3 שלא ברורים לי

telina

New member
3 שלא ברורים לי

1. "פסח על שתי הסעיפים. הכיצד? 2. מה פירוש הביטוי "איש קש"? 3. ומה פירוש "במאמר מוסגר"? תודה לעונים!

1 ו 2

1 כך כתוב במלים א יח: כא וַיִּגַּשׁ אֵלִיָּהוּ אֶל-כָּל-הָעָם וַיֹּאמֶר עַד-מָתַי אַתֶּם פֹּסְחִים עַל-שְׁתֵּי הַסְּעִפִּים אִם-יְהוָה הָאֱלֹהִים לְכוּ אַחֲרָיו וְאִם-הַבַּעַל לְכוּ אַחֲרָיו וְלֹא-עָנוּ הָעָם אֹתוֹ דָּבָר. ונראה לי שאליהו התרגש וטעה. 2 בתמונה איש הקש שהלך עם דורותי לחפש את הקוסם מארץ עוץ. ואם אתה רוצה להסתבך, קרא כאן.

telina

New member
2

לא נראה לי שהכוונה כאן לאיש הקש מ"הקוסם מארץ עוץ". הכוונה היא למישהו שהוא מעין שליח, מיופה כוח, אבל אינני בטוחה במשמעות המדויקת.

uriozmor

New member
לגבי "סעפים"

זו צורת הרבים של "סעיפה" (=דעה) ולא של "סעיף".

ברית מילה: סעיפה מינוס ה"א

שווה סָעֵף. סָעֵף=מחשבה. ומינה של מילה זו הוא נקבה. לכן, פוסח על שתי הסעיפים = פוסח בין מחשבה למחשבה, ובמילים אחרות: מתלבט. ודרך אגב סעפה (ולא סעיפה) היא ענף.

איש קש; במאמר מוסגר.

מתוך מילון רב מילים: ------------------------------------------------ הסבר מלא לצירוף איש קַש שם אדם המופיע בִּמְקום גורם אחר, אדם המשמש כיסוי למישהו אחר. • מתברר שהקונה שהופיע במשרדנו לא היה אלא איש קש שפעל מטעם החברה המתחרה. ----------------------------------------- --------------------------------------------------------- 2. במאמר מוסגר בדרך אגב (ביטוי שמשתמשים בו לפני סטייה מהנושא הראשי). • במאמר מוסגר אציין כי קבעתי את האמור לעיל עוד קודם שנודעו לי העובדות לאשורן. • במאמר מוסגר אבקש להבהיר בהקשר זה שהאורחים הגיעו הרבה אחרי השעה שנקבעה. --------------------------------------------------------

telina

New member
תודה תודה!

ובמאמר מוסגר אציין, כי זהו יופי של פורום.

למעלה