אני מדריך בצופים והיום הייתה לנו פעולת יום השואה (נכון שבאיחור אבל ימי פעילות שלנו זה ביום חמישי)....וכשאני ועוד כמה מדריכים בנינו את הפעולה עשיתי להם מטודה (משחק) קטנה שבה אמרתי לכולם להגיד לי מה השואה בכלליות תיאור מופשט....בלי קשר למה שקרה..לא רצח עם לא העם היהודי והנאצים... כדי להדגים אני התחלתי: "השואה בשבילי היא אדם או קבוצה של אנשים שנרצחו בגלל מי שהם שבגלל שהגזע ממנו הם הגיעו לא נחשב לטהור בעיני המרצחים...אז אלה פשוט ניסו לבטל אותם וכל זה קרה לעם שלי" כל התגובות שבאו אחרי היו בסגנון: "עם (הגרמנים) שהלכו כעדר אחרי הרועה...שהלכו עיוורים אחרי מנהיג שהבטיח חיים טובים יותר" אף אחד לא התייחס לנסיון לרצח עם, להשפלה, לגזענות.....כולם שמו לב רק לנאצים או לשאר הגרמנים ולהיטלר איפה אנחנו נעלמנו כאן?!? בעע יש לי מחר מבחן באוניברסיטה (פרוייקט בנגב של למידה בימי שישי מקצוע באוניברסיטה....אני לומד רפואה...לא כי אני רוסי...לא כי זה מקצוע טוב לחיים......לא בגלל כסף חס וחלילה....רק בגלל שזה כיף)

jeniam

New member
../images/Emo5.gif

עצוב... אבל בתור מדריך אתה צריך להעביר להם את זה ולהסביר את המהות האמיתית של הנושא, לא? אוף... אני גם הייתי מדריכה, וכל כך אהבתי את זה... מתגעגעת כל כך.....

אבל זה העניין שאלה תשובות של שכב"ג

לא של חניכים שלי...של הצוות הדרכה שכתב איתי את הפעולות

vk3

New member
אההה... ../images/Emo4.gif

ניסית לחקור את דעתם עמם

כן אבל הגעתי למבוי סתום מבחינתם זה

חשוב יותר ביום השואה לזכור את אלה שהלכו כעיוורים אחרי היטלר במקום את השש מיליון שמתו ולמה? כדי שאנחנו לא נהפוך להיות כמו הנאצים...--> דעה שלי: אבל אם לא נחשוב על עצמינו גם ועל אלו שנרצחו איך נדאג שזה לא יחזור על עצמו עלינו שוב!?

vk3

New member
אני קצת המום כזה...

מה זאת אומרת לזכור את אלה שהלכו כמו עיוורים
חבל"ז. הם בחרו את זה והם דגלו בזה. אנחנו אלה שסבלנו ועברנו את ההשמדה
ורק כי אנחנו קצת- הרבה שונים מהנאצים ויותר אנושיים לא ננהג כמוהם. מה אלה שהלכו עיוורים ( כביכול) אחר היטלר סבלו באותה המידה שאנחנו סבלנו
זוכרים את הסבל והפגיעה בעם היהודי
זוכרים את הנופלים... ולא את הנאצים... איכסה

SupermanZW

Well-known member
תגובה

הנאצים לא הלכו כעוורים אחרי היטלר, הוא לא הסתיר מהם דבר והם אהבו את האידיאולוגיה החולנית שלו ודגלו בה, לכן הם בחרו בו ולכן הם רצחו 6000000 יהודים ללא כל נקיפות מצפון, מעשה זה היה במודע ובמכוון, לא בשוגג, ובטח שלא מתוך "עוורון". בכל מקרה עלינו לכבד את זכר הנופלים ולעשות כמיטב יכולתנו שלא יקרה מצב דומה בעתיד, שלא נהיה שוב קורבנות וגם שלא ננהג כמו שנהגו רוצחינו.

vk3

New member
מוזר... אולי לא הובנת נכון ../images/Emo35.gif

קשה לי לאמר. הכול היה תלוי בך ואיך שהעברת זאת... לדעתי.

למעלה