3 דקות מזמנכם- בבקשה.

aviacohen1

New member
3 דקות מזמנכם- בבקשה.

קודם כל תודה על הזמן והרצון לעזור. שלום, שמי אביה כהן. אני סטודנטית לעיצוב תעשייתי במכון הטכנולוגי חולון בשנה ד'. את פרוייקט הגמר שלי החלטתי להקדיש לאוטיזם בגיל הרך. אני ממש בתחילת הדרך עדיין מנסה להכיר את העולם ולהבין מה אני בדיוק רוצה ליצור לתוכו. במהלך החודשים הקרובים אני אתחיל תהליך עיצוב של מוצר שכרגע מסתמן להיות מוצר שיעודד אינטרקציה של הילד עם הסביבה. הדברים עדיין באוויר ולכן רציתי את עזרתכם בכמה שאלות השאלון אנונימי! ומסקנותיו לא יפורסמו! שוב המון תודה! קישור לשאלון: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEgyNHBBY1RHX1BiSzlSU291WE41OUE6MQ

schlomitsmile

Member
מנהל
לא הצלחתי לענות על השאלון... החיים מורכבים הרבה יותר משלוש אפשרויות
למשל: רמת תפקוד יכולה להיות בתחומים מסויימים גבוהה, באחרים בינונית ובאחרים- נמוכה. יכולת הבעת רגשות או אינטראקציה עם הסביבה: תלוי בכ"כ הרבה גורמים... להרבה ילדים אף תשובה מהמוצעות בשאלון לא נכונה .

aviacohen1

New member
מה היית משפרת

מצויין שאת אומרת לי את זה! את חושבת שהפיתרון זה שאלות פתוחות?

dina199

New member
הצעות :

רמת תפקוד הילד : האם עצמאי מבחינה אישית ? האם מדבר ? האםמבצע הוראות ? יכולת התקשורת הוורבאלית של הילד : האם מדבר ? האם שואל שאלות? האם עונה על שאלות ? האם מרצה על נושא מסוים ? האם חוזר על קטעים שהוא שמע (למשל בטלויזיה) יכולת הבעת הרגשות של הילד - פה אין לי הצעות
שימוש במגע פיזי - האן אוהב מגע ? האם נרתע ממגע ? האם מחבק ביוזמתו? האם שונה חיבוקים מכל סוג ? האם נוגע בחפצים או באנשים ? וויסות חושי - האם יש תחומים בהם יש רגישות יתר ? האם יש תחומים בהם יש תת רגישות ? (מתקשר לסעיף הקודם במקרה של מגע) יכולת אינטראקציה עם הסביבה: זה כנראה תלוי בתשובות לכל השאלות הקודמות ולגבי מצבי לחץ : מה המצבים שמייצרים תגובת לחץ (לפני השאלה איך הוא מתמודד)

aviacohen1

New member
מצויין לי

תודה! אני מתחילה להבין יותר ויותר שהדברים מאוד אפורים ומשתנים מילד לילד- אני אצטרך למצוא דרך להתמודד עם זה. כנראה שאני אכין שאלון חדש הנעזר בהצעות שלך על בסיס שאלות פתוחות. השאלות הסגורות תמיד יהיו פשטניות ועל פני השטח ככה שלא יצליחו לשקף לי את המציאות. המון תודה לא הייתי יכולה להבין את זה לבד אני עדיין לא יודעת מול מה אני עומדת והערות שלכן עוזרות לי מאוד. לילה טוב אביה

למעלה