3 וחצי שאלות

Deosette

New member
3 וחצי שאלות

1. האם יש לכם הצעות לאמבטיות בריאות כאלה? עשירי ויטמינים שיועילו לעור הגוף (במקרה של עור מגורה כתוצאה משעווה), הסרת תאים, רענון וחידוש וכיוצא באלו? וגם כאלה שמרגיעות. האם יש דברים מהבית שניתן להכניס לתוכה? 2. אילו מזונות עשירים בביוטין, מדוע בתוספי תזונה כגון מולטי ויטמינים אין את הכמות המלאה של הביוטין מכלל התצרוכת היומית המומלצת? 3. לאמי יש ברונכיטיס וכואב לי לשמוע אותה כל הזמן משתעלת. רופא המשפחה כבר רשמה לה מרשמים והיא תוקעת לעצמה כל מיני תרופות אך האם יש דרכים אלטרנטיביות להקל על סבלה? היא סובלת מאסטמה ואלרגיות אז תבינו שזה סבל כפול. שלוש וחצי, כיצד ניתן לבדוק האם גם לי תהיה או לא תהיה מחלה כזו? חס ושלום כמובן.

0 אור 0

New member
תשובה ורבע

1. לעור שמגורה כתוצאה משעווה לא מומלצת אמבטיה חמה - אפשר לשטוף במים קרים או לכל היותר פושרים, ולמרוח אלוורה. כאשר האמבטיה לא מיד לאחר השעווה - אפשר מלח, תערובת שמנים (שמנים אתריים שמעורבבים לפני כן בתוך שמן נושא, או תערובת קנויה), שקית בד עם פרחי קמומיל, אפשר גם ללכת בעקבות קליאופטרה ולעשות אמבט חלב (בסך הכל שמים כוס או שתים של חלב) הסרת תאים נעשית לפני האמבטיה באמצעות פילינג - על ידי מלח, סוכר, שיבולת שועל טחונה ועוד 3. בהחלט אפשר לסייע באמצעות רפואה משלימה - אך לא ללא אבחון והתאמה, מכיוון שהיא סובלת ממספר מחלות ומקלבת כבר תרופות כנגדן. את לא חייבת ללכת בעקבותיה: תחיי חיים בריאים, ותלמדי יוגה (או כל שיטה אחרת שאת אוהבת ומלמדת לנשום) - ואז אין שום סיבה שתחלי בברונכיט. לגבי אסטמה ואלרגיות - אמנם ניתן לפתח אותן בגיל מאוחר יותר, אך הן בדרך כלל מופיעות בגיל צעיר, כך שאם אין לך, אז לא סביר שתפתחי לעת זקנה.

Deosette

New member
תודה רבה!

יש לך דוגמא לתערובת שמנים טובה? איך מבדילים בין שמן נושא ושמן אתרי? חיפשתי בגוגל אך לא כל כך מצאתי מידע על העניין הזה.

0 אור 0

New member
יש פורום מיוחד לנושא שמנים וצמחי

מרפא (לינק בצד הפורום הזה) תחפשי קצת במאמרי הפורום ובתכנים.

harduf9

New member
תשובות

1. לגבי אמבטיות, להוסיף שיבולת שועל למיים (קווקאר). מרגיע מצויין, מתאים גם לתינוקות. לגבי הזנה אני חושב שמריחה מתאימה יותר. שמנים וקרמים טבעיים. ממליץ שתכירי את כל החומרים הרשומים לפחות במושג כללי. למשל שמן נבט חיטה הוא מושג מוכר. אולי את לא יודעת מה הוא מכיל בדיוק אבל ברור שהוא ידידותי לעומת זאת מתילפרבן, פטרולטום, peg וכו' אני מניח שאת לא מכירה ורובם אכן "פחות ידידותיים" לעור ונמצאים כחומרי שימור, תורמי סמיכות ומרקם. 2. בסדר הזה: שמרי בירה, מזון מלכות, כבד כבש, סרדינים, חלמון ביצה, כבד בקר, אפונה, בוטנים (לדעתי לא מומלץ), פולי סויה. ולגבי מולטי ויטמינים: אין אפשרות לשים בכדור אחד את הכמות הנדרשת מהכל. לכן מולטי ויטמין "מתמחה" בד"כ בתחום אחד.מעבר לכך ב"הכמות המומלצת" את מתכוונת ל RDA ? אם כן אז דעי לך שההגדרה המלאה של ה RDA היא "מינון יומי מינימלי לבני 18 בריאים בכדי שלא יחלו במחלות חסר" האם זה מה שאת רוצה ? בקישור תוכלי לקרוא כתבה שכתבתי לגבי מולטי ויטמין. 3. לגבי אמך, בוודאי שניתן לטפל. ואפילו בהצלחה רבה גם בברונכיט וגם באלרגיה. תלוי רק ברצונה. לגבייך, תורשה היא תוכנית פעולה וכמו כל תוכנית לא הכל יוצא לפועל וישנן גם תוכניות ב' וג'. אם תשמרי על הבריאות סביר להניח שלא תחלי במחלות שציינת או באחרות. בריאות שלמה גיא הרדוף

למעלה