3 צפעים במקום אחד

3 צפעים במקום אחד

היום בצהריים התקשרו ממפעל למוטי מטפל שעובד ביחד איתי והוא גם לוכד נחשים בשעות הפנאי. הם סיפרו שבזמן שהם עסקו בניקוי של איזה שטח צמוד למפעל הם מצאו שלושה נחשים שניים קטנים ואחד גדול. כמובן שנסענו לשום לראות במה מדובר. כשהגענו לשם הגישו לנו בקבוק של ליטר וחצי עם שלושה צפעים בתוכו, שניים שנראו כאילו בקעו בקיץ האחרון ואחד בגודל שהתאים לבקיעה של לפני שנתיים. אחד מהצפעים הקטנים יותר היה מת הסתבר שאחד מהעובדים הרג אותו בטעות או שלא בטעות אבל השניים האחרים נראים בסדר גמור. שלושת הנחשים נמצאו מתחת לערמה של משטחי פלסטיק שם ככל הנראה הם נמו את שנת החורף. במקום היו פזורים מספר פחים, נילונים, שקים לחומרי בניין וקרשים. עשינו חיפוש זריז שלא הניב דבר מלבד חומט פסים שבקושי הספקתי לראות לפני שהספיק לברוח, כמות אדירה של חיפושיות מהמין בלפס ים-תיכוני ומספר מחליות מכרסמים, גרבילים לפי הערכתי.

אני תפסתי זעמן מטבעות!

לפני שבוע תפסתי זעמן מטבעות באורך 75 ס"מ פחות או יותר, אחרי שתפסתי אותו לקחתי אותו לשדות ושיחררתי אותו שם.

naja

New member
איפה תפסת אותו?

הלכת לחפש או שמישהו קרא לך? הוא היה פעיל או שגילו אותו מתחת משהו?

תפסתי אותו....

לפני שבוע שגידלתי עכברים מחוץ לבית אז יצאתי לראות מה שלום העכברים ולתת להם אוכל, אז ראיתי זעמן מטבעות מתחיל לתפס לכלובים של העכברים, אז תפסתי אותו ואחרי חצי שעה בערך נסעתי לשדות ושם שיחררתי אותו.

1צחי

New member
אתמול

חבר שלי ראה צפע צעיר (מהשנה) במושב שדה צבי (צפון הנגב).הוא אומר שהוא יצא כי היה יום חם וכנראה שהוא התעורר. הוא ראה אותו בחצר המשק שלו ואף אחד לא עשה דבר אשר יוציא אותו מהמסתור.

naja

New member
יש התעוררות גם בשרון.

היום לכדתי צפע ממש גדול(שוקל בערך 900 גרם ולדעתי הוא לפחות 120 ס"מ) שטיפס על איזה עץ לגובה של 3 מטרים. לא ברור אם זה בגלל שהפחיד אותו כלב או שהוא פשוט עלה לתפוס שמש. חוץ מזה עוד שני אנשים דיווחו לי שהם ראו היום נחשים, כנראה זעמן שחור וצפע.

gaichuk

New member
בוקר טוב?

היום בבוקר,בזמן העבודה, אני מקבל טלפון מחבר שאחראי על השכרת מבנים לקבלנים. "יש לך זמן לתפוס צפע?" הוא שואל. הכלים כבר מזמן נפלו לי מהידיים ואני מחכה לו בחוץ. מגיע למקום (צריף עצים ופח שמשמש מחסן לקבלן צבע וזגגות) ורואה שלושה חברה עומדים מחוץ לדלת. הם כולם חיוורים (ולא מצבע...). אני תופס מגב ונכנס פנימה. מערימה של דליים,חבלים וקרשים עולה נשיפה.אני סופר כמה זמן היא נמשכת ומעריך צפע של 60 ס"מ. הפינוי מתחיל. אחרי כמה דקות ו-200 קילו של ג'אנק,אני רואה את הזנב.צפע בוודאות. בעזרת מכוש אני מזיז את כבל החשמל המגולגל שמסתיר את הנחש ומתגלה בפני נקבת צפע בהירה ומדהימה ביופיה.האורך כצפוי,כ-60-65 ס"מ. בעזרת המגב אני מרתק אותה בעדינות ותופס מאחורי הראש. מאחורי אני מרגיש נוכחות ומסתובב לראות את אחד ה'אמיצים' עם טוריה... הכוונה שלו ברורה. "אם אתה נוגע בה עם זה ,אני דוחף לך את זה לת..." אני אומר לו. "הוא צריך למות!" אומר הגברבר. "גם אתה..." אני עונה לו ומאגף אותו ויוצא. לפעמים הבורות והפחד האי-רציונאלי של אנשים מדהים אותי ומעלה לי את הסעיף... בדיקה מהירה מראה שהיא בריאה ושלמה. רק מה,מצב הרוח שלה אופייני לנסיכה שרק התעוררה... היום היא מבלה בטרריום ישן ומחר אחרי העבודה נשחרר אותה באיזור המטעים. אם מישהו מעוניין אני יכול לצלם...

Liron Samuels

New member
מעוניין מאוד!

תמיד נחמד לשמוע על נחש ששרד את הטמטום ובורות של אנשים!

gaichuk

New member
מחר-תמונות.בכיף.

ועוד משהו (בהקשר לתמונות). מצאתי כמה תמונות ישנות עם נחשים שהיו לי ונחשים של חברים. יקח קצת זמן לסרוק אותן,אבל הן יגיעו... יש כמה שלא רואים כל יום...(אם בכלל...)

gaichuk

New member
בתמונות 4+5 אפשר לראות שהיא בהירה

רוב הצפעים באיזורי כהים מאד. בעיקר הזכרים. אבל הגוונים שלה פשוט מהממים לדעתי. לפני 10 שנים היא היתה משודכת לפרט בהיר ומנפיקה צאצאים כאילו שאין מחר עד שהיה יוצא אחד 'חסר תקדים'...

למעלה