3*10> 2*10

jojet

New member
3*10> 2*10

היי
יש ברשותי מערכת 3*10 xt
רוצה לעבור ל-2 פלטות מקדימה.
ידוע לי שיש אפשרות לתכנת את השיפטר ל-2, אבל מה לגבי הפלטה?

תודה

steiff

New member
את השיפטר מתכנתים באמצעות מתג

בחלק מהדגמים מתג הזזה באחרים מתג סיבוב.
המעביר עצמו צריך להיות מותאם. לא מוכרחים להחליף אותו.
לגבי הפלטות: כדאי להחליף לפלטות בשילוב מתאים. פלטה קטנה בין 22 ל-26 ופלטה גדולה בין 34 ל-39.

jojet

New member
תודה אבל...

יש לי מתג הזזה בשיפטר.
המעביר מותאם זה הגיוני , הרי זה סה"כ קפיץ שנשלט על ידי שיפטר
לגבי הקראנק לא הבנתי. מלבד הפלטות , את הקראנק עצמו אין צורך להחליף?
נשמע פשוט וטוב

steiff

New member
החלפת קראנק

לא מוכרחים להחליף קראנק. פשוט מחליפים את הפלטה הקטנה והאמצעית, ואת הגדולה מסירים לגמרי.
קראנק יעודי של 2 פלטות יהיה קל בכמה גרם כי לא יכלול את המסגרת עליה מתלבשת ומוברגת הפלטה הגדולה.
הבעיה העיקרית בקראנק 3 ללא פלטה גדולה הוא שאם השרשרת נופלת ״החוצה״ היא עלולה להיתקע בין זרוע הפדל וה״אין פלטה״ באופן שיהיה קשה להוציא. די תלוי בסוג הקראנק. אבל ההוצאה לקראנק חדש לא נמוכה...

JacB

New member
אם כך - אז עוד שאלה

כאשר פשוט מסלקים את הפלטה הגדולה - האם השתיים הנותרות נימצאות במקום אופטימלי מבחינת המרחק מהמרכז?
אני מצפה, שכל פלטה תימצא בערך במרכז הגיזרה ביחס לגלג"שי בקסטה הסבירים לשילוב איתה.
ברגע שהפלטה הבינונית "לוקחת אחריות" על הגלג"שים הקטנים (הימניים) שבקסטה מאחר והפלטה הגדולה "נטשה" אותם, יתכן והצלבת יתר תהיה מצב שכיח, כלומר - ביותר מידי מקרים יהיה Chain Alignment אומלל.
הייתי מצפה, שעם ביטול הפלטה הגדולה, כל מערך ה Crank set יזוז ימינה. הגיוני?

JacB

New member
ככה עוד לא ניסיתי

במיקרה אחד קימבנתי ספייסרים בין הקראנק לפלטה כדי למקם אותה נכון. זה היה כשהפכתי אופניים ישנים מ 3X8 ל 1X8 (מספיק טוב לשימוש עירוני).

לגבי מעבר מ - X3 ל X2 - אבדוק את שיטת הספייסרים על הציר המרכזי - האם יש מספיק גמישות מבחינת אורכי התבריגים והאם פדל שמאל לא יתקרב יותר מידי לשילדה. שווה בדיקה. לא חשבתי על זה.
וכמובן - לבדוק מיקום הפלטות בקראנק מקורי של 2 כבסיס להשוואה.

tal913

New member
2-3

לא הייתי נוגע במיקום הציר, ההשפעה על הפלטה הקטנה תהיה יותר דרסטית מחד ולפלטה אמצעית אין בעיה לטפל גם בקוגים הקטנים מאידך, צריך להגביל את המעביר הקדמי וזהו

JacB

New member
נוטה להסכים איתך

אין לי חשק לשנות את מיקום הציר.
אבל מה שמפריע לי (לפחות בעין), זה שבהעדר הפלטה הגדולה, הפלטה המרכזית עובדת יותר עם הגלג"שים הקטנים כדי להשיג מהירות סבירה בהרבה סיטואציות של רכיבה קלה. ואז כשאני מציץ למטה אני רואה שרשרת אלכסונית.
אולי אפשר לא להציץ ולחיות עם זה
, מצד שני כנראה שלפדנטים עדיף קראנק יעודי X2
ואם כבר העלינו את הנושא, אבדוק ומקווה לבוא עם תובנות חדשות (כי אצלי זה גם על הפרק)..

kobica1

New member
תחזור בבקשה עם תובנות

אני מעוניין להחליף 3x10 ל 1x10 וברצוני לשמוע איך הדברים הסתדרו אצלך.

JacB

New member
O.K לא יקרה מייד, רק ברשימת תוכניות המגירה...

למעלה