28 יום אחרי

28 יום אחרי

השוואה בין הישרדות ישראל לגרסא המקורית היא פסולה מעיקרה. המשחק הישראלי הרבה יותר ארוך ולכן קשה יותר עבור המתמודדים ובמקביל נדרשת יותר יצירתיות מגורמי ההפקה על מנת לשמור על עניין אצל הצופים. גם מהשוואה בין העונה הנוכחית לקודמת אני אמנע ממניעים ברורים. יחד עם זאת אסור לשכוח כי בלב ליבו של המשחק מצויים היחסים בין המתמודדים, או ליתר דיוק – האופן בו הם משתמשים זה בזה על מנת להתקדם במשחק והאמצעים שבהם הם נוקטים על מנת להישאר בחיים. בגרסת המקור לא מפספסים הזדמנויות ליצור עוד אפשרויות להתסיס בין הבריתות ולרוב משימות הפרס האישיות מובילות לחיכוכים אישיים. בישראל, נראה שהעונה יש הקפדה על האתגרים והמשימות בפן הוויזואלי, אבל הערך המוסף המשחקי נשתכח לחלוטין. משימת הפרס השבטית אתמול היא דוגמא מצוינת לכך. במקום לשאול שאלות בוסר שלא מוציאות דבר מהמתמודדים, ניתן היה להעלות שאלות שכן עשויות להשפיע על המרקם החברתי בשבטים ("מי הכי שקרן?", "מי הראשון שיבגוד בברית שלו אחרי האיחוד?", "למי הכי לא מגיע לזכות?" וכו'). וכך, במקום שהמשחק יתקדם והיחסים בין המתמודדים יסלימו, שמחנו לגלות שבקרב החפירות בין הדס לצ'יפופו ידו של הקופיף על העליונה וכפיצוי מיוחד הוסיפו את ריקי, לבושה בכותנת לילה, בפוזה מגרה. בנוסף למהות האסטרטגית של המשחק, העונה הנוכחית הוכרזה כאחת ששמה דגש על ההליכים הרגשיים שעוברים על המתמודדים, אולם גם למטרה זו חטאה המערכת והפיקה מוצר שיכול להתמודד בכבוד בפסטיבל של סרטים טורקיים. במקום להעביר מנעד רחב אמיתי ומשקף של רגשות ולא רק בכי וגעגועים, אנו מקבלים את זיו כפנים החדשות של האנטי-קמפיין "ישראל מתייבשת" כשמרגע שנפתחו אצלו הברזים הם פשוט לא נסגרים. מנגד וכנראה שלשם האיזון הרגשי, נכלאו מספר דמויות במישור הדו-מימדי. טל א' לנצח יהיה שבוי בדמות הפיקטיבית של הגיבור החייל – הוא חתיך, חזק, ערכי ופרט למובן מאליו אין לו מה לומר. היוצאים מן הכלל עד כה הם טל ירוק טלכו ליאורה ושי. הם היחידים שמצליחים להעביר למרקע את האסטרטגיה שלהם (מוצלחת יותר או פחות) ואת המניעים שלהם לכל פעולה. שחקנים כאלה מעוררים עניין הרבה יותר מסתם בחור מאוד יפה או עוד רווקה שאובססיבית כבר להיות כלה. לבסוף,במשחק בו הכול יכול להשתנות ואלמנט חשוב הוא גורם ההפתעה, קיימת חובה יתרה לשמור על עקביות מסוימת בשאר המובנים, הן מבחינת העריכה בעבור הצופים בבית והן מבחינת האתגרים בעבור המתמודדים. נראה שהצונאמי שהכה בפיליפינים הותיר כנראה גם את מערכת הישרדות במצב של כאוס מוחלט. פעם העריכה תבוסס על פי הגיון של פרק משימות ופרק הדחה ובפעמים אחרות נקבל פרקי משימות פרס מתישים שלא מובילים לשום מקום ולא תורמים לעלילה. נראה שכמו שהשחקנים לא יכולים לדעת מאיפה תיפול שרשרת החסינות האישית בפעם הבאה, כך גם הצופים בבית לא יודעים מה צפוי להם, תוכנית מהודקת וקצבית או סתם שעה וחצי של מריחה.

JasPoint

New member
סיכום מצוין ../images/Emo45.gif

אתה כ"כ צודק בקשר לשאלות הבנאליות במשימה הראשונה אתמול. היו צריכים לשאול אותם שאלות שיחממו את העניינים. ואם כבר שאלה שמובילה למקלחת אז שישאלו "מי השורד הכי מסריח" ולא למי הכי חשוב להיות נקי... זה היה יותר מצחיק
הפרק אתמול היה די משעשע בסה"כ (חנוך כמעט נחנק מהתפוח שליעד הסבירה איך היא מרגישה, ליעד ואביגיל מנקות את הדג, אוהד בכללי), אבל ברגע שהוא נגמר בלי המשימת חסינות התעצבנתי. סתם ראיתי שעה וחצי שלא קידמה את המשחק במילימטר. לא השתעממתי אבל זה באמת מרגיז... היה עדיף שאת המשימה המיותרת בין טל וטום היו שומרים לפרק הבא ואת משימת החסינות משדרים בפרק של אתמול. כל הקטע של הדמעות והבכי מוצה כבר לגמרי. ובקשר לאסטרטגיה אני עוד לא התלהבתי מאף מהלך שם, לא הדיחו אף דמות מרכזית או דמות מאיימת. כל ההדחות עד עכשיו היו סתמיות מבחינה אסטרטגית.

yellow38

New member
בפרק הקודם היתה מריחה הרבה יותר גדולה

מה אכפת לי לראות אנשים שקוראים מכתבים פרטיים ? זה עניין פרטי שלהם. המשימה עם טל א וטום היתה המשימה הכי משעממת שראיתי וגם זה מריחה. אני גם לא מבין למה יש בעונה הזאת כול כך הרבה משימות עם בוץ ? דווקא אהבתי את השיחה בין 2 הפטפטנים אוהד והדס. זה לא מקדם את המשחק אבל חלק מהתוכנית. לא כולם מתעניינים רק באסטרטגיות.

טלכו הוא תחמן שמשדר אמינות (ובצדק)

תחמנות ואמינות זה דבר והיפוכו אבל אצל טלכו יש את שניהם מבלי שיש סתירה בין 2 התכונות. זה דבר שעוד לא היה לנו ב"השרדות" הישראלית ואני מקווה שזה יעזור לו להגיע לגמר.

ZVIKA0130

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo66.gifתשובה

כול מי שאמר שטלכו הוא חנון מתחילת הישרדותטעה בגדול הוא פשוט חכם ומבריק והוא אחד הפיפוריטים בעל הסיוי הגבוה לגמר.

Corall

New member
זה לא סותר.

החנונים הם אנשים שע``פ רוב חכמים וכישרוניים.

פנומן 72

New member
הקטע עם מפעל הפיס היה מיותר ומעצבן

לא, אין לי בעיה שמפעל הפיס מחליט לתת מתנה 50 אלף ש"ח במקום מעדנים של יופלה או שוקו של יטבתה. דווקא סבבה לגמרי. אבל הסיטואציה שבו השורדים רוכנים ומגרדים כרטיס גירוד. כאילו WTF ! מה הקשר בין הישרדות לבין גירוד של כרטיסי הגרלה. איזה דיסוננס מעיק

mmeny

New member
אגב אני לא ממש מאמין שזיו באמת יתרום

בד"כ אנשים מבטיחים שהם זוכים ומתרגשים לכל העולם אח"כ לקיים...זו השאלה נער הייתי וגם זקנתי,והרבה הבטחות ראיתי

זה היה סירוס של המשימה האמריקאית

שבה מי שנבחר לבעל גאווה שבטית מכל שבט הם היחידים שנשארו עם בנדנה באותו צבע וכל שאר השבט התחלף. ואז השניים שחזרו מהפיקניק היו בשוק לגלות שהשבט שלהם שונה לגמרי. לא שיש צורך לעוד ערבוב שבטים בעונה הזאת אבל למה לא לשמור את המשימה הזאת לעונה אחרת ובמקום זה סתם להרוס אותה?

למעלה