31.8 VS 25.4

31.8 VS 25.4

שלום לכולם הנשוא הזה נטחן כנראה רבות אבל אני מעלה אותו שוב יש ברשותי כידון OS חביב ואלגנטי אבל למה בעצם אני צריך אותו בקוטר הזה? יש מגבלה במיקום המעבירים - הם פשוט נתקעים כשעיבוי הכידון מתחיל (הזזה כלפי פנים) יש מגבלה אצל כמה וכמה יצרני פנים מבחינת התפס. אז למה אני צריך אותו בכלל?

danGlus

New member
אז זהו - שאתה לא

מה קורה אדון קיפוד? האגדה מספרת שעם OS אפשר להשיג יותר חוזק באותו משקל. קבל דוגמה משעשעת, יש לי מוט כיסא שיועד ל FR של TITEC . הקוטר שלו זה 27.2 (el norte ) אז לפי התיאוריה גרסת 30.2 אמורה להיות קלה יותר (קוטר רחב יותר - מתוכננת לאותם עומסים) בפועל היא כבדה יותר מצד שני, OS זה הסטנדרד החדש - כבר קצת קשה להשיג חלקים איכותיים לכידון רגיל.

שלום כבוד המהנדס

ציפיתי לתגובה שלך. כל עוד לא משנים את עובי הדופן, אזי ברור שהמשקל יגדל עם הגדלת הקוטר. לא ממש מבין את אופנה החדשה הזאת. היא רק מסבכת לי את החיים כרגע.

oren_hershco

New member
ומי אמר לך שלא שינו את עובי הדופן?

לא תמיד נושא החוזק הוא המניע, יש גם חשיבות רבה לקשיחות. הגדלה, אפילו קטנה, של קוטר הצינור משפרת מאוד את קשיחותו. קשיחות נותנת התנהגות טובה יותר בעת ספרינטים או עליות, שם מופעלים כוחות גדולים למדי. אורן

menzib

New member
אצלי כל הכידונים 25.4

גם על ה"מפלצת". רכבו עם זה מקודם. בניגוד לציר 20מ"מ קדמי, 12 מ"מ אחורי וכל מיני סטנדרטים אחרים חשובים לקשיחות הצידית. אנחושב ש31.8 לא משנה משמעותית. משנה, אבל לא בשביל להפוך ת'עולם בשבילו. הייתי חושב עליו לדירט ג'אמפ, זה כן, אבל לשבילים, פרירייד וכדומה לא הכרחי. דעתי הצנועה.

FaragMan

New member
אני עברתי מכידון אלומיניום אובר סייז

לכידון כרומולי סגנון באיאמקס 25.4.. גם את הסטם, אני רוכב סטריט,דירט ג'אמפ,אורבן..עשיתי נכון? למה באופניי הביאמאקס שזה סטריט ודירט נקי הכידון 25.4 ולא 31.8 ?יש לכך משמעות?

menzib

New member
אין אמת אחת. אמרתי את דעתי

שאאאאאםםםםם אני רואה היגיון לחיזוק הכידון זה לקפיצות יענו דירט סטריט וכדומה....אבל זה לא אומר שרכבו וירכבו סגנונות המשלבים קפיצות כולל פרירייד עם כידונים 25.4
אין פה איזה חוק או אמת מוחלטת

למעלה