3 בקשות

3 בקשות

1. בשאלון מנצ'סטר, בו צריך לענות כן/אולי/לא, יש שאלונת שהמילה "לא" מבלבלת אותי כי ממנה אני לא מצליחה להבין מהי המשמעות אם אומר "כן" ומהי המשמעות היא אומר "לא": "האם כשהיית ילד לא אהבת לשחק משחקים פרועים ולהשתולל ?" כשאני רוצה לענות שכאשר הייתי ילדה כן אהבתי לשחק משחקים פרועים ולהשתולל, אז אני לא יודעת אם לרשום כן או לא לשאלה המוצגת עפ"י ניסוחה: "האם כשהיית ילד לא אהבת לשחק משחקים פרועים ולהשתולל ?" 2. בשאלון אחר יש שאלונת: "אני בדרך כלל יכול לשנות את ההתנהגות כדי שתתאים לחברה סביבי" ולא הבנתי מה השאלה הזאת בודקת ומה זאת אומרת בסוף המשפט; " כדי שתתאים לחברה סביבי" ? 3. בקשה אחרונה - לגבי שאלון mmpi-2 שיש לי את כולו, לא הצלחתי לאתר אינטרנט (באנגלית) את כל שמשתייכות לסולמות אמת ושקר. האם יש אתר אינטרנט שמסווג בין כל השאלות רק את השאלות שקשורות בסולמות השקר והאמת ?

yonadavg

New member
ההנחיה לבוחן לשאלות כמו שלך

היא לענות "ענה כפי שאתה מבין". וכך אני אומר גם לך.

אין דבר כזה,

שאלה צריכה להיות מובנת היטב לנבדק, ברגע שהיא לא מובנת והנבדק שוגה, אז התוצאה לא אמינה.

גרא.

New member
שנה ויצחק,עקרונית,מסכים עם תשובתו של יונדבג,

יחד עם זה,אנסה להסביר כיצד אני מבין את השאלות. 1.השאלה הזו היא שאלה של הפוך על הפוך.ממש כשם ששני מינוסים נותנים פלוס,אם את עונה לא,כלומר,את כן אהבת לשחק משחקים כאלה.(את שוללת את השלילי). 2.חברה מסביבי,היא חברה סביבתית.בכמה מעגלים,הקרוב זו המשפחה,מעגל חיצוני יותר הם חברים לסוגיהם השונים,אם אלה חברים בעבודה,או חברים איתם מבלים. 3.הבדיקה של אמת/שקר,נעשית על ידי שאלות חוזרות על אותו נושא,לעיתים ממש בדיוק,לעיתים בנסוח אחר. כלומר חפש בשאלון את הנשמה התאומה של השאלה,לפעמים יש כמה כאלה,אם אתה עונה בעקביות אותה תגובה,זו התגובה האופיינית לך,אם אתה עונה אחרת בכל פעם אתה כנראה משקר.יש כמובן גם שאלות שהמשמעות שלהן היא הפוכה.ויש לשים לב להיפוך.

למעלה