3 ימים עם רויס גרייסי

RGJJN

New member
3 ימים עם רויס גרייסי

זה עתה הגיע לקיצו ביקור בן 4 ימים בישראל, של רויס גרייסי. הרשו לי לשתף ולחלוק עמכם מעט חוויות. רויס בשבילי תמיד היה מודל לחיקוי בתור לוחם,אולם אחרי הביקור הזה הוא גם מודל לחיקוי עבורי בתור אדם. כשראיתיו לראשונה נעתקו המילים מפי וכל מה שתכננתי לאמר לו נמחק מזכרוני כלא היה.מולי עמד אדם שהינו חלק מההיסטוריה(הוא ומשפחתו)המודרנית של אומנויות לחימה(בעיקר בשנים האחרונות),אחד מהלוחמים המתוקשרים ביותר בעשור האחרון,בקיצור אגדה. היום הראשון הוקדש לאימונים פרטיים שבהם נטלו חלק,המאמנים והתלמידים הבכירים.הדברים שהוא הראה היו לא מהעולם הזה. הטיפים וההערות "השוליות" שקיבלנו ממנו,גרמו לנו לבצע טכניקות (שידענו אך לא תמיד הצלחנו ליישם בקרב),ביעילות שאפילו לא חלמנו עליה. לאדם הזה יש ידע עצום בהבטי הקרב השונים:בעמידה, על הרצפה, בטכניקות מכה ובgrapling.עיקר הדגש שלו זה יעילות בהגנה העצמית וזו מטרת השיטה(ולא רק לנצח בזירה). לסמינר הגיעו משתתפים רבים ממגוון שיטות לחימה.מורים בכירים ואלופים כאלו ואחרים.אך כשהתגלגלנו עם רויס(ראנדורי),נראה היה שכולנו באותה רמה. הבן אדם פשוט שיחק איתנו,נתן לנו קצת להנות וללמוד מהקרב אך כשרצה לסיים את הקרב הוא פשוט עשה זאת מבלי שתהיה לנו אפשרות אפילו לנסות למנוע את זה בכלל. אני יכול לספר לכם שכשהתגלגתי איתו הרגשתי כמו ילד בן ארבע,בחיים לא חוויתי הרגשה כזו של חוסר אונים,יש לציין שהוא עובד רך,רגוע ושומר עליך מכל משמר. לאדם הזה יכולת מדהימה,שעות על גבי שעות הוא התגלגל ועשה קרבות עם מיטב לוחמינו ובעוד שאנו נראינו כמו עגבניות רטובות הוא מצדו יכל היה להמשיך עוד כמה שעות. אך כפי שציינתי,האישיות שלו היה הדבר המרשים ביותר. מדובר באדם חמים,מנומס,בלי אגו,מצחיק,לא רשמי, חבר של כולם,עם רגליים על הקרקע. אדם אינטיליגנטי וחריף,שלהפתעתנו הכיר טוב את ההסטוריה שלנו ואת מצבנו בארץ(אולי זה בגלל שהמנהל האישי שלו הוא יהודי),אדם שמספיק שידבר איתך 5 דקות והוא כבר יודע עם מי יש לו עסק. על אף הטלוויזיה והכתבים והצלמים וקהל המעריצים שלא הפסיק לבקש ממנו חתימות וצילומים נראה היה שסבלנותו לא תגמר לעולם,ושהחיוך לא ימוש מפניו. השיא מבחינתי היה כשישבנו ביחד וראינו קלטת של קרב זירה שלי.לא יכולתי להאמין שאדם שראיתי את כל הקרבות שלו וקראתי כל מה שאפשר עליו,יושב לצדי ומחמיא לי על הקרב שלי,זהו רגע שחלמתי עליו זמן רב. לסיכום,אני כבר לא יכול לחכות לסמינר הבא שלו,אף שנראה לי שאטוס אליו עוד כמה חודשים לאחד הסמינרים שלו בחו''ל.

Reign Of Chaos

New member
נשמע כאילו מדובר

באדם מכובד מאוד בתחום, מעין כחצי אלוהים. איפה ניתן למצוא חומר על הבנאדם? איזה אמנויות למד? אם תוכלו לתת לי \ לרשום לי חומר עליו? כי משום מה אני שומע את השם שלו הרבה בזמן האחרון. תודה רבה מראש.

bennyTKD

New member
חומר על גרייסי

אפשר למצוא עליו ועל השיטה שלו המון חומר באינטרנט. את השם שלו כותבים באנגלית royce gracie, אז אתה יכול לחפש בגוגל לפי השם, או פשוט לפי שם המשפחה gracie, כי יש לו עוד אחים מוכשרים שבטח גם הם יעניינו אותך. השיטה היא BJJ, או brazilian jiu jitsu, או GJJ או gracie jiu jitsu (חפש בגוגל לפי כל 4 האפשרויות ותמצא הרבה חומר). משפחת גרייסי מברזיל לקחה את הג'יו-ג'יטסו היפאני, ושיכללה אותו ונתנה לו שם חדש. עיקר השיכלול הוא בכך שבשיטה שלהם כבר לא צריך להשתמש בכוח, אלא הטכניקה עצמה היא היעילה. הם עשו זאת כיוון שאבי המשפחה היה בחור צנום למדי, ולא היה חזק. חומר נוסף תוכל למצוא על ידי חיפוש המילה UFC, שכן הויס/רויס גרייסי שלט (או שלתתתת!!!!!11111) בטורנירים בראשונים של ה- UFC. או, הכי מומלץ לך למצוא קלטות וידאו של הטורנירים 1 עד 4 ב- UFC. זה פשוט חוויה. בני

amir_aikido

New member
לא מזלזל בהם אבל תיקון קטן

בני, כתבת : "משפחת גרייסי מברזיל לקחה את הג'יו-ג'יטסו היפאני, ושיכללה אותו ונתנה לו שם חדש. עיקר השיכלול הוא בכך שבשיטה שלהם כבר לא צריך להשתמש בכוח, אלא הטכניקה עצמה היא היעילה..." משפחת גרייסי הם ללא ספק לוחמים מעולים, אלא שלאחרונה היה ראיון עם המורה היפני שלימד אותם, והוא אמר באופן חד-משמעי שהוא לימד אותם רק ג'ודו ולא ג'ו-ג'וטסו., זה לא אומר שבג'ו-ג'וטסו ברזילאי (גרייסי) אין היום הרבה יותר מזה, אין שום ספק שמשפחת גרייסי פיתחה טכניקות נוספות, בשילוב משיטות נוספות ושיפרה את שלמדה. בנוסף, גם בהרבה (אם לא בכל) שיטות הג'ו-ג'וטסו היפניות המסורתיות הטכניקות הן שעובדות, ואין צורך בכוח. והדבר נכון גם לג'ודו שמשפחת גרייסי למדה. כך שלטעון שזהו השכלול העיקרי של שיטתם, נראה לי מופרח לחלוטין. אם כי, ראוי לציין שסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20 היו תקופה שבה היתה ירידה בקרנו של הג'ו-ג'וטסו היפני בעקבות כניסת המודרניזציה ליפן, ביטול מעמד הסמוראים והטלת איסור על נשיאת חרבות. כך שמאוד יתכן שהרמה של הגו-ג'וטסו היפני בתקופה זו יחסית לתקופות קודמות היתה נמוכה יותר, מבחינת ההבנה של העקרונות שמאחורי הטכניקה והצורך בשימוש בכוח. כך בלטו ביפן גאונים כדוגמאת ג'וג'ורו-קאנו, טקאדה, אואשיבה, היראי ועוד אחרים שהבינו את העקרונות הללו (ואף הרחיבו אותם). ובמקביל, בברזיל, משפחת גרייסי. אמיר

bennyTKD

New member
התכוונת לראיון עם Mitsuyo Maeda ?

אמיר, התכוונת לראיון עם Mitsuyo Maeda ? הוא זה שלימד את הגרייסים, והוא נפטר ב- 1941. מצ"ב לינק שמספר עליו. אשמח לקבל לינק לראיון שהזכרת. בני

bennyTKD

New member
יגעת ומצאת?

מצאתי את השרשור בסייברקוון, אבל לא מצאתי שם את הראיון עצמו. הם אומרים שם "הראיון שנערך לכאורה..." בני

RGJJN

New member
אמיר מענין מאוד איך היה ראיון עם

המורה היפני שלימד אותם,אם הוא נפטר לפני שנים רבות. מסטר "מאדה" שלימד את קרלוס גרייסי,היה בקיא גם במספר סגנונות של ג'וג'יטסו מעבר להיותו גם מסטר בג'ודו. "מאדה" למעשה חזר לשורשי הג'וג'יטסו אך הכניס לאימונים את ה"ספארינג"בהשראת ג'יוגארו קאנו, ושילב גם אלמנטים של אגרוף והאבקות. כל זה היווה את הבסיס לפיתוח של משפחת גרייסי שנים לאחר מכן. יש לציין שהג'ודו של "מאדה" היה שונה מאוד מהג'ודו הנהוג כיום.

amir_aikido

New member
הראיון נערך מזמן

תסתכל בשרשור של סייברקוון שבני רשם, ותראה שמדובר בראיון שנערך מזמן. מצד שני, הבחור הברזילאי שכתב על כך היה יותר זהיר ממני וציין שלא בטוח שזהו אכן ראיון אמיתי. והיה עלי לציין זאת בהודעתי. ובכל מקרה, התוכן המדויק שהגרייסים למדו לא משנה את המסר שניסיתי להעביר, על כך שגם הג'ו-ג'וטסו היפני מבוסס על הצלחה של הטכניקות גם ללא כוח. אמיר

בעזמר

New member
היכן ניתן לרכוש את הקלטות

האם בכל ספרית וידיאו או רק בחנויות כמו דו קרב וכיו"ב ??

bennyTKD

New member
לא שם ולא שם...

לצערי, כיוון שאנו גרים במדינת ישראל, לא תמצא את זה למיטב ידיעתי לא בספריות הוידאו ולא בחנויות. לכן, או שתזמין מחו"ל וישלחו לך, או שתבקש פה מאנשים שישאילו לך. אני גר בגוש דן, ןמשאיל את הקלטות כל הזמן לכל מי שמבקש. אני מניח שיש פה עוד אנשים שיש להם את הקלטות הללו. בני

RGJJN

New member
www.roycegracie.com

בדף הראשי למטה מצד שמאל ישנם לינקים לאתרים נוספים של אחים נוספים ובני דודים.

bennyTKD

New member
2 שאלות ברשותך

יש לי 2 שאלות ברשותך: 1. הזכרת קלטת עם קרב הזירה שלך. האם יש לך אפשרות להעלות לרשת קובץ וידאו של הקרב (או לפחות קטעים נבחרים ממנו) כדי שנוכל גם אנו לראות? 2. פעם היה פה ויכוח בפורום ביני לבין 'sgracie' אם קוראים לגרייסי הויס או רויס (הויכוח בקצרה - כותבים את זה באנגלית ROYCE, אבל זה שם ברזילאי, ובאחד הראיונות איתו ב- UFC הוא אמר "קוראים לי הויס"). עתה שפגשת אותו, תוכל לספר לנו איך הוא מבטא את שמו? תודה, בני

zoti

New member
אני יכול לענות לך בקלות על השאלה

השניה. התשובה היא, כמובן, שאתה צודק. כותבים את זה ROYCE אבל מבטאים הויס. ככה זה בפורטוגזית.

RGJJN

New member
נכון מאוד

אף על פי שהיו אנשים שפנו אליו כרויס ולא כהויס והוא לא תיקן אותם.בכל מקרה באותו ויכוח בני,אתה צדקת.

למעלה