יופי, עכשיו אפשר להתייחס.. ../images/Emo13.gif
עכשיו, על שאלות ממוקדות יותר, אפשר לענות, ולא על סיסמאות ריקות מתוכן עליהן שאלת קודם. ובכיין.. הבעייה במפה הזו, או לפחות הקושי, הוא חוסר במזלות אויר, ורבוי אש ומים. זה יותר מעורבות גדולה מאוד במה שעושים, אבל.. חוסר מסויים של אפשרות להתבונן בדברים, לנתח אותם מהצד, ולשמור על ספייס, מרחב אישי שמאפשר התפתחות מאוזנת יותר. הכל או כלום, שחור או לבן, מעורבות מכסימלית או פרישה לבדידות. ונוס וירח בקשת מראים הרבה התלהבות ומעורבות, שמש ומרקורי בעקרב מראים מעורבות גבוהה רגשית אבל מתחת לפני השטח. האינטואיציה חזקה מאוד, אבל גם מהר מאוד נכנסים פנימה לתוך גבולות האדם האחר - או נכנסים לקישקעס של עצמך. מה עושים ? עובדים. העבודה במפה כזו יכולה להיות על המישור הרוחני יותר, המאזן וההרמוני, שכן הוא לא כל כך קיים פה. הייתי שולח אותך למקום של עבודה רוחנית, לעבודה עם מדריך רוחני - ויש לא מעט - שיכול להרחיב את גבולות הרגש והאישיות, אבל הייתי מתחיל את זה עם למידה של מדיצטציה טרנסצנדנטלית. מדיטציה כזו היא לדעתי שלב ראשון ביצירת מקום של מרחב אישי קצת יותר מוגן ולא אישי. זהו מקום שיאפשר לך לפגוש את עצמך במקום שבו אין מעורבות רגשית, ולנקות קצת את המעורבויות האלה. פגישה עם מקום כזה ויצירתו בתוכך, יכולה ללמד אותך להרגע, לנשום עמוק, ו.. להיות, גם בלי להגיב ישר מהבטן או מהלב, ובלי לערום גודש רגשי במקום בו הוא אינו נחוץ ואף מיותר ומכביד. אפשר למצוא פרטים על נותני מדיטציה כזו בכל מקום, ונדמה לי שבתל אביב איפשהו מעבירים עדיין את הקורס הבסיסי, שלא עולה הרבה, אבל יכול לשפר לאנשים בעלי מעורבות רגשית גבוהה מדי את החיים לאין ערוך, כולל נטרול של כעסים מיותרים - הן על הסביבה והן על עצמך - וכובד רגשי. זהו שלב ראשון.. נסי - ודווחי לי על מה שתמצאי שם, ועל התגליות שיצוצו ויצופו על פני השטח.