3 נפשות באותה יוצאת

3 נפשות באותה יוצאת

אמש, בתאטרון החובבים בו אני משתתף המחיזה מישהי את סיפור חייה. מדובר ביוצאת בת 23 מהמגזר הדתי לאומי. היא הציגה בין היתר את האהבה הראשונה שלה בגיל 16 כשהיתה מתה לחבק את החבר אבל היה לה ברור שאסור לה לעשות זאת לפני החתונה. כמו כן הציגה את החטאים הראשונים ואת עזיבת הבית. הדבר המעניין היה שהיא הציגה בכל קטע 3 דמויות שהתרוצצו בתוכה: האחת הנועזת שפרצה את הגדרות, השניה שדיקלמה את הכללים ואת הוראות הרב והשלישית שניסתה כל הזמן להזהיר אותה מהדרדרות מתוך דאגה עמוקה וללא קשר לדת. אפילו בקטע שהתייחס להיום כשהיא חילונית עדיין מתרוצצות בתוכה אותן 3 דמויות המתווכחות ביניהן. שאלתי היא: האם גם אתם הייתם ממחיזים כך את סיפור חייכם? אם כן, האם עדיין מתרוצצות כמה דמויות בתוככם?

(תזמין אותה לכאן)

נראה לי שפיצול האישיות הזה רודף כל אדם העומד על הצטלבות דרכים בחייו, רגע לפני שהוא מקבל החלטה, ברגע הביצוע וכנראה גם רגעים לא מעטים אחריו.

אם יהיו תגובות מעניינות אזמין אותה

הצעתי לה בעבר לבא אבל היא טענה שכמעט אינה גולשת. מקווה שהדיון יביא אותה לפה.

m666s

New member
הייתה תקופה שהתבלבלתי מעצמי!

"ברומא התנהג כרומאי" אומר הביטוי, ואותו אני מימשתי יתר על המידה אצל אמי החרדית התנהגתי כחרדית והרגשתי שאני אשיות אחרת, בבית אבי הדתי התנהגתי כדתיה ושוב הרגשתי שונה אבל רק ברחוב התנהגתי כחילונית והרגשתי אני! אצל אמא זו היתה הצגה כך גם בבית אבי ברחוב שיחררתי את עצמי את הכל! היום הרקע שלי לא השתנה: ביקור אצל אמא חרדית, מגורים אצל אבא דתי אבל אני אני בכל מקום! אני כבר לא צריכה הצגות אני מחוץ לארון: כולם כבר יודעים וגם אני יודעת מי אני האחת! וגם כשלפעמים אני מתלבשת צנוע זה לא הופך אותי לאחרת.

m666s

New member
הכרנו?../images/Emo12.gif מתי?../images/Emo24.gif

אולי...................................................

isackris

New member
יצר טוב יצר רע ומי שבינהם...

בסדר מוסר בישיבה כבר למדו אותי שהיצרים אינם דבר חיצוני אלא זה אתה בעצמך רק שבישיבה היצר הרע היה זה שכל הזמן מנסה להעביר אותי על דתי והטוב זה היה הצד שמושך אותי לדת... כשיצאתי התברר שיצרים ישנם רק שבלי קשר לדת יש לי רגשות טובים לדוגמא רחמים, רצון לעזור, אדיבות, הגינות, אהבה!, והחוק המוסרי שבתוכי כמו שכותב לייזר. שבחלקם מקבילים לדת ובחלקם ובחלק מהסיטואציות סותרים לדת... לעומת זאת יש גם את הנטיות הרעות שאני מעדיף לא לתת הרבה דוגמאות lol... אקיצר העולם לא מתחלק בחלוקה בושית של רעים וטובים כולנו טובים וכולנו רעים אותו אחד שנפשו הרגישה חסרת מנוח בגלל הסבל הפלסטינאי מסוגל לפגוע ברגשות של אחרים ללא התחשבות ואותו אחד שכל פיגוע סוחט ממנו דמעות מסוגל לחייך בהנאה כשהוא שומע על כמה ערבים שמתו מירי בלתי מכוון... "לא רחוק מכאן נמשכת מלחמה גרועה יש רעב כבד באסיה אפריקה צמאה אין על פני כדור הארץ חסד לרפואה... השעון מצלצל עוד שעה..." (י.פוליקר) השיר אינו רלוונטי לנושא זה סתם כדי "לחיות עם המציאות"...

spag

New member
שאבעס מתקרבת...

אשתדל לענות מיד במוצ"ש. אתה משתתף בתיאטרון?! יפה...מה עוד נגלה עליך

החלום שלי הוא להקים תאטרון יוצאים

אני מקווה שיום אחד נמצא מספיק יוצאים שיהיו מוניינים להשתתף בקבוצת תאטרון שאחר שנה עד שנתיים של עבודה תעלה הצגה המתארת את חיי היוצאים לשאלה. אם ההצגה תהיה סבירה אפשר יהיה להשתתף גם בפסטיבלים של תאטרון חובבים או תאטרון קהילתי. אם יהיו מספיק מעוניינים אני אדאג לתקציב, מקום ובמאי.

תאטרון יוצאים......

למה כל הזמן להתבדל מהקהילה, במקום להקיפם גופים רק של יוצאים אולי כדאי לעזור להם להשתלב בתאטרון חובבים או מקצועי שקיים? כמו שלא שווה להקים קבוצת כדורגל של יוצאים,,מקהלה של יוצאים וקופת חולים נפרדת של יוצאים, מה שכן,,,, סופרמרקט שנותן הנחות משמעותיות ליוצאים כמו " ברכת לפיד"....(=: , למה לא?

יש צדק בדבריך

התלבטתי קשות בשאלה זו ואכןיש בעייתיות בהתבדלות. הדגם עליו חשבתי הוא להשתלב באחד מתאטרוני החובבים באזור ת"א ולהקים קבוצת שחקנים שחלקם יהיו יוצאים לשאלה מכל הזרמים וחלקם (בעיקר המבוגרים יותר שמתאימים לשחק תפקידי הורים) יבואו מהתאטרון עצמו. לדעתי מה שחשוב זה להעלות הצגה שעוסקת בחיי היוצאים כי תהליך העבודה יכול להביא ליוצאים תועלת בעיבוד חוויות שעברו. כמו כן הנושא הוא אטרקטיבי. אגב, הנושא מבחינתי הוא מעשי ויש לי כבר תוכנית מגירה כתובה הכוללת הערכת עלויות וגורמים שונים שיכולים לסייע. ברגע שיהיו 10 יוצאים שמעוניינים אתחיל להריץ את זה ולחפש מקורות מימון.

ידו בכל

New member
בראש של הרמן

הייתה סדרת טלויזיה פעם בשם בראש של הרמן. היה מדובר שם על תאור המחשבות בראשו של הרמן למול סיטואציות שבו הוא נפגש בחיים. את המתחולל בראשו ייצגו 4 דמויות אשר אחת מהן הייתה רומנטיקנית וטובת לב ללא תקנה, שניה דמות תאוותנית וחומרית, שלישית, קול ההגיון ורביעי אני לא זוכר (יתכן שטעיתי גם בדמויות הקודמות). המאבקים בראשו תוארו באופן מצחיק כאשר כל פעם דמות אחרת גוברת. הזכרת לי את אותה סידרה משעשעת

ידו בכל

New member
אההה ועוד משהו

באמת כולנו מורכבים מהרבה ניגודים וזה ממש לא מאפיין יוצאים - זה מאפיין את כל בני האדם.

החסוי G

New member
שכל רגש

זה למעשה שתי דמויות שיש אצל כל אדם. אני חושב שהשלוש דמויות שהיא דיברה עליהם גם כן מתחלקים איכשהו בין שכל לרגש

וואו, ואני חשבתי שכל לסוג של רגש...

"רגש" וואו מושג ישיבתי שמתחבר אצלי אסוציאטיבית למושג הישיבתי "תמים" על שניהם הטעינו ברבות השנים בישיבות מטען כבד שמוציא אותן ממשמעותן הפשוטה... חילקת את האדם לרגש ושכל??? בבקשה לא אותי!!! אני מרגיש בלשון-בידיים, בעיניים, באוזניים, באף (לא כל כך עכשיו כי אני מצונן) וגם בשכל. בכל אחד דברים אחרים... ובבקשה שלא תחליט לבתר אותי לשש דמויות ככה בלי להודיע לי... "תמים" - תמים בעולם הישיבתי יכול להיות איש תככים ומזימות שמלתעות הפשע המפולפלות שלו חובקות עולם אבל הוא לא "מבין בישיבות", "הוא תמים כזה" - מסכן, הוא רק חושב את החרדים לאחרת ממה שהם וכבר הוא הופך תמים... וואלה באדוני צבאות, אני כבר מטייל בראש החרדי שקורא את דבריי ועוקצים אותי ההשמצות שרצות לו בראש. "הוא מפגר השבתאי הזה??? , הוא לא מבין שכשאומרים 'תמים' מתכוונים ל'תמים' בנושא הזה של הישיבות??? מה הוא סתום"... "איזה שוייטה"... אבל חוץ מזה שאני שוייטה, נפגשתי עם אדם שמבין בישיבות ולא ידע איפה זה המכולת... הסבירו לא ואם אינני טועה חוץ מתמים אחד שניסה להיות כמו כולם ולומר על כל שונה - תמים ולא ידע כל כך להבדיל בין מהויות השוני לסוגיהן - אפחד לא כינה אותו תמים. וההבדל הוא לא במינון החשיבות!! לא לא!! החילוני או השונה בעיני החרדי שונה מהשונה בעיני הישראלי-אמריקאי וצרקסי. הוא רואה את עצמו במרכז העולם בשיעור כזה שמי שלא מבין בעולמו ובאורח חייו דומה, בעינינו למי שלא יודע תככים שקרים ומזימות מהם וחושב את כל הגנבים והרוצחים לשוגגים ואת כל האנסים כ"לא מבינים מה זה "לא". לא???

Le Fay

New member
עם כל הכבוד ליוצאת הזו...

היה פעם אחד בשם יוּנג, קצת הקדים אותה בזה: הוא קרא לדמויות האלה אגו, סופר-אגו ואיד.

למעלה