3.01 "משמעות" -- "Meaning"

אני לא התכוונתי להאוס, אלא

לאנשים בכלל. אני חושבת שהאוס גם לא מגובש רגשית, הוא לא נותן לעצמו היזדמנות לחשוף את הרגשות שלו ולהיתפתח עימם. אני התכוונתי, לאנשים, שהאופי של כולנו נבנה על ידי הגנים והסביבה ההתפתחותית. מה גרם לך לחשוב שאין "טבע אמיתי"? (ולא בנימה מתנשאת, למרות שזה נשמע ככה, אלא סתם אני סקרנית לדעת כיצד החלטת את זה). ותני לי דוגמא, שמישהו השתנה מקצה לקצה, באופיו. אם לא נוח לך לפרט כאן, את מוזמנת בפרטי, ואם גם שם לא, לא נורא, אני הבנתי את הנקודה שלך

מה גורם לי לחשוב?

מה גורם לי לחשובג שאין טבע אמיתי? למען האמת, אין באמת משהו, הוכחה או סימוכין או אפילו דוגמאות חד משמעיות שגרמו לי לחשוב שאין דבר כזה "טבע אמיתי", מלבד אמונה פרטית שלי. אני פשוט מאמינה שאין גבול למה שבן אדם יכול לשנות בעצמו בתנאי שהוא רוצה. מצטערת אם הובלתי אותך לחשוב שעומד מאחורי זה איזה תיאוריה או משהו. כי אין, ויכול להיות שאני טועה, אבל זו פשוט האמונה שלי. דוגמאות? אין לי ממש דוגמאות שאני יכולה לתת לך. יש כמה אנשים שאני מכירה שלפי מה שאני יודעת עשו שינויים מדהימים בחיים שלהם- אבל זה לא אנשים שאני יכולה לתת לך כדוגמא, כי את לא מכירה, וזה גם אנשים שאני לא מכירה ממש טוב כדי לדעת בדיוק את מהות השינוי וכמה הוא קריטי. מקוה שעניתי לך על השאלה

Bean kob

New member
ברור שהאוס הממורמר עדיף

אבל הוא מעולם לא הפך להיות נחמד הוא רק היה מוצף באושר לקבל את הרגל שלו בחזרה... הוא גם דיי מתחיל ממש להתאהב בקדי (או שזאת רק אני?!) הוא ממש קיבל את הלא שלה הוא לא המשיך להתווכח והוא גם קיבל את העובדה שהיא הבוס (אוי איזה משפט גאוני היא תקעה לו (תרגום חופשי "זה ההבדל ביני לבינך שאני הבוס אני מקבלת מה שאני רוצה ואתה לא)) האוס הישן היה מתחכם... אבל גם הוא וגם אנחנו צריכים להתרגל לאושר שלו.... הוא רצה את הרגל שלו יותר מכל דבר אחר שרצה בחיים. כל דבר אחר הוא הצליח להשיג בעקשנות וברשעות שלו. אבל את הרגל הוא היה בטוח שלא יקבל חזרה. ולפעמים האוס מראה שהוא לא באמת מאושר להיות מאושר והוא עדיין ממורמר ורשע הוא לא הסתגל לדמות החדשה להאוס שטוב לו וגם כל הסובבים סביבו לא מקבלים את העובדה כ"כ מהר למשל קמרון אמרה לו "אתה לא בריא" למרות שהוא פיזית הבריא קשה לשניהם לקבל את זה. גם צ'ייס מפחד מהרשעות של האוס ועושה מה שהוא מבקש למרות הלחץ החברתי שקמרון ופורמן יוצרים. וכו'....

Bean kob

New member
חוצמזה

הוא עדיין לקח את הויקודין למרות שבעיקרון הרגל שלו אמורה לתפקד (למרות שכן כאב לו) אם הוא היה משלים עם העובדה שהוא מאושר הוא היה מפסיק עם הויקודין שאמור לעזור לו לכאבים ברגל.

../images/Emo26.gifדעתי על הפרק../images/Emo70.gif

ייאיי! סוף סוף ההודעה שלי על הפרק הזה לא כלולה בס'. טוב, אז ככה, כמובן שאהבתי את הפרק הזה. והתרגשתי הפעם בדיוק כמו בפעם הראשונה. כל כך שמחתי בשבילו, וכל כך התאכזבתי בשבילו, בגלל הרגל. ועכשיו אני אעבור לניתוח הקטעים העיקריים בפרק: - האוס והאוס - כמובן שבפרק הזה, אפשר לראות, עד כמה האוס לא שלם עם עצמו. עד כמה שהרגל גורמת לביטחון שלו לדעוך, אך אופיו וטבעו האמיתי לא קשור לכך. הוא אותו האוס שאנחנו מכירים, רק מרגיש סיפוק ושלם עם הגוף שלו, וכעת סביבת החיים שלו לא מעיקה לו. וכל כך ברור, שהאוס לא מכור. כי אם הוא היה באמת מכור, הוא היה ממשיך ליטול ו' בלי קשר לרגל, אז הוא היה מפתח תלות חדשה. אבל לא כך הדבר, התלות שלו בו' היא פיזית לחלוטין, כשכואב לו, הוא חייב את הכדורים, כשלא כואב לו, גם אם ישימו שמנת עליהם הוא לא יטול אותם. |נדגש|- האוס וקמי - בהתחלה כשהאוס הציע לה "לצאת" איתו, אני חשבתי לעצמי, "הו הו, רגע רגע מה הולך כאן?". הוא פשוט רצה לבחון אותה, לבדוק אם כעת יחסה השתנה כלפיו, וזה נכון, וזה אומר, שאכפת לו ממשהיא חושבת עליו. או שפשוט הוא סתם רוצה לדעת (כפי שהוא אמר פעם לצ'ייס). וכשהיא אמרה לו שההזמנה הזו אולי בגלל יחסו למצב שלו, ושהיא עובדת שלו, בהתחלה אמרתי לעצמי: "היי! יא מפגרת! מה את מסרבת לו?" אבל אחר כך חשבתי בהגיון והבנתי, שהיא הייתה שמחה לצאת איתו, אבל היא יודעת שאם היא כן, אז היא תרגיש שהיא מנצלת אותו, למרות שזה יכול להיות הדדי, אבל זה לא צוין מההתחלה, בגלוי. ומאוד אהבתי איך שהיא אמרה לו "אתה לא בריא" זה כל כך נכון! ובעל כל כך הרבה משמעויות! והאוס צודק, היא באמת איבדה בו עניין. - האוס וג'ימי - וואיי! כמה שאני אוהבת את השיחות שלהם! זו פשוט עבודת קודש מה שהכותבים עושים. ווילסון, הרבה יותר אפל עם האוס בעונה הזו, כפי שאפשר לשים לב כבר בפרק הראשון. אני מסכימה עם ג'ימי, האוס לא היה צריך לדעת שהוא צדק במקרה הזה. כי אפיל להאוס צריך להיות גבולות, ובגלל שאנחנו יודעים שאין לו, אז האפשרות המתאימה ביותר היא "כולם משקרים". האוס מבין שהוא לא הכל יכול, אבל הוא צריך לדעת שאחרים גם יודעים את זה. עכשיו, בפעם ה12, אני מבינה את ג'ימי הרבה יותר טוב מקודם. ובכלל, אם כבר מדברים על ג'ימי, לדעתי, הוא מייצג אותנו, אלה שאכפת להם מהאוס אבל אלה שגם רוצים להגיב לו, להתנגד לו מידי פעם. ג'ימי מייצג את המצפון והמוסר שזה מנוגד כמעט לחלוטין להאוס, אבל היופי שבזה, זה שהם משלימים אחד את השני בצורה כ"כ פרדוקסלית, עד כדי גאונות. - האוס וקאדי - הפעם הראשונה שהאוס בא להציק לה עד הבית שלה! האוס לא הקניט אותה בפרק! הציק לה בעניין הרפואי, אבל לא נפשית! 0= והתרגשתי כשקאדי התרגשה
. הרגשתי את החמלה שבי מתפרצת. בעייני זה השיא של הפרק, זה שהמטופל נרפא וקם, ורגשותיה החמלתיים מתפרצים. יש כאלה שהתווכחו איתי ואמרו שהשיא הוא השיחה שלה עם ג'ימי, אבל אני חולקת איתם, למרות שזה היה קטע חזק. עוד קטעים שאהבתי בפרק: - כשהאוס והצוות היו בחדר הגדול עם הצילומים, קמרון התנגדה לטיפול, האוס ציפה מפורמן שיסכים איתו, אך הוא לא. וצ'ייס, כמו אהבל, "כמה מ"מ?" הוא בכלל, בכלל, בכלל לא התפתח! נשאר אותו פחדן! לא עומד על שלו, אלא פשוט עושה משהאוס אומר לו, כי האו הבוס שלו, אבל הוא הבוס גם של קמי ואריק, והם כן התנגדו לו. - הקטע עם הסקייטבורד! בלתי נשכח! פשוט מעולה! - הקטע עם הויקודין, היה חזק, הרגשתי ממש את ההתאכזבות העולה בו. - הקטע של "היא הודתה לך! למה" בהאמרון, היה ממש חמוד! - קאדי הרבה יותר מצחיקה אותי בעונה הזו. - הקטע עם הבחורה, המטופלת, היה אכזרי אבל משעשע! אח סאדיסטית שכמותי. בפעם הראשונה שראיתי את המצית ככה, מה זה נבהלתי, אבל בוא זמנית זה הצחיק אותי (כני זה לא קורה לי וכי אני יודעת שזו סידרה). - הקטע שבו האוס מודיע לאישתו של המטופל המשותק על הטיפול, וקמרון מסבירה לה שזה מסוכן. האוס מעמיד אותה בהחלטה לגביי חיו של בעלה! זה דומה מאוד לקטע עם סטייסי לדעתי. כן כן, רק אל תהרגו אותי, אני יודעת, שהאוס היה במצב הרבה יותר טוב ממנו, ושהוא היה מסוגל להחליט בעצמו, אבל העניין העיקרי הוא - חיים מול מוות! ולפעמים מטופל, לא יכול לחשוב בהגיון, האוס אז לא היה באמת אובייקטיבי לגביו. הוא פשוט לא סמך על סטייסי. אח, שיהיה. לסיום, אין כמו הפרק ה1 של העונה הזו. למרות שאני הכי אוהבת את 1.01, כי זה ה-פילוט, ה-התחלה. הפרק הזה, גרם לי להתרגש הרבה יותר מהפיילוט. מסקנה - שום דבר לא ירגש אותי עד כדי כך כמו לראות את האוס הולך כרגיל. נ.ב אם הגעתם לשורה הזו, אני מעריכה את המאמץ שלכם והיחס המתבטא בכבוד כלפיי.
כי לא כל אחד היה מוכן לקרוא את כל זה. לילה טוב אנה

שיפ1

New member
אני כבר כתבתי (כולל ספויילר בסוף סוף ההודעה)|

כמה הזדעזעתי מהסיום של הפרק. אני שונאת כשמחליטים על מישהו לעוות לו את המציאות, ועוד לרעה! זאת זוועה בעיניי. הייתי כל כך מודאגת בשביל האוס, כי הורידו לו את הרוח מהמפרשים, כשהסתירו ממנו את ההצלחה של עצמו בשביל ללמד אותו ענווה. האוסים לא ניסונים מענווה ושפלות רוח. האוסים ניזונים מהרוח עצמה, ומההתרוממות שלה. כשגאוני העולם עבדו על המצאות מוזרות כמו מטוסים, חשמל, צוללות, ואפילו תרופות כמו פניצילין, הם התחילו מהשראה, שלא בהכרח תאמה את העובדות הידועות, או כפי שהיו ידועות בזמנם. הם התחילו מאינטואיציה, וכשהם מונחים ע"י האינטואיציה, הם חיפשו הסבר מדעי ובמקביל - חיפשו פשוט להצליח. לעגו להם, צחקו עליהם ולא תמכו בהם והם המשיכו בכיוון שבחרו בהשראה שלהם, ולא הפסיקו עד שהצליחו לממש את התחושות האלה ולהפוך אותן למציאות. אם לא היו ממשיכים לא היינו היום עפים באוויר, או נושמים מתחת למים או מבריאים ממחלות כמו שחפת. האנשים האלה בדקו הכל על עצמם ועל כל מי שיכלו לשכנע, והתמידו וככה הצליחו. מה הייתה תורמת להם הענווה הזו שווילסיון כל כך מחשיב? ואם היו מצליחים בזכות רעיונות שלהם, ובוחרים להסתיר מהם את התוצאה החיובית למאמץ שלהם, כי היא לא באה מתוך המדע אלא מתוך האינטואיציה? זה לא היה הדבר הכי שפל שאפשר לעשות לבנאדם? במשך כל הפרק האשימו את האוס שהוא נהנה מהאתגר שבבעיה, ולכן החיפוש שלו אחרי פיתרון הוא לא מוסרי. זאת פילוסופיה בזויה. כשאני ראיתי את הפרק הייתי מזועזעת, ושנאתי את ווילסון וקאדי על מה שהם, בעיקר ווילסון, בחרו לעשות להאוס. לגרום לו לחשוב שהוא טעה כשבעצם הוא צדק. בחשש נוראי ראיתי את הפרק הבא, במחשבה שאני בכלל אפסיק לראות אם הזוועה הזו לא נפתרת מתי שהוא. ועכשיו מגיע הספויילר ספויילר!! והייתי כל כך מאושרת כשכבר בפרק הבא האוס קלט את המזימה המטופשת שלהם וקאדי שהתייסרה כל הזמן נשברה, ואז יכולנו לראות כמה האוס חייב את הביטחון הזה שלו באינטואיציה, וכמה הוא לא צריך ענווה ושפלות רוח. וכמה ווילסון טועה! וכל ההסתבכות שתקרה בפרקים הבאים תהיה בגלל המחשבה האידיוטית הזאת של ווילסון, כי שם המקום שהאוס נשבר. בפרק הראשון של העונה השלישית.

את צודקת מבחינתי במובן מסויים...

אבל, עד כמה רחוק אדם, ולא סתם, רופא חורץ גורלות כמו האוס, יכול להסתמך על האינטואיציות שלו? הפעם, האניטואיציה שלו הראה תוצאות מבטיחות, אבל אנחנו לעולם לא נדע אם האינטואיציה שלו תצליח שוב. עדיף להיות מקצועי, ובזה האוס נשבר בפרק הזה. כמובן שלא אהבתי איך ג'ימי הציג את זה, אני חשבתי שזה אכזרי לא לספר להאוס, שהוא העניק חיים. לספר לו, שהוא עזר לבנאדם אחד, לשקם את החיים שלו ומשפחתו מחדש. אבל מי יודע, הוא יכול באותה צורה לקחת חיים אם הוא יפעל על ידי האינטואיציה שלו, ואנחנו יודעים מה גורם להתערערות כושר השיפוט שלו - כשכואבת מאוד הרגל - או שאין ויקודין - או שהיא לא כואבת לו בכלל. זהו אינו שינוי באופיו של האוס לדעתי, אלה הוא נתן לעצמו להשתחרר בעקבות המצב שלו, אבל רק הפעם, זה הצליח לו. ולגבי הדוגמאות שנתת, יש קשר, אבל לא עד כדי כך. לדעתי, היום, לא צריך במדע לפעול כל הזמן באינטואיציה, אבל אני לא אומרת שאי אפשר. פשוט בהתקדמות של ימיינו, בעבודה הזו, מקצועיות זה הדבר הכי חשוב מבחינתי. לגבי הס' שלך -
הכי למטה. גם אני אהבתי את זה שלבסוף האוס גילה את זה, וזה באותו הרגע, כבר לא היה משנה. כי את האוס אי אפשר ללמד, או להציב גבולות, זה כל העניין. (ולדעתי, לבנאדם כן צריכים להיות גבולות) בפעם הבאה שהוא יפעיל את האינטואיציה שלו עלולה באותה מידה להציל או להרוג. וחוץ מיזה, צריל להסתכל על המצב הזה של האוס וג'ימי בצורה אובייקטיבית, אני לא אומרת שאת לא, אבל יש כאלה שהם "משוחדים" על ידי האוס ולא משנה מה הוא יעשה, לא בהכרח יסכימו איתו, אלא יצודדו בו. ><

airf24

New member
אני מסכים בערך.ספוילר ככה ככה לא משהו ספציפי

לגבי החלק הראשון אפשר גם לחשוב מה כל כך היה שונה בעבודה של האוס מבדרך כלל הרי הרבה פעמים הוא מסתמך על אינטואיציה וסיכויים קלושים שמחוברים יחד אחרת לא היו תמיד מתנגדים לו אם הוא תמיד היה מצליח להוכיח בצורה לוגית שהוא צודק ולא היו צריכים ללמוד תחתיו שנים על גבי שנים וגם אז לא להפוך להיות מאבחנים טובים כמוהו אם זה לא היה ענין של אינטואיציה וקמרון גם אמרה בדיוק לפני עונה בacceptance 2.01 שאבחון זה יותר אמנות ממדע אז מה ווילסון מקשקש.והוא תמיד נהנה מהפזל גם זה לא חדש אבל כאן אני מבין שווילסון ניסה להוריד אותו מזה ולגרום לו לרצות לעזור לאנשים הוא רק שכח שהוא עצמו אמר בפילוט שהרצון לעזור לאנשים הוא גורם המשיכה למקצוע הרפואה בשביל רוב הרופאים ושהאוס מצא משהו אחר שהוא לא פחות לגיטימי (את זה אני הוספתי).ולגבי החלק השני האוס באמת נשבר בפרק הזה אבל לא בגלל מה שקדי וווילסון עשו לו אלא בגלל החזרה של הכאב.מה שיותר גרוע הוא שווילסון לא נתן לו את הוויקודין שלו כשהוא אמר ששוב כואבת לו הרגל וזה בעצם המפתח כי לא מספיק שהכאב חזר שזה פשוט התנפצות של כל התקוות שהאוס תלה בטיפול בקתמין וזה באמת דבר שיכול לדרדר בן אדם אלא עכשיו הוא גם צריך לסבול כאב בגלל שווילסון הדביל לא מאמין לו או שהוא חייב לגנוב מרשם וגם אין לו תמיכה נפשית מהחבר הכי טוב שלו.זה הסיבה שהוא נשבר לדעתי ולמרות שכאילו לא היה המשך לזה בעונה השלישית בעצם כן יש המשך ושני הפרקים האלה no reason meaning מהדהדים לאורך כל העונה ובגלל זה היא גם נראית ככה. אנה בננה הממושקפת בטח שלא נדע אם האינטואיציה שלו תצליח שוב אבל עד עכשיו היא כן מצליחה בדרך כלל ובגלל זה ובגלל שהוא יודע הכל על הכל הוא כזה מאבחן מעולה.ככה האוס הרבה פעמים עובד ורק הפעם זה נראה לך בעיה כי ווילסון אמר.

לא כי הוא אמר.

כי אני יודעת שלא כדאי להסתמך רק על אינטואיציות בחיים. אבל אם אתה אומר שהאוס טוב בזה, ואתה נעול על זה, אין טעם שאמשיך לחפור כם כן. ולדעתי, הוא לא יודע הכל על הכל, בדיוק כמוני וכמוך, וכמו כל אחד אחר.

airf24

New member
אני לא נעול על כלום אני אומר מה שאני רואה.

את אומרת שהאוס לא טוב באינטואיציה? איך הוא תמיד מבאחן לא עם אינטואיציה? במה מתבטאה הגאונות שלו לדעתך רק בזה שהוא יודע הרבה ברפואה הרי גם פורמן יודע וחרשן וראינו את זה באחד הפרקים הראשונים נדמה לי 1.03 occam's razor שהוא קורא את כל הריסון כי האוס אומר לו והוא הכי פחות דומה לו והכי פחותצ טוב מכל השלושה מתמחים שלו.בטח שאף אחד לא באמת יודע הכל על הכל אבל הידע שלו אנציקלופדי ובמיוחד הוא יודע לעשות הקשרים מתחומים שונים בחיים שלו שלא קשורים לרפואה והוא בטח לא כמוני וכמו רוב האנשים,לא יודע אולי את גאונה אבל אני לא והלוואי שהייתי כמוהו.אני לא יודע מה זה לחפור אבל אם את מתכוונת ללהגיד מה דעתך אז בטח תגידי בשביל מה אני כותב בשביל לדבר עם עצמי??

->

לדעתי, האוס לא פועל לפי אינטואיציה. אלה לפי הידע הרחב שלו, התיחכום, ולקשר בין גורמים הזוים, אבל זה לו אומר שהוא פועל לפי אינטואיציה. טוב, לי יש יש בעיה עם "אינטואיציות" - "תחושות בטן", כי הן לרוב עלולות להטעות, והאוס, הוא מקצועי, והוא טוב בזה, ואמרתי, שבמצבים בהם הרגל שלו כואבת, אין ו' או שלא כואבת, הוא משתחרר או לחילופין נלחץ, והמקצועיות שלו מתערעת עם הרצון שלו לעוד. ואני לא אומרת שהוא לא טוב באינטואיציה, אני אומרת שאסור להסמתך על זה תמיד. זה הכל. הפעם, זה עבד, אבל זה לא תמיד יהיה ככה, אבל האוס לא מבין את זה. הוא "תמיד" צודק, אבל יש פעמים שלא, אמרתי, זה אכזרי משג'ימי עשה מהסיבות שכתבתי לפני, אבל לכל אחד צריך להיות גבול. וכשהאוס במצב של פעילות לפי אינטואיציה, אי אפשר לדעת מה יקרה (אם חושבים לרגע שזה מציאותי) תמיד יש את קאדי שתרסן אותי. אני חשבתי שנמאס לך ממני. אז בגלל זה חשבתי לשתוק (אני אחת ששותקת, אבל כשאני פותחת את הפה, אי אפשר לעצור אותי). אני מאוד נהנית מהדיון הזה, נכון שזה כייף? הרבה זמן לא היה דיון כזה כאן.

airf24

New member
זה בסדר אם נמאס לי אני לא כותב אבל לפעמים אני

לא כותב גם כי אין לי זמן כמו עכשיו אז לא להיעלב מזה.על תשתקי בשביל זה יש פורום לא. היה רק מקרה אחד שאני זוכר שהמקצועיות שלו התערערה בגלל שכאבה לו הרגל או יותר נכון הוא טעה בגלל שכאב לו או זה לפחות היה התירוץ שלו אני לא כל כך האמנתי וזה היה מצב מאד מיוחד את בטח יודעת למה אני מתכוון ובלי קשר האוס יכול לטעות גם בלי שהרגל שלו כואבת בגלל זה לא האמנתי לו כי האוס צריך להיות מספר אחת כדי שיצטרכו אותו אחרת מי יסבול אותו איך שהוא סובלים אותו רק בגלל מה שהוא זה מה שהוא בעצם מסביר ב3.07 son of a coma guy אז הוא לא אוהב שיחשבו שהוא טועה.אני חושב שהאוס כל הזמן טועה אבל יש לו ביצים והוא לא נותן לזה שהוא טועה להפריע לו להאמין שהוא צודק דקה אחרי זה וזה אחד הדברים שכל כך מיוחדים בו וגורמים לו להיות כזה מאבחן מעולה.אולי אפשר להסביר אינטואיציה בצורה לוגית וזה פחות יפריע לך כאילו להגיד שהיא נבנית מידע שנדחס למוח בצורה כזאתי שלא ממש ברור למי שיש לו אינטואיציה למה הוא חושב שהוא צודק אבל זו בכל זאת אינטואיציה וזה לא רק ידע כי הידע יכול להוביל לכל מיני כיוונים ולבחור את הכיוון הנכון זה האמנות שבאבחון שקמרון דיברה עליה ב2.01 acceptance ודוגמא ממש טובה לזה יש בפרק 2.09 deception שקמרון מעלה שלוש תיאוריות למה לא בסדר עם אניקה והאוס בוחר אחת ולא משנה שהוא טועה בפועל הוא צודק כי היא באמת גרמה לעצמה לקושינג אז זה כאילו היה לה קושינג ואיך הוא ידע והיא לא זה בדיוק אינטואיציה שאם את רוצה להגדיר את זה ככה באה מכמות ענקית של ידע ונסיון.ואני קראתי ראיונות עם יו לאורי והוא אמר כמה פעמים שהאוס לא יכול להתקיים במציאות כי אף אחד לא יתן לו לבדוק את התיאוריות שלו כי כאילו בסדרה אנחנו יודעים מראש שהוא צודק כמעט תמיד אז קל לנו לסמוך עליו ובמציאות אף אחד לא יסמוך על דבר כזה זה מטורף אבל בסדר זו סדרה רק טמבל יבלבל בין סדרת טלוויזיה למציאות. ווילסון היה מטומטם וגם קדי כי להאוס היתה השערה שהיה לו הסבר בשבילה ומה זה משנה איך הוא הגיע להסבר אם בבריכה או בדרך אחרת העיקר שזה הסבר שיכול להיות הגיוני אז אם זה לא מזיק לחולה למה לא לנסות הם שניהם היו דפוקים אבל כמו שכבר אמרתי ווילסון עשה דבר הרבה יותר גרוע בפרק הזה אני חושב זה שהוא השאיר את האוס להתמודד עם הקריסה הנוראית של החלום שלו להיות נורמלי ועוד בתוך כאב זה פשוט מוגזם אני לא יכול לסבול את ווילסון בפרקים האלה זה כל כך מרגיז אותי אני חושב שאם חבר טוב שלי היה עושה לי כזה דבר הייתי מפסיק לדבר איתו לתמיד אפילו שמהצד אפשר אם מתאמצים להבין את ווילסון מה הוא רצה להשיג בזה.

שיפ1

New member
מסכימה לגמרי

האוס לא הסתמך "רק" על אינטואיציה, בשום מקרה וגם לא במקרה הזה. ואם השילוב של ידע ואינטואיציה שלו ייכשל, זה עדיין לא אומר שהוא לא טוב.תמיד יש אפשרות לטעות, אבל להגיד - מה אם הוא יטעה פעם, כתירוץ לקבוע לו גבולות, עדיף שיקחו לו את הרשיון להיות רופא וזהו. כי כרופא הוא עלול לטעות, ואם יפסיק להקשיב לאינטואיציה שלו, ויתחיל להקשיב לפחד שלו מטעויות, הוא לא יצליח כמו שהוא מצליח עד עכשיוֿ ולא יהיה האוס.... אינטואיציה היא כלי גאוני, שבעיקר מייחסים לנשים, זו הידיעה בחוש שהכיוון הוא נכון, גם בשלב שלפני ההוכחה המדעית. כמו חוש כיוון או חוש התמצאות. והאוס השתולל כבר מזמן בניסוי וטעיה וטעה הרבה יותר, במקרים אחרים. כשהוא טועה, זה אומר לו שהוא צריך לשנות כיוון. התכונה החזקה שלו היא לא שהוא לא טועה, אלא שהטעות בעיניו היא חלק מהפתרון. (אולי סוג של ספויילר קטןטן) בעניין השני מסכימה, זה הכאב, והעדר התמיכה, אבל ה"כישלון" שסידר לו החבר הכי טוב שלו בטוח גם תרם לכיוון שפנה אליו.

airf24

New member
כן את צודקת אני חושב זה תרם לזה שלא היה אכפת

לו מווילסון בשביל לעשות מה שהוא עשה כי הרי הוא מאד מסכן בזה את ווילסון.אבל אם ווילסון מתנהג ככה אליו אז כבר לא אכפת לו לא שלהאוס בכלל אכפת מדברים כאלה אבל בואי נגיד שאם במצב רגיל הוא היה חושב פעמיים או אולי גונב ממישהו אחר מרשם או מוצא דרך אחרת להשיג וויקודין אז כאן ווילסון סלל לו את הדרך לעשות את מה שהוא עשה. אני כל כך אוהב את ווילסון אני פשוט לא מאמין שהוא התנהג ככה מזלו שבסוף הוא מזכה את עצמו לדעתי לפחות בסוף של 3.06 que sera sera וגם מזלנו כי לכעוס על ווילסון זה נורא מפריע לראות את הסדרה לא כמו לכעוס על פורמן או על צ'ייס בין האוס לבינו יש יחסים כאלה מושלמים שבלעדיהם האוס פשוט לא מאוזן ולא נעים לראות.לכעוס על פורמן וצ'ייס זה דווקא כייף אפילו שעכשיו כבר אין סיבה.

בהחלט.

זה משאמרתי פעם, שג'ימי מאזן את האוס, המצפון שלו. ועד כמה שהדמויות האלה משקפות אחד את השניה. יש לי כל כך הרבה רגשות מעורבים לגבי ווילסון בתחילת העונה הזו. על זה ארחיב כשהפ' ישודרו בTV. ובעניין ה"איזון = ג'ימי" ועוד. |ספוילר |3X21 אם ראית: היו שם מטאפורות שכתבתי את זה כאן מתישהו, והן: -מטאפורה ראשונה: הכלב הרס את המקל של האוס, ולא ג'ימי כמו בעונה השניה. בעונה השניה, הם גרו יחד אצל האוס, האוס אציק לג'ימי והוא החזיר לו עם המקל, בדיוק כמו שהכלב עשה. -מטאפורה שניה: הצליעה של הכלב בסוף, והתגובה של האוס לכך, מראה עד כמה המצב הזה הוא באמת אירוני וחופף. -מטאפורה שלישית: איך שג'ימי הלך עם הכלב במסדרון, והסתכל על הכלב הנכה, שכרגע יהיה מסטול מהכדור שהאוס נתן לו. לי, הדבר הראשון שצץ בראש, שכאילו הכלב המרדני הזה, וחסר מנוחה - זה האוס, והאוחז ברצועת האיזון - זה ג'ימי.. ואם שמת לב, האוס אף פעם לא מכנה את ג'ימי כ"חברי הטוב" או "חברי הטוב ביותר". וב3X21, הוא אמר את זה! כשג'ימי היה על ספיד, ובא אל האוס הביתה, האוס אמר לו "אתה החבר הכי טוב שלי". וא"כ, הם אמרו עוד איזה משהו, וג'ימי אמר: "לא באמת אכפת לך" ואני הרגשתי, שיש סיבה למילותיו של האוס. הוא לא סתם אמר את המשפט הזה. (או שאני טועה, והוא אמר את זה מתישהו כבר). מה את אומרת?

אתה אומר***

סורי, עילגת שכמותי, רק עכשיו הבנתי שאתה בן. מצטערת (חשבתי שבת, כי לא אמרת מילה בטקסט שמעידה על המין שלך, לכן לא ידעתי, אבל לא חשבתי שבת בגלל משהו אחר, אויש, סתמי כבר >________<')

למעלה