3 עצות

Mist2

New member
3 עצות

אדם לכד ציפור ע"י עורמה ומלכודת. הציפור אמרה לו: "או אדוני האציל, אכלת בחייך הרבה שוורים וכבשים, וזה לא השביע את רעבונך, האם אני אשביע את רעבונך? שחרר אותי, ואני אתן לך 3 עצות. את העצה הראשונה אני אתן לך כשאני אהיה עדיין בכף ידך, את השניה כאשר אני אשב על גג ביתך, ואת השלישית מהעץ." "העצה הראשונה מידך, אל תאמין להבלים, ולא משנה מפי מי נאמרו." האדם שיחרר את הציפור והיא מגג ביתו המשיכה, "העצה השניה: אל תתאבל על העבר. ואל תתחרת על מה שחלף". עדיין מגג הבית הציפור המשיכה, "בתוכי ישנה פנינה אחת גדולה ויקרה, השוקלת חצי קילו, והיא יכלה להיות שלך. אתה פיספסת אותה וכעת לא תמצא כדוגמתה בעולם כולו." בשומעו את זה החל האדם לצעוק ולבכות בקולי קולות. הציפור אמרה לו, "האם לא הזהרתי אותך, באומרי אל תתאבל על העבר ועל מה שחלף? למה אתה מתאבל על מה שחלף? האם אתה לא הבנת אותי או שמה אתה חירש? ומה לגבי העצה הראשונה שנתתי לך, אל תאמין להבלים? אני בעצמי לא שוקלת חצי קילו, אז איך יכול להיות שחצי קילו נמצא בתוכי?" האדם נרגע מהצער שלו ואמר לציפור, "אנא ממך תני לי את העצה השלישית". "טוב", ענתה הציפור, "אך אחרי שראיתי איך אתה מיישם את עצותי הראשונות בטוחה אני שגם השלישית תהיה חסרת ערך! לתת עצה לאדם ישן ובור זה כמו לשתול זרע באדמה עקרה. או במילים אחרות, אל תתן זרע של חוכמה לטיפש."

orli997

New member
ת'שמע

הסיפור נכון אבל מי אנחנו שנחליט מי ישן או בור ומי לא? זה כמו דעה קדומה קצת, לא?

Mist2

New member
לדעתי הציפור בסיפור

היא מודעת, ולדעתי לא ממש הבנת את הסיפור :). את יכולה לראות את תגובתו של האיש לאחר שהוא קיבל את 2 העצות הראשונות, אלה תגובות של אדם ישן, מזוה, העוסק ברחמים עצמיים ובעבר (אין בוכים על חלב שנשפח), הוא מאמין לשקרים דימיוניים. בחיים הבחנות כאלה לא קימות כי המצבים תמיד יותר מסובחים, אך הסיפור מוצג כך שהקורא יבין מיד על מה מדובר. אנחנו באמת לא יכולים להחליט מי ישן ומי לא, אך הציפור שבסיפור יכולה.

orli997

New member
אני כנראה בקומה

אבל למה אתה חושב שאדם מואר יכול לדעת מי ישן ומי ער? אני שמתי לב שהרבה אנשים מאוד חכמים ניראים כלפי חוץ טיפשים גמורים, אולי זו מסיכה אולי כי האדם לא מיחצן את מה שמצפים ממנו ליחצן, אבל אמר לי מישהו מאוד חכם ואני לא יודעת מזה מואר אז רק אומר חכם לפי איך שאני מגדירה אנשים, בקיצור הוא אמר שאף פעם אי אפשר לדעת מי עומד מולך ולכן הייה מוכן לכל, אני הבנתי מזה שלא חשוב מי אתה ומי אתה חושב שאתה אף פעם אל תיתן לשיפוט שלך דיעה קודמת, אדם הוא אדם קודם כל, ולא התיחסתי לסיפור בעצם אלה למסקנה היא שהקפיצה אותי מהקומה.

orli997

New member
לא אתה צודק, סורי

עכשיו שאני חושבת על זה כן אדם מודע יודע, נוכחתי פעם בעבודה מול אדם מודע מאוד ואחד המשפטים שזכורים לי שהוא אמר "אני יודע מי עומד מולי אבל אתה לא יודע מי עומד מולך" המשפט הזה נחקק לי משום מה בראש ומתחבר לי עכשיו לקפיצת ההתנגדות שלי (חחח אשכרה קומה)

gilia10

New member
היי את../images/Emo24.gif

אני מכירה את המשפט ואומרו חחחחח זה אמיתי או שזה עימות של יודע מול יודע יותר?

orli997

New member
האמת?

אין לי שמץ מושג, אילו הייתי מודעת (ואני לא ממש מחשיבה עצמי יותר מדי ברצינות) אז אולי הייתי יודעת, אני מעריכה שמי שאמר יודע אם זה נכון או לא, באמת יפה שצצת פתאום, איפה את? בוגדדדדדתתתתת

gilia10

New member
אני תמיד כאן

זה המשפט ........ אבל נראה כי כשעומד מישהו מול אחר ונראה כי האחד יותר תמיד אפשר להשתמש בספק, רצית חידות? אז מי יותר האחד או האחר?

gilia10

New member
אז נראה לי שאנו ממשיכים באמנות הקודים

רק רציתי לדעת שאת עוד בעניין חחחחח

Shar0ni

New member
חשוב מאוד להבין בעניין שאלתך

ברגע שהנתון לא קיים בצורה וודאית זה משאיר מקום לפרשנויות. הכוונה היא שכאן הדימיון נכנס לפעולה וצריך להבין שזה דימיון ולא אמת. אמת היא וודאית. מה שאנחנו יודעים כדבר וודאי - משהו שאימתנו אותו. כל השאר - זה רק הדימיון שלנו שנכנס לפעולה. אם אדם יודע להבחין מתי זה דימיון ומתי זו אמת- זו דרך למודעות. לא מסופר בסיפור איך נפלה הציפור במלכודת לכן אין לכך הסבר.

Mist2

New member
אני לא מבין מה הבעיה

אנשים ישנים יכולים להיות הרבה בעמים הרבה יותר ערמומיים, ובכלל אתם עוסקים בתפל, הסיפור מדבר על עצות, אם העצה השלישית לא נראת לכם וזה זכותכם תתיחסו ל - 2 הראשונות.

orli997

New member
אני לא אותר לכם בכזו קלות

מה הבנתם שאני לא הבנתי, בקשעעעעע את העניין שלא לתת ידע למי שאין לו כביכול מה לעשות בו קראתי פה כמה פעמים, ואולי זה מה שמקומם אותי בסיפור הזה, אז מה הבנתם וכיצד אתם יכולים לתרגם לאהבלה כמוני את העיצות?

Mist2

New member
ידע והוויה

הבנה מורכבת מידע והוויה, כדי להבין זקוק האדם גם לידע וגם להוויה, הידע יכול להיות מול עינייך זמן רב ולא תביני מאומה, יותר מכך, אדם שאוסף ידע כל חייו יכול רק לנתח וליצור תאוריות שיקריות על אותו ידע, ובכך הוא משלה את עצמו שהוא מבין. על כך נאמר: "אל תזרוק פנינים לחזירים"...

orli997

New member
מי דיבר על ידע?

חוץ מזה "יכול להיות", זה אתה אמרת....... ובאמת אין טעם שתזרוק פנינים לחזירים,

למעלה