3.5 שנים בכינוס

3.5 שנים בכינוס

היי, אני חייב בכינוס במשך 3.5 שנים. זה נראה לי פרק זמן ארוך להיות בו בסטטוס זה, נכון? לפי אתר הכנ"ר, ראיתי שלא מונה לתיק שלי נאמן או מנהל מיוחד. זה סטנדרטי בפז"מ הזה? חשוב לי לציין שיש לי ניירת הסטורית ממקורות החובות (לבנקים, לחברות האשראי ולמפעילה סלולארית), ואומנם יש לי ממה להסתייג מהאופן בו התנהלו מולי (בכוחניות), ומההשלכות של כך על גובה ושערוך החוב, אבל נראה לי שכבר חלים על הדברים האלה תביעות התיישנות (תביעות החוב בביהמ"ש הוגשו בשנים 2003-2004). אני גם לא חושב שיש לי את הכוחות להתחיל לריב על כל פיפס מול קרוב ל-10 נושים ולא את המשאבים. איך אפשר לקדם את ההליך? אפשר לפנות באופן אישי (ללא ייצוג) לכנ"ר?

תשובה!

אין חובה על הכנוס למנות בעל תפקיד. בתיקים רבים בהם מושת תשלום חודשי נמוך (100-200 ש"ח ולעיתים אף יותר) לא ממנים בעל תפקיד (מנהל מיוחד/נאמן). היות ואינני בקיא בפרטי תיקך, מה גם שהפורום אינו אמור להוות תחליף לייעוץ משפטי, אומר באופן כללי כי חייב המצוי בהליך פש"ר כשלוש שנים וחצי וככל שאין תועלת לנושים, יש בכך (על פניו) להוות טעם להגשת בקשה להפטר. מומלץ (לא חובה) לעשות זאת באמצעות עו"ד. אם הוגשה נגדך תביעה , התקבל פס"ד ונפתח תיק הוצל"פ - אין התיישנות!

למעלה