30 מיליון שקלים הועברו לחרדים

30 מיליון שקלים הועברו לחרדים

ועדת הכספים אישרה את בקשת האוצר להגדלת התקציב למוסדות תורניים. ח"כים משינוי: זה שוחד בחירות לקראת התקציב מתוך וואלה

אפשר לחשוב שאתם נהגתם אחרת

שינוי לא קבלה 700 מליון כדי להצביע בעד התקציב של נתניהו? אז במה זה שונה ממה שקורה עכשיו? הסיפור חוזר על עצמו, רק השחקנים, כלומר הצד המקבל, השתנו.

שוחד זה שוחד

לא משנה מי נותן אותו ומי מקבל אותו, זה עדיין שוחד. לכי תבדקי במילון מה פירוש המילה שוחד.

FuxPavel

New member
אני מציע לך לבדוק מה זה שוחד

שינוי לא ראתה גרוש מה700 מיליון שאתה מדבר אליהם, הכספים הופנו לסטודנטים, לתרבות, לחינוך, לתרופות וכו דברים שלא משנה אם אתה חילוני או חרדי צעיר או זקן, כולם קיבלו את הכסף הזה, בניגוד ל30 מיליון שהחרדים שקיבלו לישיבות שלהם.

פחחחח

אתה שם לב למה שאתה אומר? שינוי לא ראתה גרוש.... בלא בלא בלא אבל הכסף הלך לסטודנטים שרובם ככולם אינם בני ישיבות ואתה מוסיף שה30 מיליון הלכו לישיבות שהם הסטודנטים החרדים אז מה בדיוק הבעיה שלך? אולי אתה צר עין וקנאי או שאולי טיפש?

בנוסף

איך זה ש700 מיליון שקל הלכו לסטודנטים אבל התנאים לא השתפרו ולו במעט (אני יודע כי אני במקרה סטודנט) איפה העזרה לחולים בתרופות? משהו חדש נכנס לסל התרופות? לאיפה הלכו 700 מיליון ש"ח?? יש לך מושג?? תעשה טובה לכולנו לך תבדוק לאן הלך הכסף ואז תחזור ותספר לכולנו לאיפה הלך הכסף...

אשרת

New member
הכסף הלך למסודות להשכלה גבוה.

חלק מהסכף הלך למימון תרופה מאוד מוסיימת. אתה מעלה פה טענה די כבדה , שכדאי לך לגבות אותה בהוכחה כלשהי. כי אני יכולה על אותו משקל לשאול - האם ה-30 מיליןו ש"ח באמת הולכים לבחורי ישיבות שלומדים, או שזה שוב פעם הולכים לישיבות אשר מנהלים רישום פקטיביי או שחס וחלילה הולך לכיס הפרטי של מישהו.. זה עובד לשני הכיוונים.

מה זה משנה לאן הכסף הלך?

אתם קבלתם כסף בכדי לתמוך בתקציב שהתנגדתם לו. אז איך תקראי לזה אם לא שוחד?

FuxPavel

New member
לא קיבלנו כסף.

שוב אני חוזר, שינוי לא קיבה גרוש מה700 מיליון. לא התנגדנו לתקציב, להזכירך כשהיינו בקואליציה ובממשלה תמכנו בתקציב מאוד דומה של ביבי שנה לפני כן, פשוט המצב השתנה מפני שיצאנו מהממשלה, ובתור אופוזיציה אנחנו לא מתכוונים סתם ככה לעזור לקואליציה למרות שאנחנו מסכימים איתם, חוץ מזה היה ברור ששינוי לא תפיל את הממשלה ותמנע את ההתנתקות, אז ה700 מיליון שהועברו לכל אותם דברים שהזכרתי הם היו הדרישה של שינוי על מנת בכל מקרה נצליח להשפיע במידה מסויימת.

שאלה

מה תגיד על אדם או גוף שמקבל סכום כסף או טובת הנאה בתמורה להצבעתו כנגד רצונו או כנגד עקרונותיו, ואותו אדם או גוף מחליט למסור את הכסף או טובת ההנאה הזאת למישהו אחר או אפילו לצדקה, האם על פי החוק עצם זה שהוא לא השאיר אצלו את הכסף או טובת ההנאה, אומר שהוא לא קיבל שוחד?

FuxPavel

New member
אבל זה לא המצב

מעולם לא קיבלנו את הכסף, הכסף לא עבר לחשבון שלנו ואז חילקנו אותו לכולם. ולא הצבענו נגד עקרונותינו. הגישה של ביבי לתקציב מקובלת עלינו. אבל אופוזיציה לא תצביע סתם בעד הצעה ממשלתית. לכן דרשנו לחזק תחומים שנראים לנו חשובים.

זה היה המחיר שהממשלה לא תיפול

כי שרון ידע שאם תצביעו נגד התקציב הממשלה שלו תיפול, לכן הוא היה מוכן לשלם לכם כל מחיר רק שתצביעו בעד. לפיד הצהיר חודש שלם שלא יצביע בעד התקציב ובסוף אחרי ששרון שילם לו 700 מיליון שקל הוא ושינוי הצביעו בעד התקציב. לזה על פי המילון קוראים שוחד, רק שזה הפך כבר לנורמה בישראל.

אשרת

New member
האם הכסף נכנס לכיס פרטי של מישהו?

לא! אז תנסה למצוא לדבר הזה שם אחר, כי שוחד זה לא!! ולידיעתך - שוחד הוא עבירה על החוק. ואם היתה פה עבירה על החוק, אז למה אף אחד לא הגיש תלונה נגד שינוי וברירה? או שמא השוחד הזה נמצא אך ורק בראש שלך?

אין לי אפשרות לבדוק את זה

והאמת שגם לך אין. נכון ששוחד הוא עבירה על החוק, אבל לצערי במדינת ישראל המנהג לתת למפלגה שוחד כדי שתצביע בעד התקציב הפך לדבר שבשגרה שאף אחד כבר לא מתרגש ממנו. אבל גם אם שאת טוענת זה נכון ושינוי לא לקחה שוחד ולא עברה על החוק, אז אותו הדבר חל על כל מפלגה אחרת, כולל המפלגות החרדיות, שנהגו אותו הדבר כמוכם ואפילו הסכום שקבלו בעד שיצביעו בעד התקציב נמוך בהרבה מהסכום שאתם דרשתם וקבלתם תמורת תמיכתכם בתקציב. אז אם את טוענת שאיך שאתם נהגתם זה לא קבלת שוחד, איך את יכולה להאשים מפלגות אחרות שנוהגות אותו הדבר בקבלת שוחד. את הרי אומרת לבד שזה לא שוחד, אפילו שעוד לא הבנתי איך זה לא שוחד, אבל נגיד שאני מסכים אתך וזה לא שוחד, אז על מה בדיוק אתם מתלוננים עכשיו?

FuxPavel

New member
פה נמצא ההבדל.

החרדים העבירו את הכסף לישיבות, זה אומר שהם העבירו את הכסף לציבור שלהם וחוץ מזה שחלק מהישיבות קשורות למפלגה עצמה.

snift

New member
מה זאת אומרת "לציבור שלהם"?

החרדים העבירו את הכסף לישיבות ושינוי העבירה כסף לאוניברסיטאות. הישיבות הם לא "הציבור שלהם", כם אתה יכול ללכת ללמוד בישיבה ואתה יכול לשלוח את ילדך ללמוד ברשת החינוך החרדי. אין חובה להצביע לש"ס כדי ללמוד בבתי הספר הללו.

FuxPavel

New member
מי שהולך לישיבה מין הסתם יצביע

לאחת מהמפלגות החרדיות, בניגוד למי שילך ללמוד באוניברסיטה או יקבל את התרופה או יראה הצגה לא חובה שיצביע שינוי.

למעלה