32 ביט או 64 ביט?

CLASSIFIED

New member
32 ביט או 64 ביט? ../images/Emo22.gif

שלום לכם! אני עוד מתלבט איזה מחשב לקנות. ראיתי של-DELL 6400 יש מעבד CORE DUE. הוא לא מעבד 64 ביט? הבנתי נכון? רק CORE 2 DUE החדש 64 ביט? לכן חשבתי על קנייה של מחשב עם מעבד AMD Turion 64 X2, למשל Inspiron 1501, בעל מעבד 64 ביט כפול ליבה, שהוא יוצא גם זול יותר (3650 ש"ח),וגם כנראה מעבדי 64 ביט יהיו הסטנדרט בעוד כמה שנים. מה דעתכם? למה המחשב עם המעבד של AMD משמעותית זול יותר? אני טיפה חושש לקנות אותו, אני שנים משתמש רק באינטל ושמעתי בעבר דברים לא טובים על AMD. אני מחפש מחשב נייד כמה שיותר זול (עד 4000 ש"ח), חזק ועמיד, שיספיק לכמה שנים, גם מבחינת המחשב שלא יפסיק לעבוד, וגם שיתאים לטכנולוגיה בעוד כמה שנים, שבעוד 5 שנים נגיד הוא לא יקרטע.

eliel11

New member
שמע

Notebookreview.com אחלה מקום לקרוא בו ביקורות על מחשבים ניידים. בקשר לAMD. הם מייצרים מעבדים מצוינים. בקשר לתקציב שלך. אז ככה: גם אני רוצה דבר כזה אז מה? לא קיים דבר כזה. 4K זה אומר מחירי ריצפה ובמחיר רצפה אין א: מחשבים עמידים. ב4K תקבל המון פלסטיק. אם תשמור על המחשב לא יקרה לו כלום ב:מה הקטע הזה של עוד חמש שנים לא יקרטע? עידן ה486 עבר מן העולם! אני חולה על משחקי תלת מימד ועובד בסביבות פיתוח כבדות ולכן הנייד שלי עוד שנה שנתיים הוא כבד טרנטה שלא שווה יותר מיריקה (בעיקר בגלל המשחקים אגב). לעומת זאת אמא שלי משתמשת בcompaq שנת 2001 עם מכבד AMD 1.0GHZ וו512MB RAM והפלא ופלא המחשב עובד נהדר עם סוליטייר ועם אקספלורר. הוא עושה את זה בדיוק באותה מהירות שהמחשב שלי עושה את זה. למה המחשב חביבי? תפסיק להיות ישראלי שרוצה הכל תמורת כלום. זה לא עובד ככה. תחשוב עם עצמך למה המחשב ישמש. שים בשרשור הסבר למה הוא ישמש ואז נוכל לומר לך מה תקציב המינימום. אל תבוא ותגיד אני רוצה מטוס פרטי תמורת 5.5 שקל זה ידידי רק ייתן נסיעה באוטובוס. לא מטוס. לא משנה כמה תרצה את המטוס. שיהיה לבריאות.

CLASSIFIED

New member
זה רק הגיוני,

לרצות כמה שיותר בכמה שפחות. מחשב חזק עבור סטודנט של מדעי המחשב, וחוץ מזה דברים רגילים. סרטים, משחקים, אינטרנט, ויחזיק ככה בלי בעיות כמה שנים טובות בלי קרטועים. זה כל מה שביקשתי! איך הדל עם המעבד AMD?

CLASSIFIED

New member
Dell Inspiron 1501

הנה לינק, עם הארד דיסק 40GB, יותר זול אפילו: 3540 ש"ח מעבדי AMD כל כך יותר זולים מאינטל? למה?

Jan22

New member
כי אינטל חושבים קדימה

וAMD חושבים עוד יותר קדימה !

יאיר B

New member
הערה על AMD

בעבר לא ידעו להרכיב כמו שצריך מעבדים למחשבים השולחניים בארץ (כי הישראלים קונים מחשב White Box מחנות שכונתית). עיקר הבעיה היה עם האוורור ולכן הרבה מעבדים היו נשרפים. היום המצב טוב בהרבה מאוד. במחשבים ניידים, המכלולים מורכבים על קו יצור בפיקוח של חברת האם. אתה יכול לסמוך על דל שהם יודעים להרכיב מעבדים של AMD כמו צריך. המעבדים עצמם מצויינים, לפעמים אפילו עוברים את אינטל ביכולות.

Y. Welis

New member
אגב זה, הזדמן לי לאחרונה להרכיב ולבדוק מעבדי

דואל קור 2 לשולחניים - E6420 וכן E6320, ואני חייב לומר שהביצועים עם אותה כמות זיכרון בערך וכרטיס מסך דומה פחות או יותר (אפילו יתרון למחשב האינטלי), היו נחותים משמעותית מול AMD 3800 (ואפילו לא X2). כך ש-AMD בשולחני עדיין מועדפים אצלי.

יאיר B

New member
בשולחני שלי יש AMD ובנייד של אחותי יש סמפרון

שהוא כידוע גם AMD.

CLASSIFIED

New member
HP Pavilion dv6257ea

HP Pavilion dv6257ea - מעבד Turion 64x2 של AMD, במחיר 3615 ש"ח כולל מערכת הפעלה ויסטה, הארד דיסק 80 ג"ב וכרטיס מסך ג'יפורס. אם מכלילים את מערכת ההפעלה הוא יוצא הכי זול, עם מעבד כפול ליבה ו-64 ביט, עם הארד דיסק נורמאלי. מה דעתכם? נראה יפה

CLASSIFIED

New member
../images/Emo41.gif טוב, אז זה DELL VS HP! ../images/Emo41.gif

עשיתי הלילה קצת סקר שוק ויוצא שב"גאמא אופיס" גם Dell Inspiron 1501 וגם HP Pavilion dv6257ea יוצאים אותו מחיר - 3650 ש"ח, כולל מערכת הפעלה ווינדוס ויסטה בייסיק. לשניהם מעבד AMD Turion 64x2, 1.6 GHZ עם זיכרון חצי ג'יגה. אותו המסך - 15.4" הארד דיסק 80 ג'יגה בייט. בDell כרטיס מסך ATI Radeon® Xpress 1150. ובHP כרטיס מסך Nvidia GeForce Go 6150 . הHP כבד ב100 גרם מהDELL, לא משמעותי. אני חושב שבסופו של דבר אקח אחד מהשניים. תודה רבה על העזרה!! מה משניהם עדיף?...

CLASSIFIED

New member
או אולי Lenovo??? ../images/Emo5.gif

יש פה אחד ב4,200 עם מפרט ממש טוב.אולי אלך עליו? שווה תוספת של 600 ש"ח מהמחשבים עם מעבדי ה-AMD?

Jan22

New member
בוא נראה

אני קראתי '' אני מחפש מחשב נייד כמה שיותר זול (עד 4000 ש"ח), חזק ועמיד, שיספיק לכמה שנים, גם מבחינת המחשב שלא יפסיק לעבוד, וגם שיתאים לטכנולוגיה בעוד כמה שנים, שבעוד 5 שנים נגיד הוא לא יקרטע ...'' הדרישות שלך לא הגיוניות. אתה רוצה מחשב חזק ,אבל אתה מוכן להשקיע רק 4K . עוד חמש שנים ,המערכות יהיו כבדות יותר ,חזקות יותר ,ולפי ההיגיון הבריא - ידרשו חומרה חזקה יותר. אם אתה מחפש נייד חזק לעוד כמה שנים (ומאוד תלוי בכוונה שלך ב'' יתאים לטכנולוגיה'' ) ,תעלה את התקציב שלך. במקום לקחת מה שאתה באמת צריך ,אתה הולך ומחפש תחלופות או מחפש ניידים עם חומרה שאתה לא בטוח תשתמש בה. בוא נעשה דבר כזה : ציין דרישות מפורטות ,תוכנות שאתה עובד איתן היום ,תוכנות שאתה מתכנן להריץ בעתיד , **תקציב מאקסימאלי** ,ונראה.

CLASSIFIED

New member
כרגע יש לי מחשב נייח פנטיום 3 450MHZ

כבר שמונה שנים אצלי!!! עד היום הוא עבד פיקס, ובזמנו שילמתי עליהם 8000 ש"ח שהוכיחו את עצמם. מעט מאוד תקלות וגם אלו שהיו היו פשוטות מאוד. לא החלפתי שום רכיב חוץ מההארד דיסק וכונן ה-DVD. לקחתי אותו למעבדה בלי עין הרע רק פעם אחת. אמנם XP לא ממש עולה עליו אבל אני איכשהוא מסתדר עם וינדוס 2000. בזמן האחרון יש יותר ויותר תוכנות שאני רוצה להעלות עליו ולא עולות, אבל מדובר רק על השנתיים האחרונות. אני רוצה על אותו רעיון, מחשב נייד שאקנה עכשיו, לא אכפת לי שיהיה קצת כבד, ויחזיק יפה 5 שנים לפחות. מקסימום של המקסימום 4500 ש"ח. מה אני עושה עליו? סרטים, אינטרנט, תוכנות, פה ושם משחקים אבל לא נורא אם עוד כמה שנים המשחק הכי חדש לא יעלה עליו. חוץ מזה אני לא יודע מה אריץ בתור סטודנט למדעי המחשב אבל מכיוון שאהיה כזה מאוקטובר הקרוב ובתקווה גם שלוש שנים אז שיעשה את מה שצריך לעשות בנושא הזה, ושלא יעשה בעיות! עמידות זה חשוב מאוד מכיוון שבטח אטלטל אותו בנסיעות וכו'. נכון לעכשיו ההתלבטות שלי בין השלושה: Lenovo TZ04LIZ core 2 due שעלותו 4200 ש"ח HP Pavilion dv6257ea AMD turion 64x2 שעלותו 3650 ש"ח Dell Inspiron 1501 AMD turion 64x2 שעלותו גם 3650 ש"ח תודה על העזרה!!

eliel11

New member
אח שלו גיבור

כבר שני אנשים כאן אומרים לך שתתמקד במה אתה רוצה. לפי איך שאתה כותב אתה לא מבין גדול וזה בסדר אבל מה שלא בסדר זה זה שאתה לא מקשיב. א: אין ולא יהיה בזמן הקרוב מחשב ב4K שהוא עמיד (כלומר עשוי טיטניום וכו) ב4K תקבל המון פלסטיק. זה לא כזה רע אבל תבין את זה. ב:זה שלHP יש כרטיס גיפורס לא אומר כלום. זה כרטיס מובנה בדיוק כמו האינטל GMA. ב4K לא תוכל להריץ שום משחק רציני שיצא ב2-3 שנים האחרונות שלא לדבר על 5 שנים קדימה. נגיד ככה. רד אלרט 2 כן יעבוד. אבל גנרלס לא יעבוד מי יודע מה טוב. ג: ב4K לא תוכל לקבל את החומרה הטובה ביותר. אם אתה מחפש את המחשב בכי משתלם מבחינת חומרה בתקציב של עד 4K אז תגיד את זה ככה. אל תגיד "אני מחפש מחשב נייד כמה שיותר זול (עד 4000 ש"ח), חזק ועמיד, שיספיק לכמה שנים, גם מבחינת המחשב שלא יפסיק לעבוד, וגם שיתאים לטכנולוגיה בעוד כמה שנים, שבעוד 5 שנים נגיד הוא לא יקרטע" למה? פשוט מאד, זה תלוי במה אתה הולך להריץ על המחשב. ברגע שתהיה לך תשובה לזה אז נוכל לתת לך תשובה עם מה שמצאת באמת שווה או לא. מבין האופציות שהעלת הHP נותן את התמורה הטובה ביותר.

bar666xp

New member
רק תיקון קטן...

אינטל GMA 950 לדוגמה יריץ כל משחק שהוא בדרישות SHADER 2 וללא דרישת זיכרון עצמאי לכ.מסך {הם לא רבים אבל יש}. אגב כך גם הGMA 3001 או איך שלא קוראים לו זה עם הSHADER MODL 3 של אינטל... בגדול מחשב למשחקים מסכים לא ב4K אבל ב6-6.5K כבר יש הרבה אפשרויות.

CLASSIFIED

New member
כבר לא מתלבט!!!!

זכיתי במכרז במחשב LENOVO 3000 C200 עם core due ב3600 ש"ח. שווה לא?

eliel11

New member
אחלה מחשב

יחזיק לך הרבה זמן מבחינת חומרה ויש לו מאסיביות פיזית (עמידות). מזל טוב ובהצלחה בלימודים

Jan22

New member
שווה שווה .מחשב מצויין ,במחיר מצויין.

תתחדש.

למעלה