3 שאלות לא קשורות

Santa Inc

New member
3 שאלות לא קשורות

1. האם זמרים דתיים ששומרים שבת יכולים לבקש/לדרוש מתחנות הרדיו לא להשמיע את השירים שלהם בשבת?
2. למה תמיד הגודל של disk on key קטן בפועל מהגודל המוצהר שלו? למשל מ- 16 ג'יגה נשאר בפועל 14.6 ג'יגה (ראיתי את זה גם בגדלים יותר קטנים)
3. השבוע הלכתי לבנק הפועלים ובמכונה האוטומטית בכניסה להוצאת מספר לתור, הכנסתי את תעודת הזהות שלי ולהפתעתי בפתק שקיבלתי היה כתוב השם המלא שלי, למרות שאין לי ומעולם לא היה לי חשבון בבנק הפועלים! מאיפה המערכת בדיוק מכירה את הת.ז. שלי?! זה קצת מטריד.

תודה ו

einat162

New member
3 תשובות :

1) כל השמעה היא מתוכננת ובתשלום תמורת תמלוגים, ולא ספונטנית (בהנלה שלא מדובר על תחנה פיראטית) - זמרים יכולים להציב את זה בחוזה כתנאי שימוש.
תלוי ברמת הדתיות ... זה גם פן שצריך להסתכל : רוב הסיכויים שגל"צ, 102, או גלג"צ לא ישימו זמירות חסידיות בשישי- שבת, כי זה לא מתאים לאופי התחנה. יש יצירות שמלכתחילה לא יהיו משודרות בתחנות שהן מבוססות על מוזיקה חילונית/לעז.

2) קידוד בינארי ונוחות חישוב- מידע מקודד בתווים, כל תו כזה הוא 1kb. מגה בייט אחד (mb) הוא במדוייק 1024kb- העיגול ה"עממי" בא בתור נוחות חישוב. יצא לי לכתוב על זה בתפוז- ומישהו כתב לי בחזרה שהיום זה כבר לא רלוונטי, ואיחדו את זה, ומערכות הפעלה חדשות מעודכנות.... לא יודעת... אני רואה בתכל'ס שבחלונות ה XP ובלינוקס אובונטו זה עדיין ככה.
נקודה שנייה, התקני זכרון מתקדמים או נגנים שיש להם פונקציות אחרות - לרוב כוללים סוג של "מערכת הפעלה" משל עצמם שגורמות לנגן לפעול כמו שהוא - הדוגמא הכי בולטת היא נגני האייפוד טאץ' שכוללים גרסאות שונות של O.S מבית אפל שתופסות מקום בנגן.

3) המסוף כנראה מחובר למאגר בנקאי או ממשלתי כללי.

herouth

New member
לגבי חישובי גדלי דיסקים וכו'.

בעבר, ההגדרה של "קילו" בתחום המחשב היתה חזקות של 1024 במקום של 1000 כמו בכל יתר המדעים. הדבר גרם לבלבול, ולאחרונה הוכנס תקן לעניין. כיום, כאשר כותבים KB, הכוונה היא לאלף בייט, ואילו כאשר כותבים KiB, מתכוונים ל־1024 בייט.

על אף התקינה, ישנם יצרנים שמסמנים במידה הלא נכונה. זיכרון במחשב מקובל עדיין לסמן ב־KB, אף על פי שמתכוונים ליחידות של 1024.

אצל יצרני הדיסקים בדרך כלל המצב היה הפוך. הם היו מכריזים על גודל הדיסק בשיטה המטרית (כלומר, במיליארדי בייטים), אבל מערכות ההפעלה נוהגות להציג ב־GiB, כלומר בכפולות של 1024, ותמיד מספר ה־GiB נמוך ממספר הGB אף על פי שבתכל'ס, מדובר באותו מספר בייטים.

יש לציין שעל אף כל הסיפור המבלבל הנ"ל, גם אם היצרן ומערכת ההפעלה מודדים באותה אמת מידה, תמיד יהיה מעט שטח בדיסק שלא ניתן לנצל שכן הוא משמש לאיחסון מידע מבני (פורמט, קטלוג) ולכן הזיכרון הפנוי יהיה מעט פחות מקיבולתו המלאה של הדיסק.

למעלה