25 רגל, עזרה למתחיל

• פותח הנושא dingy
  • פורסם בתאריך

dingy

New member
25 רגל, עזרה למתחיל

שלום לכולם ,

אני דיי מתחיל ואני מתעניין בקניית סירה לרוב לשייט לבד משהו כמו 25 רגל משהו כזה(כמו Samphire 26 http://www.ebay.co.uk/itm/221191494541?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649

אשמח לכל עצה, הארה, הערה, בנוגע ל 1. מה להסתכל בעיקר (אילו דברים יעלו הון גדול מאוחר יותר), 2. השלכות של אחזקת סירה בריטית בישראל. 3. בהנחה של שימוש יום יומי בים התיכון, מה תדירות בלאי המפרשים, צבע לתחתית הסירה, שאר הציוד(תורן, חבלים וכו) 4. כמה חשיבות לדעתכם יש כיום ללימוד מפורט של מטרולוגיה, וניווט (בהנחה שיש לי 2 גפס.
5.ראדר, כמה חשמל ואחזקה דורש? כמה נצרך (בהפלגה לבד)?
6. האם מחירי ושוק הסירות בישראל יאפשר למכור הסירה כאן ללא הפסד ואולי ברווח.

הרבה שאלות תודה לכל התייחסות

נתחיל מהסוף: אי אפשר לרשום אותה בדגל ישראלי. אפשר להביא אותה תחת דגל זר לישראל, או חפש ספינה שגילה קטן מ10 שנים אבל יש תחושה שאתה עוד מאוד רחוק מכך.

שאלה שנייה האם למדת לשוט האם אתה מחזיק ברשיון משיט?

זה אפשרי כחלום אבל החלום הזה מצריך מעבר על הרבה מאוד פרטים ובאופן יסודי.

dingy

New member
תודה לכל מי שענה, אבל קיוויתי להתיחסות יותר

קיוויתי להתיחסויות יותר טכניות, אני לא מחזיר ברשיון, שטתי מספר פעמים ואני אתחיל קורס באנגליה בסוף החודש, כמובן שיש הרבה פרטים וחלקם יש לדעת באופן יסודי, אבל יש מספר לא מבוטל של שייטים שמשייטים שנים כולל הקפת העולם שהתחילו ללא הרבה ידיעות ובטח שלא יסודיות והם עדיין איתנו.

נקודה נוספת לאנשים עם נסיון היא נושא הקיל (שדרית), מה שהומלץ לי לחפש קיל ארוך/מלא לצורך יציבות ונוחות, אבל מצד שני לרוב הסירות הללו שוקלות כמו אי קטן, מה ידיעותכם וניסיונכם?

JustSailing

New member
מספר דברים

לא בהכרח לפי הסדר:

שוק הסירות - השוק כאן מאוד מאוד איטי, מכירת סירה יכול לקחת שנה בקלות, כך שאפילו אם הסירה במצב נהדר היא לא תחטף בשוק. המצב כולו נובע גם מחוסר המקום לסירות חדשות בארץ, נכון להיום אשדוד בשלב מילוי סופיים ורק באשקלון נשארו מקומות.
בנוגע לראדר-מכ"מ, אין ברשותי מכ"מ אך פשוט תתבונן ברשת על מוצרים של raymarine וכדומה, מצא את תצרוכת החשמל בקלות. לדעתי האישית הן מבחינת מחיר שווה לך יותר להתחיל עם AIS - הוא איננו מחליף מכ"מ אך המכשיר תורם רבות לבטיחות בים.
צבע לתחתית הסירה- אנטיפאולינג, לרוב בעלי סירות מעלים הסירה לאספנה פעם בשנתיים בממוצע, לסירה כמו שלך אספנה ככל הנראה תעלה כ-5000 (עם עלות ההרמה ושהיה ביבשה) ללא הוצאות נוספות.
בלאי של מפרשים וחבלים תלוי באופן השמירה עליהם ומצבם ההתחלתי, אבל מפרש טוב וחדש בשימוש אינטנסיבי יכול להחזיק מספר רב של שנים במידה ותשטוף טוב לאחר כך הפלגה וכך גם בנוגע לחבלים.
בנוגע ללימוד - ככל שתצבור יותר ידע כך תהיה שייט טוב יותר ומטאורולוגיה זה הבסיס, אתה מוזמן להכנס בזמנך החופשי לאתר cgate.co.il שמכיל ידע רב ולאתרים נוספים בנושא. ל-GPS אין קשר למטאורולוגיה שכן הידע במזג האוויר יאפשר לך קריאת מפות חיזוי, הבנת מזג האוויר וידע אשר ישמש אותך לקבלת החלטות בים.

בנוגע לאילו דברים יעלו - באמת שזה יכול להיות הכל, עצתי היא שבעת סקירת הסירה קח איתך בעל מקצוע/מישהו שמבין מאוד ויודע על מה להסתכל.

בהצלחה

למעלה