300
אז היום בבוקר אני והדס (AKA מה ה מצב) הלכנו לקולנוע לראות את 300. כלומר, הדס הלכה לראות את 300 ואני נאבקתי באוטו שמתעקש לצפצף מרוב חום (אז מה! אז לא מילאתי שמן-מים כמה חודשים! בכיין) במגרש חניה ללא חניה, כך שיצא שהגענו לסרט באיחור .. אם כי נראה שפספסנו רק קצת. הצטערתי שלא הבאתי את החוברות של זה (שקניתי לפני מאה-מאתיים שנה) מהבית, חשבתי שיש לי רק את השלישית והרביעית או משהו כזה, אבל כפרות - ממילא היינו עסוקות בלהשלים מה שהחסרנו. אז עכשיו אני בודקת, ומסתבר שיש לי רק את הראשונה והחצי הראשון שלה זה מה שהפסדנו
החסרון הוא שאני לא יכולה לתת עכשיו השוואה בין הקומיקס לסרט. על פניו נראה שיש הבדלים, אבל החלק שקראתי חופף לסרט חופף בצורה מצוינת - החלק בו השליח מגיע (לא ספיילרתי כלום, שקט). יש בו יותר מילים והוא אורך יותר זמן בסרט, לטובה ולרעה - מצד אחד הוא יוצא יותר דרמטי בסרט, מצד שני קצת יותר מוזר: השליח מאוד שקט רגע אחד ומאוד פטפטן בבא, כאלה. שתי הגרסאות לסצנה הזאת טובות תכלס. אני עדיין לא מבינה איך עשו שעתיים סרט מחמש חוברות אם אחת מהן היא שתי הסצנות הראשונות, אבל שיהיה. הסרט עצמו טוב - בעיקר מבחינת הבימוי. העלילה סטנדרטית, אבל הסצנות עצמן מעניינות. יצא לי לגחך בקטעים מותחים * , לכעוס קצת לפעמים על הטובים ובכלל להרגיש שאמנם העלילה פשוטה, אבל כשאפשר הם בכל זאת רוצים שניהנה בדרכנו. בטח אחרי צפיה נוספת תהיה לי ביקורת אחרת, אבל מה זה משנה. הדס אומרת שרואים שזה היה קומיקס במקור ואני די נוטה להסכים, יש שם קטעים של שליטה בזמן ובפוקוס שלנו שנראה שמנסים לחקות טריקים לא כ"כ טריויאלים בקומיקס, אם כי בחוברת לא ממש ראיתי את זה, אבל החוברת בהתחלה והקטעים הנ"ל בהמשך. אני מתייחסת בעיקר לעצירה של הזמן, מה שבחוברת הראשונה למשל יישמו (בסוף הסצנה של השליח) ע"י פריים בתוך פריים בתוך פריים של תמונה כמעט זהה בזמן מתקדם. הצליחו לעצור ככה את הזמן בסרט עם אפקט דומה. האמנות בסרט, כמה שזה מוזר לסרט מצולם, מזכירה בהרבה נקודות את זו שבחוברת וזה דבר מאוד חיובי - בחוברת האמנות לרוב מעולה ובסרט זה גורם לתמונה להראות כמו ציור קצת. סה"כ
. אגב, אני אשמח לדעת אילו חלקים בסרט התווספו לסיפור המקורי - אני מנחשת שכל מה שקשור לאשתו של ליאונידס. נ.ב. לשניים שישבו מאחורינו ואכלו מעטיפה רועשת ודיברו בקול רם, פוי. אבל הטריק של לנופף מולם בטלפון עם אור דולק עד שיסתמו (באפילוג!) עבד. נ.נ.ב. למי שלא עקב - 300 הוא קומיקס בן 5 חוברות של פרנק מילר שעובד לסרט. הוא מספר על מלך ספרטה שלקח 300 חיילים להלחם בצבא הענקי של מלך אחר (איך קראו לו?) שדוגל בשעבוד. פינת הספוילר:
* משום מה הקטע שיש צבא גדול, ליאונידס צועק "לדחוף!" וכולם דוחפים ומפילים את האויבים שעשע אותי. אם כי היה בכלל מצחיק אם היה אפקט דומינו - מה שקורה בקהלים גדולים - אבל זה היה כבר הורס את כל הקטע. גם הצב הגדול שהם עשו לקראת הסוף היה משעשע .. אורי כדורי כזה, של לוחמים ומגינים. אני לא מבינה איך החיילים לא התפוצצו מצחוק (אה כן, הם רק שחקנים וCGI)
אז היום בבוקר אני והדס (AKA מה ה מצב) הלכנו לקולנוע לראות את 300. כלומר, הדס הלכה לראות את 300 ואני נאבקתי באוטו שמתעקש לצפצף מרוב חום (אז מה! אז לא מילאתי שמן-מים כמה חודשים! בכיין) במגרש חניה ללא חניה, כך שיצא שהגענו לסרט באיחור .. אם כי נראה שפספסנו רק קצת. הצטערתי שלא הבאתי את החוברות של זה (שקניתי לפני מאה-מאתיים שנה) מהבית, חשבתי שיש לי רק את השלישית והרביעית או משהו כזה, אבל כפרות - ממילא היינו עסוקות בלהשלים מה שהחסרנו. אז עכשיו אני בודקת, ומסתבר שיש לי רק את הראשונה והחצי הראשון שלה זה מה שהפסדנו