מסכימה איתך שהוא עדיין צריך את
האישור לגאונות שלו, בגלל זה לדעתי הוא לקח את 2 המקרים. המקרה עם הבחורה והאיש הנכה. הבחורה היא מקרה האוסי טיפוסי, וכך גם הוא התייחס אליה (הוא היה מגעיל וציני כרגיל) אבל אני חושבת שהמקרה השני היה בשבילו סוג של נסיון, נסיון אולי שיהיה לו אכפת. נסיון להסתכל על הבנאדם ולא על המחלה. הוא גם לא נוטה בד"כ לדבר על האדם, על איכות החיים שלו, ובפרק הזה הוא עשה את זה. וזה סימן של רצון לשינוי, של יציאה מהדיכאון. אבל מה? הוא לא יודע מה הוא אמור להרגיש, ואולי הוא לא הרגיש מה שהוא ציפה, או לא קיבל את המשמעות שהוא קיווה לה, אז הוא (אולי אפילו באופן לא מודע) גלש להרגלים הישנים שלו, לחיפוש אובססבי אחרי החידה, במקרה (שלכאורה) אין בו שום בעיה דיאגנוסטית. היה קשה לו להתמודד לדעתי עם המשימה שהוא נתן לעצמו, להסתכל על הבן אדם- אז הוא ברח למה שהוא יודע הכי טוב, המחלה, ריקון הרגש. להאוס אין באמת במה להיאחז. בגלל זה הוא מנסה להיאחז בדיכאון שלו, בהרס העצמי שלו. זה לא באמת משהו טוב להיאחז בו, אבל זה המנגנון ההגנה הכי אפקטיבי שהוא הכיר. הדיכאון שלו במובן מסויים הוא מה שמחזיק אותו בחיים. הוא מפחד להרגיש, הוא מפחד לחיות ולכן הוא מתחבא מאחורי האומללות. דיכאון זה אכן מנגנון הגנה במונחים פסיכולוגים ויש בו הגיון רב. אלא מה? הוא גובה מחיר רב. אז הוא מחזיק מעמד כמה שנים, אבל האוס הגיע למסקנה שהמחיר שהוא גובה רב מדי והוא רוצה לצאת ממנו. ורואים את זה ביוזמות החדשות שלו, הפסקת הכדורים, הרגל שהחלימה, והכי חשוב, הנסיון להרגיש. אבל מה? הוא לא כ"כ יודע איך עושים את זה ולכן הרגרסיות- הכדורים, הרגל, חזרה למאפיינים פאטולוגים ישנים כמו האובססיה אחרי "החידה". לכן אמרתי שיש פה הצגה יחסית מדוייקת של המציאות הנפשית של אדם כזה בשלב כזה. להציג את האוס שחוזר מהחופשה כאדם מאושר, שלם עם עצמו, מודע לעצמו, מחובר לעצמו- תהיה טעות, כי יציאה מהדיכאון לא נגמרת בהחלטה לצאת ממנו, (ובלי קשר, זה גם יהיה משעמם מבחינה עלילתית) אבל היא כן נקודת מפנה ורואים את זה- רואים את זה בפרק הראשון ומעניין יהיה לדעת לאיזה כיוון הוא יקח את זה מכאן. אני לא מסכימה איתך שההתקדמות היחידה שיש להאוס לעשות היא התקדמות מקצועית. כלומר זה מה שהוא עשה עד עכשיו, ולמען האמת, אני לא רואה איפה עוד יש לו להתקדם בתחום הזה. ובעצם, דווקא ההתקדמות הכ"כ גדולה בעבודה היא מה שעוצרת אותו, זאת דווקא הייתה הבריחה שלו. אומרים שכשלבנאדם יש נכות, למשל עיוורון, שאר החושים שלו מתחדדים. ואצל האוס יש מקרה דומה. יש לו נכות רגשית, ולכן העיסוק האובססיבי בפיתרון ה"חידות" גבר כ"כ. זה היה אמצעי נוח בשבילו לא להתמקד בבעיה האמיתית שלו. להאוס אכן אין במה להאחז כרגע (רק בדיכאון, אבל זו היאחזות רדודה וריקה מכל תוכן), וזו בדיוק הסיבה שכן יש לו לאן להתקדם. ההתקדמות האמיתית שהוא צריך לעשות היא במציאת משמעות, אבל זה קשה. וזו בדיוק הדילמה שהפרק הזה הציג. ולגבי המשפט האחרון שלך- אני לא יכולה יותר שלא להסכים איתך. אנשים כן משתנים, שינויים אדירים. בטלוויזיה ומחוצה לה.