24/3 הוא מהשנה FERIADO NACIONAL

yoelmati

New member
24/3 הוא מהשנה FERIADO NACIONAL

לא יודע אם קראתם, אבל לקראת הסופ"ש שעבר הוכרז באופן רשמי על ידי הסנאט ה-24/3, יום השנה להפיכה הצבאית של 76', כ-FERIADO NACIONAL, וכך גם נרשם כחוק. האימהות והסבתות מ-PLAZA DE MAYO, ובכלל הרבה משפחות של נעדרי ההפיכה, התנגדו לתהליך החקיקה הזה, כי לטענתם "היום הזה יהפוך לסתם עוד יום של חופש, במקום יום של כאב כמו שאכן הוא צריך להיות". כאן אצלנו בקורדובה, כמו בשאר המקומות אני מאמין, יערך ביום שישי הקרוב טקס זיכרון לציון DIA DE LA MEMORIA POR LA JUSTICIA Y LA VERDAD (כך נקרא ה-24.3), ולזכר הנעדרים (אבל בכל אופן טקס כזה נערך בכל שנה). בכל הרחובות נתלו שלטים רבים בקמפיין ממשלתי שכותרתו היא: "EL QUE DEJA HUELLAS NO PUEDE DESAPARECER", ובכל שלט מתנוססת תמונתו של נעדר אחר. אבל כנראה שהאמהות צדקו: רוב מקומות הבילוי והקניונים ייפתחו באותו היום, וסה"כ זה יהיה משהו כמו יום ראשון שגרתי להרבה מהארגנטינאים. לסטודנטים ולתלמידים יש חופש כמובן, והרבה מהחבר'ה שלי באוניברסיטה מנצלים אותו כדי לחזור לסופ"ש ארוך בבית או כדי לטייל עם ההורים שמגיעים לבקר אותם כאן. ואני? עדיין לא מוכרים כאן כרטיס ב-50 שקל לגיחה קצרה לישראל, אז אני נשאר בקורדובה. אולי גם אני אלך לטקס, לא יודע. יום טוב לכולם.

rosedal

New member
תודה על המידע!

והשיתוף! יום טוב גם לך

El Argentino

New member
טוב לדעת, ../images/Emo51.gif... לאחרונה שמתי לב

שהוסיפו גם את הסבתות לביטוי של Las Madres de Plaza de Mayo בהתחלה זה היה קצת מוזר לשמוע: Abuelas de Plaza de Mayo כי התרגלתי לשם המקורי. אגב, האם אתם יודעים איפה אני יכול להשיג סרטי תעודה על כל הנושא הזה של Las Madres de Plaza de Mayo? תודה...

Lau Martinez

New member
תודה לך על ששיתפת אתנו../images/Emo13.gif

אל ארחנטינו מה נשמע? אני יודעת של-CANNAL VOLVER יש יום שידורים מיוחד ונראה לי שאפשר לצפות בערוץ דרך הנט,אבל אני לא בטוחה... אני כבר אברר לך.. ביי חיבוק לאו

גרי רשף

New member
איך באמת מתייחסים להיסטוריה?

יש לי הרגשה שעבור רבים זה משהו מעורפל מההיסטוריה, ותו לא. חבל.

yoelmati

New member
יש להם ערפיח בראש, לא סתם ערפל...

בישראל מלמדים את הנוער בבי"ס התיכון על המלחמות והצרות שקרו לעם היהודי במהלך ההיסטוריה. לא שכולם זוכרים אח"כ מי היה מפקד הפלמ"ח, או מי הנהיג את מרד גטו ורשה, אבל איפושהו בראש המידע הזה נמצא בסופו של דבר. כאן בארגנטינה המציאות היא שונה. אני האמת לא יודע את כל הפרטים על ההפיכה והשלטון הצבאי (אולי כמה דברים שההורים סיפרו לי) בארגנטינה. והנה כששאלתי השבוע את חבריי מהלימודים או את חברה שלי למשל, על כמה פרטים שהיו חסרים לי, כמו איך בדיוק התבצעה ההפיכה ואיך השלטון הזה החזיק 7 שנים ואיך הורידו אותם ועוד כמה וכמה שאלות (לא סתם קוראים לי יואל השואל) - אף אחד לא ידע לענות לי (או שאולי ענו לי רק על חלק מהשאלות). קראתי השבוע שרק מהשנה יכניסו את נושא השלטון הצבאי בארגנטינה לתוכנית הלימודים בהיסטוריה. ממש עצוב. אבל בסופו של דבר, יותר מהטלת האשמה במשרד החינוך הארגנטינאי, צריך לזכור שאת רוב הארגנטינאים, או לפחות האוכלוסיה היותר צעירה, הנושא פשוט לא מעניין. לא זוכר מי אמר פעם, ש"עם שאינו יודע את העבר שלו, לא יהיה לו עתיד". ואנחנו מדברים כאן על עבר של לפני 30 שנה, ואפילו פחות! מצטער על ההתפלספות, אולי נסחפתי קצת... שבת שלום לכולם.

למעלה