3 שאלות של טירונות

2inaroad

New member
3 שאלות של טירונות

1) בשבטה הטירונים יושנים באוהלים גם בחורף? 2) האם מעשית אי אפשר לדבר בפלאפון בטירונות חוץ משעת הט"ש? אי אפשר לסיים את האוכל מהר יותר ולרוץ שניה לתיק לעשות שיחה? 3) נגיד ואתה עושה שמירה בלילה כשיורד גשם, נותנים לך לעשות את זה מתחת לאיזה מכסה? יש מטריות או משהו? עזבו קור, אבל נרטבים ואז להחליץ את כל סט הבגדים בלילה... בלגן.

samata

New member
בנוגע ל-1

טירונים כ-כלל כבר לא ישנים בשבטה באוהלים. לא בחורף ולא בקיץ.

2inaroad

New member
בטוח?!

זה אומר שתותחנים נוב' 06 יושנים בביתנים או משהו בסגנון? אחלה!

onix 88

New member
כן.

בחלקם כבר יש אפילו מזגנים, או לפחות הכנה לפי מה שהבנתי.

רויטל16

New member
../images/Emo6.gif

רציני??

lsd600

New member
איפה אתה?

למה ברחת מפורום לימוד נהיגה? כבר לא רואים אותך...

samata

New member
כי רבאק

כמה דיונים אפשר לקרוא על "נכשלתי טסט תשיעי" או "אז מה עם החוק של ה-2 נוסעים"?....למרות שאותם אנשים לרוב גדלים בשנה ואז מגיעים לפורום הזה ושואלים איך מתקבלים לשייט"ת או האם קב"א 57 זה טוב....

סאב1

New member
תשובות ל-2 ו-3

2. בעקרון בטירונות אי אפשר לדבר בפלאפון חוץ מהשעת ט"ש אלא למקרים דחופים בלבד שבהם אפשר לבקש אישור מהמפקדת שלך. 3. בתור חייל ששומר לצבא באמת לא אכפת אם אתה שומר עם מטריה או לא. פטרולים/שמירות בש"ג זה ממש לא משנה, העיקר לשמור. כמובן שהצבא מתפשר לקראתך ומציע לך ציוד לחורף (פנסים, כפפות וכו') ולהחליף בגדים ממש לא בעיה. בהצלחה בטירונות.

איתי173

New member
אני עכשיו בשיבטה

אוטוטו מסיים טירונות ב MLRS אני יודע שקשר"ג ישנים שמה באוהלים, ואני חושב שגם פלח"צ אנחנו ועוד שלוש גדודי תומתי"ם ישנים בביתנים, ואני חושב שהגדוד הרביעי של תומתי"ם לא זוכר את השם ישן באוהלים אצל התומתי"ם שישנים בביתנים יש מזגנים ! אצלנו יש רק הכנה

2inaroad

New member
הבנתי, זה ממש מעצבן

ש- 3 גדודים מקבלים ביתנים והאחר לא! קשה כבר לבנות בשביל כולם? לא מבין את העניין. מילא עכשיו אבל עוד מעט כבר יתחילו גשמים ואז אתה באמת נדפקת! מזגנים- למי איכפת במילא עושה את זה בחורף (אלא אם גם חימום, אבל אני שונא לישון עם חימום, פאק אישי כזה, עזבו...). אגב- איך התנאים בביתנים- נקי? יש מקום לכל אחד למיטה + מגירות או משהו?

חחח

יש לך מסדר כל בוקר, אתה חייב לנקות ת'חדר
הם גם חדשים, אז הם בטח במצב טוב
אוהל בחורף זה לא כזה ביג דיל, אל תדאג... אז נכון, יכולים להיות טפטופים פה ושם, אבל זה חלק מהכיף... וממש חם ונעים שם, תאמין לי

אוקיי הנה תשובה מפורטת יותר מדי ../images/Emo13.gif

1. אז חדרים כבר יש כמו שהבנת, מזגנים - גם אני לא יודעת
2. טכנית אי אפשר. יש לך את השעת ט"ש, זו השעה שמוגדרת לעניינים האישיים שלך. מעשית - אפשר, לא בטירונות. באימון המתקדם יש שבירת נהלים, לפי איך שהמפקדים מוצאים לנכון, ויש הקלות פה ושם, ואפשר למצוא זמן פנוי יותר גם כדי לדבר בפלאפון... מה שאתה לא מבין זה שבטירונות, הכל עובד על זמנים. המחלקה שלך קיבלה 40 דקות זמן אוכל. 30 בפנים, 10 בחוץ. זה אומר שגם אם אתה לא אוכל כלום, אתה חייב לשבת 30 דקות בתוך החד"א עם כולם. יש לך 10 דקות בחוץ, בהן אתה יכול לעשן, או סתם לשבת בשק"ם ולראות חיילים אחרים שמותר להם - קונים אוכל. אתה לא יכול לרוץ לשום מקום מהסיבה הפשוטה שאסור לך. 3. בחורף, מחתימים אותך על חלפ"ס - חליפת סערה. זה מין מעיל ומכנס כזה שלובשים על המדים, שאטומים לגשם... הם דיי מגעילים, לא אהבתי אותם
אבל בימים גשומים זה מה שיימנע מהמדים שלך להיות ספוגים במים. לא מרשים ללוחמים לשמור עם מטריות... ואם כן, למרות שלא שמעתי על דבר כזה, אז שוב, לא בטירונות. מכסה לא תקבל, מחסה אולי כן
יש עמדת שמירה... זה "ביתן" שכזה.. אתה מוזמן לעמוד בתוכו. תאמין לי, עדיף שיהיה לך רטוב, מאשר קר כמו שקר שם בשיבטה והאזור
להחליף סט בגדים אחרי השמירה זה ממש לא סרט, כי סביר להניח שאתה הולך לישון גם ככה
חוץ מזה, שמירה בטירונות זה כולה מרכז פלוגה או משו, חוץ מבסיסית פעם בכמה זמן... שמירות במרכז פלוגה במהלך הלילה זה בדיחה, זה לא עובר ת'חצי שעה... זהו

2inaroad

New member
תודה

אוף, זה מעצבן שאי אפשר פלאפון בטירונות. נגיד מה אייתכם? הצלחתם לעשות שיחות חוץ משעת הת"ש או לא? אני כמעט בטוח שעם קצת זרזירות הכל אפשרי... אגב, המפקדים מסבירים מן הסתם על הנוהלים נכון? אז מישהו זוכר מה הנוהל הרשמי לגבי פלאפונים?

אז ככה...

ברור שמסבירים לך מה הנהלים, של הצבא, בכלל... החל מתכשיטים, ועד ללא יודעת מה, האם מותר לדבר בפלאפון מחוץ לשעת ט"ש
חלק מהנהלים הם שאסור להסתובב בכלל עם הפלאפון עלייך במהלך היום. אסור. אם יימצאו עלייך פלאפון - תחטוף על זה. עם קצת זריזות הכל אפשרי, אתה גם יכול להביא פלאפון לשמירה, לשבת רגל על רגל ולדבר כל השמירה. הכל תלוי בך. יש לך משימה, תבצע אותה, בלי לזרוק זין. כמו שצריך. עם מי כבר יהיה לך לדבר כל היום? גם בעבודה אני שמה ת'פלאפון בתיק ובודקת שיחות ומדברת עם אנשים רק בחצי שעה הפסקה שיש לי. למה? כי אלה הנהלים. כבד אותם, ואת עצמך
אז כן, זה פלצני, אבל ככה זה. לא יותר מדי ביג דיל אם אתה שואל אותי

mor298

New member
מה איתנו אתה שואל.?

טוב, שמע.. לדעתי זה הכל תלוי. מניסיון אני מדברת.. כי תכלס יש בט"ר או טירונות בסמכות, ואני מדברת על אלו בעיקר.. שהטירונות שעוברים שם היא די שכונתית.. אז זה לא כזה בעיה לדבר בפלאפון חוץ מבשעת ט"ש. בעיקרון אסור. אבל זה אפשרי. ותלוי איפה. תראה, יש מקומות שזה אפילו לא אסור. שהמפקדים נניח מאשרים בהפסקת אוכל, בזמן שנותר לך חוץ מהזמן שהיית מחויב לשבת בחדר אוכל, אתה יכול לדבר בפלאפון, או אפילו לקנות בשק"ם, נגיד רק בארוחת צהריים וכאלה. נכון, זה די נדיר. אבל זה קיים. בכל מקרה, אתה יכול לדבר בפלאפון. אבל תשתדל לא לעשות את זה אם זה אסור.. ובטח לא כשיש סיכוי שיראו אותך.

וואו, אתה מפגר ../images/Emo6.gif

ת"ש - תנאי שירות ט"ש - טרום שינה. שעה חופשית שאתה מקבל לפני השינה. תהיה בריא.

onix 88

New member
הייתי בטוח שהוא מהמתחכמים, אז לא

רציתי להגיב בכלל

למעלה