35ציון בהבנת הנקרא

35ציון בהבנת הנקרא

בחיים לא היה ציון כזה לפי דעתכם יש טעם לבקש מבחן חוזר הציונים של הילד נעים בן 80 ומעלה כיתה ד' תודה

Kalla

New member
קודם כל, האם ראית את המבחן?

וידאת שאין טעות? שהציון הזה באמת נראה מוצדק לאור ההשגים במבחן? האם דיברת עם הילד ושאלת אם הוא יודע מה קרה לו באותו יום? חשוב מאוד לדעתי להבחין: האם ציוני הילד ב*הבנת הנקרא* הם בדרך כלל מעל 80? כי אז אולי זו מעידה חד פעמית, אולי כי הילד במקרה לא התכונן, לא הרגיש טוב או לא היה מרוכז באותו יום, ואין לייחס לה חשיבות גדולה מדי. במקרה כזה אפשר לשאול את הילד אם היה מעוניין במבחן חוזר, ואם כן - לבקש מהמורה. למורה אפשר להגיד שהיות וברור שזו לא הרמה האמיתית של הילד, כנראה שמשהו קרה לו באותו יום, ולכן מגיעה לו הזדמנות נוספת. אבל גם אם לא - כאמור ממש לא נורא, והציון ייבלע בתוך כלל הציונים הטובים של הילד. אבל אם זה המבחן הראשון במקצוע ואת רואה לפי המבחן שאכן יש לילד בעיה *במקצוע הספציפי הזה* - אין כל טעם לבקש מבחן חוזר. מה שצריך זה לדבר עם המורה ולחשוב ביחד איך עובדים על הקושי שלו במקצוע. הבנת הנקרא זה תחום מאוד חשוב, שעלול להשליך בעתיד גם על תחומים אחרים, שבהם הילד עלול להיכשל על אף ידיעותיו כי לא הבין מה רוצים ממנו. בקיצור, מה שהרבה יותר חשוב מהציון עצמו ומההזדמנות לתקן אותו, בעיני, זה לנסות להבין מדוע הילד קיבל את הציון הזה ואז לטפל בהתאם.

פלגיה

New member
הוא למד הבנת הנקרא קודם?

מה כלל הציונים בכיתה? כי יכול להיות שזה מבדיק מקדים כדי שהמורה תדע על מה לעבוד בהמשך. אין מה לבקש מבחן חוזר. יש לוודא שהילד אכן מבין את מה שהוא קורא. (ויש ילדים שמשיגים ציונים גבוהים במבחנים, בלי להבין כלום בעצם. לכן הבנת הנקרא הוא מבחן מסוג אחר שקשה "לעבוד" עליו)

כן הוא למד הבנת הנקרא

ובמבחן אחר קיבל 80 (הבנת הנקרא) עברתי על המבחן ויש לי הרגשה שבאותו יום הוא לא מצא את עצמו מבחן די מובן ולא מסובך. האם בכל זאת לא לבקש חוזר?

פלגיה

New member
דברי עם המורה

אם המורה יודעת ש"הוא לא היה עצמו" באותו היום, היא תתייחס בהתאם ללא צורך במבחן נוסף. ויש לי שאלה - מה דעת התלמיד עצמו בנושא? הוא נפגע מהציון הנמוך? מעוניין לשפר?

התלמיד(הבן שלי)

היה פה סרט בכי לא נורמלי לא יודע איך לגשת למורה(חדשה אבל משהו מיוחד) ולבקש מבחן חוזר יש טעם שאני יבקש?

טוב דברתי עם המחנכת

והסברתי אתהנסיבותלמבחן חוזר למרות שזה מבדק אבל כן יתבצע חוזר.

LEATHER REBEL

New member
לעניין הבנת הנקרא, אם אפשר...

פעם היה בישראל שר מסויים שסופרו עליו בדיחות רבות. העוקץ שבעניין - זה היה שר חוץ שאינו מדבר אנגלית. ככל הנראה שר החוץ הראשון בעולם שלא דיבר אנגלית. איך זה ייתכן? עובדה! אז יש בדיחה מסויימת עליו, שלפיה הוא הגיע למסיבה ונאמר לו שהמקשאות הם ON THE HOUSE. אז הוא עלה על הגג... הבדיחה הזו, תאמינו או לא, נכנסה (!) לספר לימוד (!!) רשמי (!!!!!) ואחרי זמן מה סיפרו ששר החינוך התקשר לאותו שר חוץ ואמר לו, "יש לי חדשות טובות וחדשות רעות". "תן קודם את החדשות הרעות" - ביקש אותו שר חוץ. "אהמממממ... בדיחה עליך נכנסה לספר לימוד", אמר שר החינוך. "אז מה החדשות הטובות?" - שוב פעם שר החוץ. ענה לו שר החינוך: "החדשות הטובות הן... 70 אחוז מהנבחנים נכשלו בהבנת הנקרא". בקיצור, זה קורה לעוד ילדים.

Kalla

New member
../images/Emo32.gif רק שלא יהיה לנו עכשיו

ראש ממשלה שלא יודע אנגלית, ולצערי זה לא החיסרון הכי גדול שלו.

פלגיה

New member
בדיוק מה שרציתי לומר

כי אותו שר חוץ אמנם לא ידע אנגלית, אבל צרפתית - הוא ידע.

לורליי43

New member
לא מספיק מכירה את החסרונות שלו

אבל ההתרשמות שלי היא שאם הוא ירצה- הוא ילמד אנגלית.

Kalla

New member
ועד עכשיו הוא לא רצה?

חוץ מזה, תחמנים קטנים שתלטנים ובורים יש לנו מספיק בכנסת, לראש ממשלה צריך שיעור קומה קצת יותר גדול מזה.

לורליי43

New member
אז איך את מסבירה את אלה שתומכים בו?

ועזרו לו לרוץ לבחירות לראש המפלגה? ואני לא מדברת עכשיו כשהוא נצח, אלא קודם כשהיה ברור שאין לו סיכוי. מבחינתי, מועמד הוא גם אלה שרצים איתו.

Kalla

New member
טוב, לגבי אלה שרוצים איתו

בכלל אין מה לומר (ואף פעם לא ממש היה), וחלקם כבר לא איתו בין אם להלכה או למעשה. ואלה שתומכים בו - לכל חמור יהיו כאלה שיתמכו בו. אז מה? זה אומר שאני צריכה גם? הוא היה טוב בניהול העסקים הקטנים והמלוכלכים שלו על גב העובדים והמדינה גם יחד. אבל לנהל מדינה במצב כמו ישראל? פשוט בושה וחרפה לאן הדרדרנו.

למעלה