31 ביולי 1959

iceviper

New member
31 ביולי 1959

מפא"י מארגנת אספה בקולנוע הדר שליד שכונת ואדי סאליב בחיפה. המטרה היתה התרסה בוטה נגד תושבי הואדי שהעזו להרים את ראשם ולתבוע את זכויותיהם. מראש הכינו את המשטרה בכוחות גדולים,פלוגות הפועל נערכו להתפרעויות הרגילות שלהן (שבהן יואשמו הפרענקים,כמובן). ההתגרות מצד המשטרה הציתה את השיא של מה שהיה אחת הההפגנות הגדולות והצודקות בתולדות מדינת ישראל,שבסופן נעצרו דוד בן הרוש,מנהיג המרד, ויצחק שם-טוב,איש פלוגות הפועל שחצה את הקווים,יחד עם עוד כ-80 איש. מעריב תאר העצורים:"חולצות פרחוניות,נעליים מקושטות ולא מכירים בכך שהטילו כתם פלילי על הואדי". בן-הרוש פתח בשביתת רעב עד למשפטו. המשפט נערך בפני השופטת שטרקמן,אימת המרוקאים. לא אחת שמע אותה בן-הרוש,מהתקופה בה עבד כפקיד בבית המשפט,שהיא תדפוק את המרוקאים. "שביתת רעב",כך סחה השופטת,"עורכים כאשר יש אידיאלים.גם אנחנו ברוסיה שבתנו רעב במשך שמונה ימים שלמים". "גם אני יכול לשבות רעב,לא שמונה ימים אלא עד שאמות" ענה דוד בן-הרוש. במהלך המשפט הצליח עו"ד מרלינסקי,סניגורו של בן-הרוש,להוכיח כי המשטרה פיברקה ראיות,הכינה מבעוד מועד מצבורי אבנים על גגות הואדי ודובדבן שבקצפת: צווי המעצר לבן-הרוש ושם טוב הוכנו עוד לפני המהומות ועליהם חתומה,כמה לא מפתיע, השופטת שטרקמן ירום הודה. בסופו של דבר נשפט בן הרוש לשנתיים מאסר ולאחר עירעור- עשרה חודשים. אמנם ייקח 18 שנים עד שהמחאה תתורגם להצלחה פוליטית,ויותר מזה עד שמפלגת העבודה תכיר בחטאה כלפי יוצאי עדות המזרח. יותר משהצביעו המהומות על מצוקתם של תושבי הואדי ועיירות הפיתוח,הצביעו אלה על הפער הבלתי נסבל בין מה שהמדינה מתיימרת להיות לבין מה שיוצא לה להיות בשטח. הפערים עודם קיימים,וחצי הלעג והביקורת הנוכחיים מופנים כלפי קהל אחר,דובר אמהרית.

iceviper

New member
והיום

כמו שאני רואה את הדברים מרצ מובילה את הקו ההפוך להתנהגות הנ"ל.עדיין נתפסת כמפלגה אליטיסטית,אבל יש לזכור ששינויים לא קורים ביום אחד. אני מקווה שהשינוי שהתחולל במרצ (וראה לדוגמא ראשי עיירות פיתוח שאהבו מאוד לעבוד עם שריד).

מטרניך

New member
לכן עיירות הפיתוח הצביעו למפלגה

החברתית מרצ עם הכלכלה השמאלית ועם שריד בראשה - ולא למפלגת הימין הקיצוני הקפיטליסטית שינוי ובראשה הבורגני הנהנתן והשונא ספרדים ומוזיקה מזרחית טומי לפיד. מה הם מטומטמים הפסיכים האלה? הם לא יודעים מי הידידים האמיתיים שלהם?

אתה מרים להנחתה......

הרי מאז ומעולם טוענים בעבודה ושמאלה שהצבעת אלו תמוהה וכי אינם מצביעים עבור מי שכדאי להם להצביע

אישלום

New member
גם בפירון תמכו המונים, וגם באשתו

אוויטה! הדמגוגיה של הימין תמיד הצליחה לרכז סביבה רבים מהשכבות הנמוכות (אני מעדיף שלא להזדקק לדוגמאות קשות במיוחד...). בישראל, יש לזכור, התקיימה אפלייה אמיתית (!), אפלייה שעליה נבנה הליכוד מאז המהפך של 1977. וזאת למרות שמאז ועד היום המחדלים הגדולים בבכל מה שנוגע להפניית תקציבים ופיתוח באזורי הפריפריה הם באחריות הליכוד. הם לא יודעים מי הידידים האמיתיים שלהם? אתה אמרת!

אתה קצת מבולבל -0 הודעתך תומכת במטר

במטרניך עד 77 השלטון התעלל בהם ולכן מובן שעשו בחכמה כאשר לא הביעו לשלטון [העבודה, מר"צ של הימים ההם] דוקא בגין תרם לפיתוח השכונות ומאז בגין רוב הממשלות להזגכירך היו "משותפות" אך בהשפעת הליכוד כבר לא היתחסו אליהם כמפגרים גמורים וע"י כך התנהגו אליהם [גם בתקציבי] הרבה יותר יפה מהשמאל עם האף המורם אין ספק שתגובתך היא דוגמא קלאסית לאף המורם על הנחותים שאינם יודעים מה טוב להם לדעת המרים עצמו מעם.. אבל בפועל... מסתבר שהם דוקא יודעים... ולו בגלל שאינם זוכים לביזוי.... כל עוד אתה ושכמותך תמשיך לבזותם רק בודדים [אולי כאלו שבאמת אינם יודעים מה טוב עבורם או סתם מזוכיסטים] יצביעו בעד שכמותך...

אישלום

New member
25 שנים הופלו עיירות הפיתוח

מתוך בורות וטפשות, 30 שנה מתוך רשעות (שהרי הבעיה כבר הייתה ידועה...) אלמלא כן לא היתה הבעיה קימת היום! דווקא הליכוד, בשיא כוחו זלזל במצביעיו, וסמך בעיקר על השנאה שזרע נגד העבודה (והיה לו על מה לסמוך...). מי שלא מאמין שישאל את עומרי שרון, למי הוא התכוון כשאמר 'האיניאנים אוהבים מכוניות אמריקאיות גדולות' כשהיה בסיור בחירות בבאר שבע... מי שחושב שמה שתושבי עיירות הפיתוח מחפשים זה 'שיתחסו אליהם יפה' הוא הגזען המתנשא. תושבי עיירות הפיתוח לא זקוקים 'ליחס יפה', הם לא ילדים קטנים, לתושבי עירות הפיתוח מגיע שיפסיקו להפלות אותם לרעה! אכל הליכוד לא צריך להתאמץ, הוא זרע מספיק שנאה לשנים רבות. זרע שנאה, ותושבי המדינה כולה קוצרים סופה... ומה לעשות? יוסי שריד כשר החינוך הפנה את כל תקציבי הפיתוח של המשרד לפריפירה, תשאל בירוחם, שם יש ראש מועצה דתי, מזרחי מטעם הליכוד, תשאל אותו! אבל אתה מעדיף להדביק לי כינויים, ולהכריז שמי שדורש את טובתה של הפריפריה בה לבזות אותה! זה בדיוק מה שהימין עושה כל הזמן- במקום להפנות את המשאבים הנחוצים למקומות הנחוצים באמת, הוא ממשיך להשתלח בשמאל, כאילו השמאל הוא ששלט בתקציבים בשלושים השנים האחרונות. וכן, למרות ההשתלחות - מי שמצביע עבור הימין, בעיירות הפיתוח כמו בירושלים, בצפון כמו בדרום, בחיפה כמו בתל-אביב, מצביע נגד עתידה של מדינת ישראל, מצביע נגד עצמו. ומה חשבת? שאני שמאל כי אני חושב כמוך?

עצוב שבשמאל יש שכמותך המעוותים האמת

אתה מוזמן לעיין בפרוטוקולים השונים...... אינדאנים זה יהיה תשבוחת לעומת הנאמר שם..... לזכותו יאמר כי הוא לפחות רוצה לספק להם את שהם אוהבים עדין קצת עדיף על אלטו שחושבים שלא מגיע להם כלום כי הם תתי אדם בהמות וחיות.... לא?! למיטב זכרוני ראשי הערים גם העריצו את דרעי!!........ מעט יותר מאשר את שריד..... אני טועה?!

אישלום

New member
לא תתפוס אותי מעריץ של אף אחד...

אני רחוק מביטויים מהסוג הזה. וכן, היו רשאי ערים שתמכו בדרעי (חלקם מחוסר בררה - שס, עד הרגע האחרון התנו תקציבים בתמיכה בשר הממונה, ובמה שנתפס אצלה כחשוב 'לעמך': מקוואות וכד'). ותראה לאן דרעי הגיע. אבל התשובה שלך מוכרת לי 'מזימה אשכנזית'... או אולי לא?

מטרניך

New member
מכל הדמגוגים בארצנו הקטנטונת הכי

קרוב לפרון הוא אבו שפם. רק שאין לו את אוויטה. בינתיים...

מטרניך

New member
אישלום, כאילו ניחשתי שפרון ידבר אל

ליבך - מחכה לך בהמשך הדף תגובה שלי מאתמול על דבריך.

בר בי רב

New member
הטרוריסט בן-הרוש ניסה לרצוח את אבא

חושי ואתה עוד מנסה להגן עליו? איזה 10 חודשים, הוא היה צריך לשבת 100 שנים. כל יושבי וואדי-סאליב היו פושעים כמו מתנחלי כיכר-המדינה בימינו, אנשים אלימים ותוקפניים שהפכו את כל האזור לאחד ממוקדי הפשע הגדולים במדינת ישראל - טוב מאוד שלאחר שנים ספורות, ובאיחור רב, הצלחנו לגרש אותם. המעשים שלהם כמו רגימת מכוניות משטרה באבנים ובבקבוקים מזכירים לי אך ורק את מדר ראש-השנה תשס"א - אז כהיום המשטרה מפגינה חולשה ומשתמשת באש בלתי מדוייקת באיחור רב.

iceviper

New member
חוסר הידע שלך מדהים פשוט

בן-הרוש לא ניסה לרצוח את אבא חושי ולא עגבניות.מאיפה הבאת את השטות הזאת?

iceviper

New member
אני מניח שאתה מתייחס

לעובדה המזעזעת שלפגישה איתו הוא הגיע עם אקדח. אני מניח שמיותר להזכיר לך שהאקדח היה מצוי בכיסו תמיד. למעשה,כאשר השוטרים התפרצו לדירתו הוא העדיף להסגיר עצמו ולא להפוך לרוצח.

עמרם27

New member
בן גוריון עשה טעות כשהשאיר הערבושים

בחיפה הם עוד יהיו שם רוב

Azazel

New member
גזען

למעלה