3 נערים נחטפו.

tatiana6

New member
אני חושבת שתאונות דרכים זה יותר מסוכן

כל יום כמעט קורה משהו, מספרים של נפגעים אדירים.
לגבי צד שני שחוטפים נערים, כן, אני מסכימה שהם נראים תמיד בהיכון לפעולות כאלה. אני אישית גם לא רואה שום סיבה שיפסיקו. אלא אם אולי עם כל כזאת פעולה מצידם, נוכל להחמיר מאוד תנאים של אסירים ביטחוניים.

מצטער אבל את לא באמת נוגעת בבעיה האמיתית

טרור איסלאמי הוא כלל עולמי וכשהוא מתחזק בסביבה הקרובה אלייך הוא גובה קורבנות רבים בצורה יותר קטלנית ובתקופת הפיגועים נהרגו ונפצעו ונותרו נכים ,יותר אנשים מאשר בתאונות דרכים .
תאונות דרכים אפשר למנוע בדרך זו או אחרת להקטין ויש מגמה כזו בין היתר על ידי מערכות פזיות ובטיחותיות וכן על ידי חקיקה וענישה

הפעם חטפו נערים .בפעם הבאה הם יבואו לבצע פגוע במרכז הארץ ואז לדעתך זה נחשב יותר? כי פגעו בבטן הרכה של אזרחי ישראל?

דידי 9

New member
זה לא משנה בכלל הטרמפים! אני לא רואה

שהם אחראים לפסיק ממה שקרה כאן.....

זו דרך החיים שלהם כי אין שם מספיק אוטובוסים, אבל חיות אדם לא אמורות לחטוף אותם בגלל זה.

הם באמת לא אחראים לפסיק

ולחצי פסיק. הם לא אשמים במצב.זה ברור לגמרי. הם לא אשמים שחטפו אותם. אבל הם גם לא לקחו אחריות על ע צ מ ם. על הביטחון שלהם שהוא אחריותם ממקור ראשון, בהיעדר מספיק אבטחה ממקור משני. ובכל אופן זה כבר לא משנה, כי מה שנעשה נעשה.
וזה לענייני אחריות אישית, כי כתבת על זה הרבה לאחרונה.
זה עמד לי על קצה הלשון, הייתי חייבת להוציא.

דידי 9

New member
ההשוואה היא בחוסר כובד הראש, האכפתיות

של מי שאמון על הדבר הזה בשני המקרים!

עובדה שיש כאן עוד כשל מבית היוצר של המשטרה, צהל....המדינה בכלל, גם בנוגע לנערים החטופים....

אתה לא רואה מה קורה פה באמת? אתה לא רואה את השאננות בכל המקרים, עכשיו גם במקרים כאלה?

ואל תקרא להם "שלושה מסוממים בפיצוציה". תקרא להם "שלושה ילדים אבודים על סמים לא חוקיים, ואין אכיפת חוק".

תמצא את ההשוואות.

מצטער לא רואה את המקום

להשוואה פרט לעובדה שבשניהם יש משטרה שמעורבת
פרט לזה אין בכלל קשר

ושוב מי שהולך לרכוש סם בפיצוציה הוא מסומם וזו בעיה שלו והחינוך הקלוקל שלו
וזה שאין אכיפת חוק זו בעיה אחרת אי אפשר להציב לכל נער שוטר צמוד בשביל זה יש הורים
ונכון שאכיפה מוגברת היתה מונעת את זה אבל העבריינות בקרב הנוער היום גוברת והם ממש לא עושים חשבון לחוק.

לעומת זאת במקרה הנדון של החטיפה זו בעיה לאומית בטחונית ממדרגה ראשונה ואין בכלל מקום להעלות שני נושאים כאלה בקנה אחד.

tatiana6

New member
את צודקת, לכולנו מנסים לעשות שטיפת מוח

כדי להגדיל את הפטריוטיזם.
אחרת מאיפה יוכלו לקחת כל כך הרבה ילדים בני 18 שמסכנים את החיים שלהם סתם, ועוד גאים ומרוצים מזה?

mri10

New member
נניח והיית עורכת חדשות

היית שמה את שלשת הנערים מהנייס גאי בראש הכותרות ואת החטיפה באותיות הקטנות למטה??

דידי 9

New member
לא. אבל זה לא מה שניסיתי להגיד....

תזכיר לי, אני אסביר לך...לא עכשיו.

dori78

New member
שאלה מעניינת.

בשני המקרים - חוסר אחריות. נשאלת השאלה של מי.

1. הממשלה/משטרה/צבא, שלא ממגרים את האיום הטרוריסטי/הקלות של השגת סמי הפיצוציות.

לגבי הסרת האיום הבטחוני אין צורך להרחיב, אני לא נכנסת לדרכים לעשות את זה.

אם צריכת סמים קלים היתה מוסדרת בחוק ואסורה מתחת לגיל מסוים - זה היה עשוי להביא כמה תוצאות חיוביות:
א. פיקוח על איכות החומרים הנמכרים, שלא לדבר על כמות רעל העכברים (או כל חומר אחר) שמעורבב פנימה כדי להגדיל נפח והכנסות של הספק.
ב. פיקוח יחסי על גיל המשתמשים ואולי גם חינוך לצריכה מתונה ואחראית ע"י ההורים, בדיוק כמו שתיית אלכוהול.
נראה לי עדיף שילד בן 15-16 יעשן את הג'וינט הראשון שלו וישתה בחברת מבגר אחראי, שיידע לקחת אותו למיון אם קורה משהו וגם ייתן לו דוגמה אישית של שימוש מבוקר.

2. ההורים, שלא טרחו להבהיר לילדים את הסכנות שבצריכת סמים שלא ברור מה הם מכילים/נסיעה בטרמפים במקום מוצף אויבים.

3. הילדים עצמם, שבגיל 16-17 כבר היה מצופה מהם להבין שכשאומרים להם "לא" - יש לזה סיבה טובה והגיע הזמן שגם הם יבינו אותה.
ילד שהתורה מגדירה אותו אחראי למעשיו, שלא לדבר על נער בן 17 שיש עליו גם אחריות פלילית - מצופה ממנו להפעיל שיקול דעת.

תיראי את זה:

קודם כל מדווחים על ירידה בפשעים קשים.
http://www.themarker.com/wallstreet/1.2343957
ואולם יחד עם זה, קלות ההשגה של החומרים השפיעה לרעה, באופן לא מפתיע, על ילדים.
נראה לי שילדים לעולם ירצו לעשות את מה ש"אסור" . זה חלק מההתבגרות.
http://www.themarker.com/wallstreet/1.2338179

ולגבי האיום הבטחוני, אנחנו מדינה אחת של 8מיליון יהודים באמצע אוקיינוס של מדינות ערביות מוסלמיות .
נראה לך שמתישהו האיום יוסר *באמת*? (מלבד אחרי שתנחת עלינו הפצצה האירנית?
)

don't worry, be happy?

dori78

New member
זה נוגע לסעיפים השני והשלישי שלי.

נשאלת השאלה על מי האחריות לשימוש מוגזם ולא הולם, שפוגע באחרים.
בדיוק כמו עם אלכוהול.
גם בגילאים צעירים מעולם לא רציתי לעשות דווקא את מה שאסור, אם כי היו מקרים שאסרו עלי לעשות את מה שרציתי.
בהיותי אזרחית שומרת חוק, התבאסתי בשקט ועשיתי מה שאמרו לי.

לגבי הסרת האיום הבטחוני - אין לי את הידע המדיני/בטחוני הנדרש.
זה היה wishful thinking.

על המשתמש . לא?

נניח את נוסעת בכביש ומישהו שנוסע במהירות מופרזת לא מספיק לעצור באדום שהתחלף לו וחו"ח נכנס בך. מי אשם? הוא.
את תמיד יכולה לומר שזו אשמת המשטרה או המדינה שלא התריעו בפני ההוא על האדום המתקרב מספיק בזמן אבל זה לא רציני להסיר ממנו את האחריות נכון?

אותו דבר כאן. כולם יודעים לפחות שלושים שנה שחוטפים בטרמפים. וכולם ממשיכים לנסוע.
אז כשחוטפים אותך למרות שהתריעו בפניך לא לנסוע בטרמפים, אין לך אל מי לבוא בטענות, מלבד לעצמך.
(ולעובדה המדינית המצערת שיושבת שם קבוצה אזרחית שרואה בך את המקור לכל הצרות בחייהם).

אז עכשיו לבוא למדינה בטענות ולומר שאין להם מספיק תחבורה ציבורית ובגלל זה המדינה אשמה, זו היתממות.
אותם אנשים שיאמרו זאת , שעתיים אחר כך יצאו לרחובות במחאה על המיליונים שהמדינה שופכת לשווא על ההתנחלויות.

ראית איזה כיף זה כשלא מנסים לייחס לי כל מני עמדות זרות ומוזרות?

dori78

New member
יכול בהחלט להיות.

אני מצפה מנערים בני 16, שמבינים את המצב המדיני והבטחוני בו הם חיים, לוותר על הנסיעה בטרמפים.
דידי כתבה שלדעתה אין עליהם שום אחריות.

מתי ניסיתי לייחס לך עמדות זרות ומוזרות?

חוששני שאת נותנת יותר מדי קרדיט לנערים בגיל

הזה.

גם אני עשיתי שטויות כשהייתי בגילם (או טיפה יותר).
כולל טרמפים.
גם על מדים.
עד היום אני תוהה אם ניסו לחטוף אותי וחבר כשעצרו לנו שתי בלונדיניות ברכב אדום (בחיי, סיפור אמיתי), או שפספסנו את יודעת :).
היה נראה לנו חשוד שהן התעקשו לדעת לאן אנחנו צריכים להגיע ושהציעו שיקחו אותנו עד הבית אם רק נגיד איפה ולא עלינו.
באופן מוזר גם היה להן רק מקום אחד פנוי.

כמו שאמרתי למעלה, מבחינתי, דידי מאז ולתמיד צודקת ולכן לא אתייחס למה שאמרה.
חוששני שאני לא מספיק אינטיליגנט לנהל דיון עם מי שיודע.
ככה אני, מוגבל שכזה, רק לדיונים עם מי שלא יודעים.

בכל מקרה, את דעתי לגבי האחריות שלהם כבר הבעתי קודם.

השורה ההיא לא כוונה אלייך אישית כמובן
.
יותר מן תהיה שכוונה לאנשים שמתעקשים לפרש את הדברים המאוד ברורים שאני אומר בדרכים נלוזות ...

דידי 9

New member
בואנה אתה מתיש.........מ-ת-י-ש..אולי די

להזכיר אותי?

פשוט זוז. טיפה רחוק.........מלא רחוק.

זוז וזהו!

דידי 9

New member
השתלטת בסערה *ובשטויות* לטעמי-

ואני..........אאאאאאאאאאני חופרת?

תן לעצמך כאפה בשמי........יא לא מודע בעליל.

למעלה