בוא לא נשכח שאנחנו מדברים על הספרס.
50% בלעדיו אבל הקבוצה המשיכה באותו קו של חלוקת דקות.
לצורך העניין, קוואי היה פצוע בינואר, אני בטוח שבמרץ דאנקן ופארקר שיחקו יותר דקות.

כי ככה מתנהלת קבוצה שלא תלויה באף אחד, הם ממשכים באותו קו לא משנה מה קורה, בקבוצות אחרות הייתה מצפה לעליית דקות משמעותית של שאר הגרעין, אצלם זה לא ככה, ומה גם מהיכרות עם איכות החומר הם תמיד נכנסים להילוך רק בחצי השני של העונה. אני אישית בטוח שהם היו עושים ריצה דומה בהמשך העונה גם בלי קוואי.

קח לדוגמא את לברון, כשהוא לא משחק הקאבס ב2/12 שזה 16%.
אם ג'יימס הארדן היה מפסיד יותר ממשחק אחד, גם שם זה היה נראה ככה, כנ"ל לגבי כריס פול.

קוואי לאנרד לא אלפא דוג(קוואי בחור שקט), טים דאנקן הוא האלפא דוג, אלפא דוג זה טייטל שלוקח זמן לרכוש איך אתה יכול להגיד שקוואי אלפא דוג ליד טים דאנקן שמשחק בצורה נהדרת, הרי ברור שמה שטים ירצה, יבקש גם יקרה, ובמשחק הקודם בלעדיו בחיים לא היו יוצאים עם ניצחון(ואז במקום תיקו יש לך יתרון 2-0 לקליפרס). אז ממש לא הבהרת את זה.

לברון, קובי ומייקל ושאר הירקות שציינת, הציגו רמת משחק לג'נדרית בנוסף למערכת וכו' וכו'. (זה לא שקוואי נותן משהו היסטרי יש לו סדרה מדהימה עכשיו זה כן, אבל בוא לא נתקבע סביב מדגם כזה רעועה)
לא דיברנו על גדולה על זה מה הקשר?

אנחנו מדברים על דיון על יכולת(נגזרת מזה גם סטט' מה לעשות), ולפי העונה הסדירה ולפי כבר כל מה שהסברתי לך קוואי לא טופ 7 לפי דעתי למרות שהוא כנראה טופ 10 או לפחות ממש קרוב.

לסיכום, אין ספק שלפי ההתקדמות שלו הוא בעתיד יהיה גם טופ 5 בליגה.
כרגע בנקודת זמן הזו קוואי עוד מתקדם וצריך להיות סקורר יותר יציב לאורך זמן, וכנראה שהמבחן הגדול של הקריירה שלו יהיה באייג' שאחרי דאנקן, אז הוא יהיה האלפא דוג ואז הוא באמת יהיה הראשון שמסתכלים אליו.

ואגב מה שמיוחד בספרס לעומת כל הקבוצות שהזכרת, זה שלעומת שאקובי, גו'פיפן, לברווייד, הספרס הם הקבוצה הכי שלמה והכי השלם גדול מסך חלקיו, קבוצה שיש בה שני אנשים שמתמודדים על ALL-TIME BEST בקטגוריה שלהם ועדיין הקבוצה הרבה יותר גדולה מהם. בלי הספרס יכול להיות שקוואי היה מגיע ליכולת העשווית שלו, אבל זה כנראה היה קורה בקצב הרבה יותר איטי מבלי כל ההכרה בהצלחה ההאישית מסביב (FMVP,DPOY).

וגם אם הוא ישחק ברמה לג'נדרית בצורה קבועה ביום מן הימיים הסיכויים שהיה מגיע לשם בלי המעטפת הזו לפי דעתי קלושים.
לעומת זאת מייקל,קובי לברון היו משחקים איך שהם לא משנה איפה תשים אותם, אולי עם פחות תיארים קבוצתיים אבל אני בספק אם היכולת האישית שלהם הייתה משתנה (שלא נדבר על שאק, יכולת לשים אותו במאדים).