28.11.03-יום ללא קניות,ת"א

Felicityy

New member
28.11.03-יום ללא קניות,ת"א

התחלתי את היום בלהמתין לגולדי שעה עד שיזיז את עצמו. למרות האיחור,הצלחנו לתפוס את החבורה שהורכבה מחברי מאבק אחד ועוד כמה מאוכל במקום פצצות ופעולה ירוקה ועוד ועוד. תהלוכה צבעונית שהצטרפנו אלייה במורדות רחוב קינג ג'ורג' הורכבה מאיש נחמד עם קביים ענקיים שחילק מדבקות של יום ללא קניות,פרה מחופשת לבחורה נחמדה שכבר ראיתי ביום ה-M,עוד עגלות מחוברות לאנשי אוכל ללא פצצות,ועוד דרבוקה רעשנית עם איש לא פחות ועוד כמה וכמה חברה נחמדים ביותר שהילכו על המדרכה,על הכביש ולפעמים כמעט על המכוניות. התהלוכה הייתה בדיוק מה שציפיתי. חילקנו פלאיירים עם הסבר לפשר המהומה,קיבלנו חיזוקים חיוביים יותר וחיוביים פחות מהקהל שבמקרה החליט לצעוד בדרכנו. אחרי שעקפנו את הסנטר משמאל,לא בלי להיפגש בשוטרים נחמדים שחלקם חילקו לנו מילות עידוד דוגמאת "אני אביא לך סטירה אם לא תעלה על המדרכה" וכהנה וכהנה ממיכמני השפה הגענו לרחבת חורבותיו של קולנוע מקסים. שם חיכו לנו עוד ועוד חברות מקסימות. ברחבה היו גם אנשים מכביסה שחורה,די ג'יי לא מוכר שהביא אותה בסקרצ'ינג כאילו אנחנו ממש במידל אופ דה אייטיס'. אורגן שוק קח-קח שהצליח לעודד אותנו למצוא זמן ולארגן את אותו שוק שברברנו עליו לפני מליון שנים,גולדי התחייב להרים רשיון ואני להרים את התחת ולהשיג בגדים(תרומות ועזרות בנושא תתקבלנה באהבה ושמחה),פינה של אוכל במקום,שחילקו לחמניות מלאות שבתוכן שכן ממרח עדשים(מ-ד-ה-י-ם)ועגבניה ומלפפון תוצרת ישראל,ואחר"כ גם מנה צמחונית בדמות משו מבטטה(נראה לי..)ועוד משו צמחוני שהיה ממש להיט,פינה של הדפס על חולצות-מה שהזכיר לי ששוב שכחתי את החולצה שעליה רציתי להדפיס משו,ועוד פוסטרים ועבודות יד בנושא תרבות הצריכה וגם פינת יצירה טבעית של סלסלות שלא ממש הלכו לי... בקיצור -היה רועש,מלא אנשים ונשים מקסימות,גרוב ווייבים מאוד מיוחדים. לרגע היה ממש נראה כאילו אנחנו ממש יכולים לעורר משו,כאילו ממש אפשר לעצור את הזמן לרגע ולהכריז-"אני לא קונה היום,אני רק חושבת על תרבות הצריכה וכו'". עזרה להרגשה הזו בחורה נחמדה שמכרה בלי כסף שקיות מלאות באהבה,אושר, גבריות ועוד ועוד. פרשתי בשיא,בטח גולדי לכשיתעורר יוכל להשלים אם משו החסרתי. אם מישו מהקוראים היה שם,נשמח לשמוע תגובות. בתקווה לעוד פעילויות מבורכות כאיילה גם בעתיד. תודג למארגנים,היה מעניין ומאתגר כאחד! פליסיטי

FreakOnALeash

New member
עדיין יש את הקטע הזה של יום ה-M?

מה קורה עם זה, איפה משיגים מידע?

FreakOnALeash

New member
...

השאלה הייתה עקרונית, מכיוון שהארוע כבר התרחש. עוד דיון כללי- מה המטרה שהשגתי ביום הזה, אם לא נצלחתי לשכנע אנשים ש"לא בעניין" לא לקנות? זה טיפה מטריד.

goldyboy

New member
לא תמיד אמחנו מצליחים לשכנע

אבל את המסר אנחנו מעבירים. מה שאנשים יעשו עם המסר - לזה אני לא אחראי אבל זה לא אומר שאת העבודה שלי אני לא עושה. לפעמים דווקא צריך לתת לבנאדם ללכת עם שאלות הביתה, שיחשוב קצת, שיהפוך בדבר. אולי הוא יגיע למסקנות שהוא צריך להגיע אליהן לבד, אולי זה ייזרק לו איפשהו למח מאחורה. אבל את הזרע שתלנו.

נסה במאבק אחד או

באוכל במקום פצצות http://www.bdidut.com/trade/mac.htm http://www.bdidut.com/food/index.html http://www.onestruggle.org/

yossin

New member
יום ללא קניות במכללת עלמא

במכללת עלמא היו הרצאות בענין תרבות הצריכה היו לדעתי למעלה ממאה אנשים הייתי בשלוש הרצאות מה להגיד, מצד ההרצאות העסק לא היה מרגש. סיפרו מעט מאוד דברים חדשים וגם בדברים הישנים כמעט ולא נתנו ערך לשומעים (בכוונה לא מציין שמות- למה לפגוע) אבל שני דברים הייתי רוצה לספר א- לא היו בכלל דתיים. לא ראיתי אפילו חובש כיפה אחד ומבן הנשים אולי הצלחתי לזהות דתיה אחת. טוב, אז נגיד שהיו כמה בכל זאת, אבל בבירור אפילו לא שבריר לעומת משקלם באוכלוסיה. תמהני למה. ב- רציתי למחוא כפים לאחד הנוכחים שכמה דקות לפני ההרצאה ניגש לבמה וקילף את התוית מבקבוקי המים המינרלים שהוכנו למרצים. הנוזל הוא מים, אבל להוריד את התוית כאקט אנטי צרכני, אהבתי את זה

FreakOnALeash

New member
מה כל-כך יפה בזה?

זה אותו הדבר כמו אם היתה לידך כוס קולה מפלסטיק שקנית מאחת הרשתות והיית מוזג אותה לכוס זכוכית', מלבד העובדה שאתה לא יכול להציע תחליף מתקבל על הדעת למים-מינרליים.

goldyboy

New member
רשמים מהיום ללא קניות ../images/Emo77.gif

כשהגענו, אני ופליסיטי, לקינג ג'ורג' בשעה 13:00 ראינו את התהלוכה הססגונית והמגניבה עוברת ברחוב והרבה אנשים שמחים עושים רעש ומוזיקה ומחלקים סנדביצ'ים (טעימים שחבל"ז) בחינם ופלאיירים לכל דורש, והיה גם אישחד שהלך על קביים וחילק סטיקרים. הלכנו דרך בוגרשוב עד לדיזנגוף סנטר, הקפנו אותו, ומשם חזרה לקינג ג'ורג' הפעם מהכיוון ההפוך, עד לרחבה שליד קולנוע מקסים, שם חיכה לנו מתחם היום ללא קניות. בדרך, כפי שפליסיטי סיפרה, היתה לנו היתקלות לא נעימה עם שוטר גס רוח ואלים. אבל אנחנו כבר מכירים את המשטרה ויודעים שככה הם מתנהגים והם לא יודעים אחרת, אז העברנו אותה. אולי בגלל שאותו שוטר לא מימש את איומו. התהלוכה הסתיימה ברחבה שליד קולנוע מקסים, שם חיכה לנו מתחם היום ללא קניות. אז מה היה לנו שם? היה שוק קחקח, שאנשים יכלו לקחת בגדים שמצאו חן בעיניהם, בחינם, דוכני הסברה של פעולה ירוקה ושל מאבק אחד, בחורה חמודה שמכרה רגשות והסבירה לאנשים על מהות היום, די. ג'יי, סדנת הדפסה על חולצות, סדנת יצירה בקש, אוכל מדהים של צוות אוכל במקום פ33ות (שולטים ), בירות חינם, משחק חברתי שנקרא "הצילו את החיות", סדנת מספרי סיפורים ועוד שלל פעילויות. בקיצור יום של פעילות חברתית ודברים בחינם שבאים להזכיר לכולנו שאת הדברים שחשובים והטובים באמת (אהבה, חברות, אושר, שייכות) לא קונים ב-$. וכמובן שיצא לי לפגוש שם אנשים שלא פגשתי המון זמן: האזרח דרור, מונקיליטה, יולי, mounted, ועוד אנשים. לכולם, היה כיף לפגוש. נתראה ביום ללא קניות 2004. יאללה עכשיו אתם, שרשרו חוויות מהיום.

MxIxAx

New member
רשמים..:

בתהלוכה לא הייתי כי לא מצאתי אותה(כם) אז חזרתי דרך האינפושופ ישר לקולנוע יודעים מה עזבו רשמים באינטרנט:) אבל היה אדיר, מאבק אחד קצת הפגינו מקוריות שלהם, לאיזה שתי דקות, מהאוכל לא אכלתי, רק חרובים ולחם, נראה טעים אבל, ועדיין הטחינה שלהם שולטת:) הרבה אנשים טובים שטוב לראות, וגם הרבה אנשים זרים שהתלהבו לא פחות חשוב. שנתראה יותר, לא רק בימים ללא קניות ותבואו להופעות :)

yossin

New member
לטעמי, כמובן

חלק מהענין של יום ללא קניות זה קצת נגד המיתוג יתר (בוא נסכים שמיתוג זה לא בהכרח רע, אבל מיתוג יתר כמו מנת יתר של דברים אחרים זה עדיף שלא) בזה שאותו בחור קילף את התוית מבקבוק המים המינרלים הוא אמר משהו "טוב, קניתי מנים מינרלים, אבל אני לא צריך לפרסם את שם היצרן של אותם מים בציבור" שוב- זה משהו קטן ושולי, אבל בכל זאת... למה בעצם צריכה להיות מדבקה גדולה של מי עדן/ נביעות וכד' על הבקבוק? זה לא סוג של פרסומת?

FreakOnALeash

New member
הבנתי.

בכל אופן, מי שרוצה להמנע ממותגים שלא יקנה אותם, או שלפחות יעשה סדר-עדיפויות מה הוא צריך ומה לא (אני למשל בחיים לא אעבור לשתות מים מפילטר, ואני גם לא אוכל לסמוך על התפלת מים. תהרגו אותי- אבל זה בא מהים!). האמת גם נורא קשה להרגיל מישהו לא לשתות קולה וכדומה, אבל זה חומר למחשבה. בכל אופן- הרג אותי הקטע בbdidut של- קחו בגד, לא משנה כמה הוא עלה ומאיפה- רק הסירו את התוית שהילד לא ילמד לעשות כמותכם. או הקטע של לצייר לוגו. בשביל ילדים קטנים זה- "להיות קונים זה דבר לא טוב, כי תרבות הצריכה מקלקל אותנו, משאירה אותו בחובות, הורגת את הסביבה וכו'. אבל נסה לדמיין שיום אחד אתה תגדל ותהיה לך חEברה משלך, אז הבעיות האלו יהיו שוליות, נכון?" ותאמין לי, רוב ההורים ככה.

yossin

New member
בוא נעשה תרגיל כזה באמת:

לא יודע מה אתה/ החברים שלך/ המשפחה שלך לובשים אבל אם הם לובשים משהו ממותג, באמת נוריד לו את התוית. זה הכל עכשיו, איך הם ירגישו? אם אתה/ הם ימשיכו להרגיש אותו הדבר ניחא, אבל אני מוכן להתערב שגם אם הם לא יגידו כלום, הם פתאום ימצאו את הפריט הזה פחות מתאים ללבישה מאלף ואחת סיבות. כלומר, זה הפיתקית- המותג שמפתח רגשות, נאמנות, יחס נפשי תרגיל פשוט, לא? בוא נעשה את זה עוד יותר נחמד: אם אתה קונה למישהו/הי חולצה, תגזור ממנה את הפיתקית

MxIxAx

New member
כל הכבוד על הארגון בתל אביב

היה אדיר. יש מקום לשיפורים

Felicityy

New member
זהו?

אין לאפ אחת שום תגובה על מה שהיה,או שמא אפפחת לא הייתה שמה??

goldyboy

New member
וקצת מן העיתונות

על היום ללא
מ-YNET מוואלה ובכתבה שיש ב-YNET יש קישור לדף של 101 רעיונות מה לעשות ביום ללא קניות. יש שם אחלה רעיונות, ולא רק ליום ללא קניות אלא בכלל, לכל יום.

MxIxAx

New member
בקשר לשיפורים

זה היה אנמי, הרבה פחות מההפגנה נגד החומה בסינמטק, אבל, עדיין אנמי, חסר את הפאנק

למעלה