3 עצות

orli997

New member
זה קשור

כי בוא נומר שהעיצה השלישית היא מסקנה מיתנשאת ולא נכונה , ומי שמקבל אותה כידע מגביל את עצמו, אז זו עיצה מצמצמת לדעתי, לפעמים דברים נשמעים חכמים אבל המשמעות שלהם לא כזו, חוץ מזה מה אכפת לך מה זה קשור הרי רובינו מדברים עם עצמינו ממילא, ועד עכשיו לא אמרת במילים שלך מה אתה חושב על זה.

Mist2

New member
דברים שלא רואים מכאן רואים משם

האיש נהג בשתי העצות הראשונות כמו חזיר הנוהג בפנינים! לכן את העצה השלישית הציפור מיעצת לעצמה יותר מאשר למישהו אחר!

orli997

New member
ככה זה נראה באמת, עיצה לעצמה

ואולי כל העיצות לעצמה, רק מחזקות תרחיש שצפוי מראש.

orli997

New member
העניין הוא לא זה

העניין הוא המסקנה, אני מסיקה מהסיפור שהציפור היתה פיקחית כי ידעה לצאת ממצב מסוכן, וזה אולי ההבדל שאומרים שקיים בן אדם חכם לפיקח, זה אולי ההבדל אם קיים בן מודע לחכם, המודע מבין את הסיטואציה ופותר אותה בפקחות. המסקנה שנבעה מהסיפור היא שיפוטית וגם לא נכונה לדעתי, אז כל אחד מסתכל אחרת ומפיק מה שניראה לו בזה אין ספק,

Mist2

New member
אני בשוק

מה הקשר? הציפור נתנה 3 עצות מאוד חשובות לאדם, היא לא עבדה עליו, היא באמת לימדה אותו שיעור חשוב. ואתם מתעסקים באיך היא נלכדה ואיך היא יצאה מהמלכודת...............בדרך הרביעית יש שם למה שאתם עושים......טוב לא משנה תעברו לשירשור אחר :).

orli997

New member
אף אחד לא זילזל בעיצות

חשובות ונכונות מאוד, המסקנה מהסיפור בעייתית בעיני הסיפור והעצות האלפות אין ספק, הציפור העבירה את האדם שיעור , נתנה לו עצות ותוך כדי עימתה אותו בהן, מה לא היה נכון בלתת לאדם ישן זה את העצות האילה? זה מה שלא הבנתי. אותו אדם התאמת והתעמת עם האמיתות של מה שהיא אמרה, אם יפיק מהם זה שלו ויש סיכוי שכן אז שוב המסקנה שהבאת לא נכונה.

איזה שרשור גדול

דינמיקה חמודה ומצחיקה

אם אפשר לנצל את בקיאותך.

מבקש לדעת משהו ממך, כבקי בענייני גורדג'ייף, בטוח שתוכל להסביר לי משהו, אוספנסקי שהיה תלמידו של גורדג'ייף, כתב רק את מה שגורדג'ייף הרשה לו לכתוב. מה שיש לי לשאול זה, מדוע ? מדוע הוא אסר על אוספנסקי לכתוב כל מה שעלה בדעתו ? ושאלה נוספת שאולי אתה יודע את התשובה עליה, האם אוספנסקי היה מואר ? תודה מראש על התשובות, כמובן אם אתה יודע אותן.

Mist2

New member
שאלה די מצחיקה

קודם כל גורדייף מסביר למה הוא אסר על פירסום השיטה עד שלב מסויים, הכל מופיע בספרים, חפש שם. שנית האם אני יודע אם אוספנסקי היה מודע / ער? אני לא הכרתי אותו אישית ואני בעצמי לא ער לכן אני יכול רק לדמיין. אבל אנשים אחרים ערים שאני הכרתי תענו שאוספנסקי היה הוויה מודעת! אם יורשה לי, לדעתי אוספנסקי היה אדם מודע וער, את זה אני מסיק מעבודה מאומצת שלי במשך למעלה מ - 10 שנים בדרך הרביעית.

אולי בכל זאת

תודה אתה זה שבקי בספרים ובטח גם יש לך וקראת אותם. אז אולי בכל זאת... מדוע הוא אסר עליו ?

Mist2

New member
אם תרצה

אני אתן לך רשימה של ספרים, וקדימה תעשה מאמץ ותבין לבד. זה לא משנה מה אני יענה לך כאן, בדיוק מהסיבה הקשורה לכתיבה על הדרך הרביעית. בקיצור אני לא יענה לך, אז אם אתה לא רוצה לעשות את המאמץ ולמצוא את התשובה בעצמך, תעבור הלאה....

Mist2

New member
אם זה היה סוד, החומר לא היה מופיע בכל הספרים

אך כדי להבין אתה צריך לעשות את המאמץ, ולא אני לא מתנסה עליך כעת!!!

Shar0ni

New member
ציטוט

"אנשים אינם שמים לב לכל הסתירות האלה, אין הם מבחינים בכלל שאינם מבינים אף פעם זה את זה, שהם מדברים תמיד על דברים שונים. ברור לגמרי כי לשם לימוד נאות, לשם חילוף מדוייק של דברים, יש צורך בלשון מדוייקת שתאפשר לקבוע מה באמת מתכוון האדם לומר" מתוך "החיפוש אחר המופלא" אולי זה עונה על שאלתך במבוק?

למעלה