתבתי ציער את הילהל. אם הייתי חושבת שזה יכול לקרות, אולי לא הייתי כותבת מה שכתבתי. אבל צריך לראות את הדברים בעיניים פקוחות. לראות את הטוב והרע שבגן ולנסות להחזיר בבית מה שחסר בגן.

אין לנו ויכוח על כך שעדיף לכל ילד

שבמסגרת בה הוא שוהה יהיו כמה שפחות ילדים וכמה שיותר נשות צוות, אבל חשוב לי להדגיש שזה רק אחד הקריטריונים. אחד החשובים שבהם, אבל בכל זאת - אחד מיני רבים. אפשר לתת אין ספור דוגמאות, למשל, מה "יעזור" אם יהיו 3 נשות צוות על 15 ילדים כשהצוות אינו חם, איכפתי ושצרכיהם של הילדים אינם עומדים בראש מעייניו (אנחנו נתקלים, גם כאן בפורום, בלא מעט מקרים כאלה, שהובילו להעברת הילד/ה לגן אחר באמתע השנה). מה "יעזור" אם יש יחס מספרי מושלם, אבל יש בגן ילד אלים שלא יודעים איך לטפל באלימות שלו? אין גן מושלם, ובחירותינו הן תמיד סוג של פשרות - זה הכל שאלה של מחיר (כלכלי וגם לא כלכלי). ההודעה שכתבת גרמה לי להרגיש שאני עושה עוול לילדי, וגרמה לי להרגשת אי-נעימות בשמה של א אוהל שבכלל העלתה על דעתה לרשום את ביתה לגן מועצה. וזה עוד לפני שבכלל קראתי את השרשור של הילהל.

maya100

New member
אני מסכימה עם כוכביתי

אפרתש, אני חושבת שההודעה שלך היתה קצת קיצונית ואישית, ממש התכווצתי בכסא למקרא התיאורים (והבת שלי בגן פרטי!). אני בכל זאת חושבת שהם מעט קיצוניים ושיש עוד הרבה פרמטרים לבחינה של גן טוב עבור ילדי.

למעלה