...

Idan91

New member
...

... ... ... ... ... ... ... ... ... ... סתם, רציתי לנצל את השביתה. (אה, שכחתי, זה היה קצת
, לשם שינוי)

Idan91

New member
אויש... נו... באמת...!

למה צריך להכניס את זה בכל מקום...? את לא יכולה פשוט לכתוב סיכמטולה וזהו...? ***(...) מטולה.

גנגי

New member
זה סוג של קללה חדשה?

כאילו, "יא מולקולת גיר שכמוך! מי נתן לך רישיון!" כן? תמיד לומדים משו חדש. תמיד לומדים משו חדש. תמיד לומדים משו חדש. תמיד לומדים משו חדש. מולקולת גיר? מולקולת גיר? מולקולת גיר? מולקולת גיר? - - - נמחק לי. לא למדתי כלום.

אוֹחַ

New member
../images/Emo88.gif סיכום מטולה (סוף-סוף):

מ+ ט+ ו+ ל+ ה _ 90+ 1 _ 91... מוכר לי המספר הזה... עד כאן "חשבון פשוט".

Idan91

New member
וחוצמזה,

סיכום כזה לא רלוונטי במימד שלנו, כי אין מתמטיקה.

אוֹחַ

New member
"מימד"? א-הא!!!

מאיזה שיעור דלית את המילה הזאת? חשוד מאוד... "מעורבים בעסק כבר יותר מארבע(!) מימדים, מדובר במבצע נועז נגד כל חוקי הזמן, ההוראות באות ישר מלמעלה, הצופן - 'קשת בענן'". ששש...

גנגי

New member
כי......

מסב - מהשורש סבב ממד - מהשורש מדד מכל - מהשורש כלל מרב - מהשורש רבב מחם - מהשורש חממ התחיליות מקבלות כאן תנועה גדולה (צירה) אבל לא מוסיפים י' אחרי תחיליות, מפני ש... (וכולנו ביחד): ככה זה בעברית!

ולמי שלא מאמין בשפה "נכונה"

מימד, מיסב, מיכל, מירב, מיחם וכן הלאה כל אלה "נכונים" לדובר "עממית" (למשל עבדכם שפל הרוח) מי שמבכר "אקדמאית": ראה לעיל כי אופני דיבור נבדלים זה מזה בקונוטציה התרבותית והחברתית שלהם אבל לא במידת נכונותם

גנגי

New member
לא רלוונטי בכלל.

אין שום קשר בין מה שאני אמרתי לתשובה שלך. לא דיברתי על "איך הוגים" (מה גם שאין כל הבדל בין שלי לשלך), אלא על איך יש לכתוב. מאוד חשוב להקפיד על כתיב מלא, לדעתי, אבל תוספת מיותרת של אימות קריאה אינה רצויה. אתה אוהב שכותבים "עיברית"? או "היתלבש"? אז למה אתה אוהב "מימד"? זה אותו דבר, י' מיותרת אחרי תחילית. ולמה זה חשוב? או! כי ברבים זה "מְמדים"' בשווא נע, וכשאתה כותב בתוספת של י' מבינים שזה בצירה, ולא היא. טללים, גם זה חלק מהתרבות העברית.

nutmeg

New member
דורבנות כדברים

לא שהבנתי משו - אבל מה אני יודעת. איך - איך אחת כמוני שלא יודעת דקדוק למדה בלשנות עוד לא הבנתי.

גנגי

New member
אגב Columbus Day,

היה פעם ההוא בטלוויזיה, קולומבוס או משהו, שגם למד בלשנות, לא?

אטיוד5

Active member
ההוא בטלויזיה ...

קראו לו קולומבו. הבלש המשעשע סתום העין. ואפרופו פורום עברית, מרבים גם לכתוב שתום עין. דרך אגב, גם לקולומבוס קראו קולומבו. שהרי נולד באיטליה, בגנואה אם זכרוני אינו מתעתע בי. Cristoforo Colombo בשבילך.

אוֹחַ

New member
וַיִּשָּׂא מְשָׁלוֹ, וַיֹּאמַר:

נְאֻם בִּלְעָם בְּנוֹ בְעֹר, וּנְאֻם הַגֶּבֶר שְׁתֻם הָעָיִן. במקור אכן - 'שתום' (ועוד בש' ימנית).

למעלה