28מ"מ מול 28מ"מ

אילן די

New member
הוא צודק במקרה הזה, עופר

עברתי מאיימאק משודרג עד הסוף, מה שאפל מכנה אולטימייט אדישן (i7 ו- ssd עם 32GB זכרון) לפיסי חזק וההבדל בלייטרום הוא שמיים וארץ. גם עם הקבצים של 82 מגה של הסוני. אחרי השדרוג האחרון של לייטרום, הכל טס. מה שנשיץ אומר שם למעלה עם הקבצים הגדולים והשאטרשוק היה נכון בקושי ללפני חמש שנים בערך.

כדי לנצל 45 מ"פ

יש להשתמש בעדשות המפורטות ביותר הקיימות ובחצובה. בקיצור, אין מה לדבר על ז'אנרים ריאקטיביים וזריזים. פורמט בינוני הופך ליותר מרלוונטי. משקל הקבצים הוא הצרה הקטנה.

sagiKor

New member
חוק האצבע השתנה

כפול מהירות התריס עבור 36mp
פי שלוש מהירות התריס עבור 45mp
אם זה נשמר אז אפשר לוותר על החצובה.

פורמט בינוני אכן הופך לרלוונטי בעיקר בזכות מערכות זולות יחסית שצצו כמו זאת של פוג׳י

אז הנה משהו שאני לא מבין

חיישן 4/3 של 20 מ"פ שווה בגודל הפיקסל לחיישן FF של 80 מ'פ, שלפי אותו הגיון ידרוש מהירות תריס גבוהה פי חמש מאורך המוקד. ובכל זאת קל לי לקבל תמונה חדה בכלל אצבע של 1/1 גם אם אני מכבה את המייצב.
יתכן שנכנס לתמונה משתנה נוסף, כמו רעידה של התריס, שהופכת משמעותית יותר עם הגידול בחיישן. יתכן גם שהמייצבים עצמם גורמים לחוסר חדות במהירויות תריס מסוימות.
הרבה עדשות MF מצוידות ב-leaf shutter שעוקף את הבעיה באופן אלגנטי ואיננו נתון לארטיפקטים של התריס האלקטרוני. אולי הגיע הזמן לצייד בו גם עדשות קונבנציונאליות יותר. צייס יכולה להרשות זאת לעצמה בעדשות שהיא מוכרת תמורת 5000 דולרים.
אני שמח שבעיות כאלה עוברות הרחק מעל הראש שלי. כל מה שאני רוצה הוא קובץ jpeg טוב עם חדות שתספיק להדפסה במימדים בינוניים.

sagiKor

New member
יש עוד משתנים

זה התריס וגם סוג התריס (אחזור לזה)
וזה גם המראה שמרעידה, ככה שתריס עלים ישפר ביצועים אך לא ב 100%.
וזה גם רזולוציה ולא בגלל שאין רעידות ברזולוציה נמוכה יותר אלא שפחות רואים אותה גם ב 100% הגדלה. כך שזה לא קשור לצפיפות הפיקסלים.
ולא לשכוח שחוק אצבע הוא רק חוק אצבע ויש כאלו שהם יציבים פחות ויש כאלו שהם יציבים יותר.

אם נחזור לסוג התריס, אז למשל בלייקה M פילם יש תריס בד אופקי שמייצר מעט מאד רעידות. זאת המצלמה היחידה עם תריס "קונבנציונלי" שאני יכול עם עדשת 35מ"מ לצלם בהחזקה ביד ללא מייצב במהירות 1/8 ולקבל תוצאות שמישות.
תריס שמסוגל להגיע למהירויות של 1/8000 ולתת FPS גבוה, צריך להיות סוס עבודה, הוא מאסיבי יותר ורועד יותר.

למעלה