24/25.04

Cade Foster

New member
24/25.04

מדהים. רונדו בחוץ ודאלאס חוזרת לקלוע מעל 70 נקודות במחצית (ולספוג מעל 60).

billc

New member
אתמול קארי הראה למה הוא מועמד לMVP, היום הארדן מראה לנו

את אותו הדבר

OrEl74

Well-known member
מנהל
130:128 בלי הארכות

משחק הגנה משובח בדאלאס.
שישה שחקניום ביוסטון עם דאבל פיגרס, הארדן מוביל את הלהקה עם 42 נק. דוויט עם 26!! ריב'
34 נקודות של נוביצקי ואליס הביאו את דאלאס קרוב מאוד לניצחון אבל לא מספיק...חבל.
.עוד סדרה ב3:0

Ori L88

New member
זוועה

יוסטון שיחקו שוב ושוב על השחקן של נוביצקי :(.
לדאלאס יש תירוץ , הסגל פצוע ונוביצקי לא מסוגל לשמור גם על ליאור אליהו.
אבל מה התירוץ של יוסטון לקבל 74 במחצית ו128 במשחק??
&nbsp

Executioner

New member
אני חושב שאחרי שדאנקן יפרוש אפשר יהיה לקרוא לקוואי

The Big Fundamental, התנועות שלו זורמות, שום דבר נוצץ מידי. כדורסל די פשוט ויעיל. אני נהנה מאיך שהוא משחק וחבל שהוא לא משתמש בפוסט יותר ויותר, הוא יכול לפתוח את המשחק של הספרס עוד יותר ברגע שיבינו שהג'אמפר שלו ייכנ 9 מ10 פעמים וצריך להביא עזרה.

OrEl74

Well-known member
מנהל
הספרס חזרו להראות כמו אלופים

המערב בסכנה

Ori L88

New member
איזה פליאוף מוזר

יש סיכוי שכל המזרח יגמר בסוייפ.
ידעתי שסאן אנטוניו ינצחו את המשחק השלישי אצלם בבית בהפרש גדול(לא חשבתי שימחצו ככה)
בגלל זה ההפסד של הקליפרס במשחק מספר 2 הוא כל כך הרסני.
משחק 4 יהיה צמוד עוד פעם , אבל הקליפרס פשוט לא באו לשחק. והקבוצה הזאת פשוט שברירה מנטאלית , שזה מוזר כי זו קבוצה של דוק ריברס.
&nbsp

Cade Foster

New member
בקיץ דירגתי את קוואי בטופ 10 במשחק של יובל

היו אנשים שהרימו גבה וחשבו שזה תמוה ושהוא לא שייך אפילו לטופ 20.
&nbsp
יש מישהו כיום ששם אותו מחוץ לטופ 7?

אם דוראנט ופול ג'ורג' בריאים הוא לא בטופ 7 שלי.

קארי,הארדן,דיוויס,לברון,ווסטברוק,דוראנט, פול ג'ורג', CP3, לאמרקוס אולדריג'.
&nbsp
אבל הוא יהיה בטופ 10 סביר להניח.

Cade Foster

New member
עם כל הכבוד לפול ג'ורג'

גם בשיאו הוא לא עשה שום דבר יותר טוב מקוואי. CP3 ולמרקוס - עם כל הכבוד להם, שיעשו קונפרנס פיינלס לפני שאתה שם אותם יחד עם קוואי בדיון.
&nbsp
חוץ מה6 הראשונים שלך היחיד שבאמת עוד יכול לדחוק את קוואי מחוץ לשביעייה לדעתי זה מארק.

אחי בוא תיכנס לפורפורציה רגע סבבה?

יש הבדל בין דירוג שחקנים ע"פ יכולת (משמע טופ 10 למינהם).
&nbsp
לבין דירוג שחקנים ע"פ חשיבות, פה כנראה שדריימונד גרין או לברון ג'יימס יובילו את הרשימה.
&nbsp
קוואי אכן נותן סדרה נהדרת מול הקליפרס(אחרי הסדרת פיינלס הנהדרת), אבל להגיד כטיעון נגד על CP3 ואולדריג' שיעשו קודם CONF-FINALS?
&nbsp
זה פישי, להזכיר לך כמה פעמים ביקרו שם הספרס לפי הצירוף של קוואי?
&nbsp
פול ג'ורג' היה בגרף השתפרות מטאורית(דיברו עליו כBest Two Way SF), ומצחיק מאוד שאני צריך לספר לך את זה, סביר להניח שהיינו רואים ממנו עונה גדולה העונה אם לא היה נפצע, גם היית מרוצה וגם לא היית מפקפק.
&nbsp
CP3, הpure פוינט גארד הטוב בליגה, ולאמרקוס אולדריג' אפשר להתווכח עליו במקומו אפשר להתווכח גם על גאסול, אירווינג וטים דאנקן.
&nbsp
אני לא בא להגיד שקוואי הוא אובדרייטד, כי הוא לא, אבל יש מסביבו הייפ מאוד גדול
והייפ הזה לפעמים קצת שם בצללים את איפה שקוואי נמצא, בספרס, עם Fully function duncan וגרג פופביץ', הם גרמו לגורג' היל להיראות בפלייאוף כמו חיה, ולבוריס דיאו להפוך להיות השמן שאני הכי מעריך.
קוואי לא היה צריך להתאמץ במהלך העונה בכלל כדי שהספרס ימשיכו להתקדם, אם אולי נראו קצת פחות טוב בלעדיו, אבל זה לא ממש הפריע שם, יעידו על כך 30דק' למשחק ו-20 משחקים חסרים.
&nbsp
קוואי גדל להיות שחקן גדול, כרגע מבחינת יכולת הוא לא בטופ 7 תעשה כמה סיבובים באוויר שאתה רוצה, כי שים את קוואי בתפקיד אחר, כמו של PG לדוגמא, בוא הוא צריך להיות הכל, מנהיג, סקורר Vocal leader אני לא בטוח אם נראה אותה תפוקה ואותה יעילות ממנו גם שם.
&nbsp
בסופו של דבר מאחורי כל גבר יש אישה טובה, ומאחורי קוואי יש גרג,דאנקן,פארקר וג'ינובילי אולי החבורה הכי חכמה ששיחקה את המשחק הזה אי פעם.
&nbsp
&nbsp

Cade Foster

New member
וואי... אחי

סן אנטוניו איתו: 46/64. 71%. המאזן השלישי בטיבו בליגה. סן אנטוניו בלעדיו: 9/18. 50%. לא נכנסים לפלייאוף במערב. איך אתה יכול לטעון שהוא לא צריך להתאמץ כדי שהספרס ימשיכו להתקדם? איך אתה יכול לטעון שהם נראו רק "קצת" פחות טוב בלעדיו?
&nbsp
אפשר לדבר כמה שרוצים על המעטפת המצוינת שלהם אבל אי אפשר להתעלם מזה כבר - קוואי לנארד הוא ה!!! אלפא דוג של הספרס. לא פארקר ולא דאנקן ולא אף אחד אחר. עכשיו אחרי שהבהרנו את זה ורוצים לדרג אותו לפי יכולת יש 2 סוגים של אנשים - אלה שיתנו את כל הקרדיט על ההצלחה של הספרס לפופוביץ' ויטענו שכל אחד מהשחקנים לא היה מוציא מעצמו את אותו הדבר בקבוצה אחרת (לגיטימי), ויש את הסוג השני שייתן את הקרדיט גם לשחקנים ויכיר בכך שמדובר בקבוצה מעולה על כל ההיבטים שלה. אני שייך לסוג השני. בסופו של דבר גם לברון לא היה זוכה באליפויות בלי ווייד ובוש (ואפילו ריי אלן), גם קובי לא היה זוכה באליפויות בלי שאקיל וגאסול וג'קסון וגם ג'ורדן לא היה זוכה באליפויות בלי פיפן וג'קסון. זה שהם שיחקו לצד שחקנים גדולים אחרים ו/או אומנו על ידי מאמנים ענקיים זה לא מוריד מהגדולה של אף אחד מהם.

בוא לא נשכח שאנחנו מדברים על הספרס.

50% בלעדיו אבל הקבוצה המשיכה באותו קו של חלוקת דקות.
לצורך העניין, קוואי היה פצוע בינואר, אני בטוח שבמרץ דאנקן ופארקר שיחקו יותר דקות.
&nbsp
כי ככה מתנהלת קבוצה שלא תלויה באף אחד, הם ממשכים באותו קו לא משנה מה קורה, בקבוצות אחרות הייתה מצפה לעליית דקות משמעותית של שאר הגרעין, אצלם זה לא ככה, ומה גם מהיכרות עם איכות החומר הם תמיד נכנסים להילוך רק בחצי השני של העונה. אני אישית בטוח שהם היו עושים ריצה דומה בהמשך העונה גם בלי קוואי.
&nbsp
קח לדוגמא את לברון, כשהוא לא משחק הקאבס ב2/12 שזה 16%.
אם ג'יימס הארדן היה מפסיד יותר ממשחק אחד, גם שם זה היה נראה ככה, כנ"ל לגבי כריס פול.
&nbsp
קוואי לאנרד לא אלפא דוג(קוואי בחור שקט), טים דאנקן הוא האלפא דוג, אלפא דוג זה טייטל שלוקח זמן לרכוש איך אתה יכול להגיד שקוואי אלפא דוג ליד טים דאנקן שמשחק בצורה נהדרת, הרי ברור שמה שטים ירצה, יבקש גם יקרה, ובמשחק הקודם בלעדיו בחיים לא היו יוצאים עם ניצחון(ואז במקום תיקו יש לך יתרון 2-0 לקליפרס). אז ממש לא הבהרת את זה.
&nbsp
לברון, קובי ומייקל ושאר הירקות שציינת, הציגו רמת משחק לג'נדרית בנוסף למערכת וכו' וכו'. (זה לא שקוואי נותן משהו היסטרי יש לו סדרה מדהימה עכשיו זה כן, אבל בוא לא נתקבע סביב מדגם כזה רעועה)
לא דיברנו על גדולה על זה מה הקשר?
&nbsp
אנחנו מדברים על דיון על יכולת(נגזרת מזה גם סטט' מה לעשות), ולפי העונה הסדירה ולפי כבר כל מה שהסברתי לך קוואי לא טופ 7 לפי דעתי למרות שהוא כנראה טופ 10 או לפחות ממש קרוב.
&nbsp
לסיכום, אין ספק שלפי ההתקדמות שלו הוא בעתיד יהיה גם טופ 5 בליגה.
כרגע בנקודת זמן הזו קוואי עוד מתקדם וצריך להיות סקורר יותר יציב לאורך זמן, וכנראה שהמבחן הגדול של הקריירה שלו יהיה באייג' שאחרי דאנקן, אז הוא יהיה האלפא דוג ואז הוא באמת יהיה הראשון שמסתכלים אליו.
&nbsp
&nbsp
ואגב מה שמיוחד בספרס לעומת כל הקבוצות שהזכרת, זה שלעומת שאקובי, גו'פיפן, לברווייד, הספרס הם הקבוצה הכי שלמה והכי השלם גדול מסך חלקיו, קבוצה שיש בה שני אנשים שמתמודדים על ALL-TIME BEST בקטגוריה שלהם ועדיין הקבוצה הרבה יותר גדולה מהם. בלי הספרס יכול להיות שקוואי היה מגיע ליכולת העשווית שלו, אבל זה כנראה היה קורה בקצב הרבה יותר איטי מבלי כל ההכרה בהצלחה ההאישית מסביב (FMVP,DPOY).
&nbsp
וגם אם הוא ישחק ברמה לג'נדרית בצורה קבועה ביום מן הימיים הסיכויים שהיה מגיע לשם בלי המעטפת הזו לפי דעתי קלושים.
לעומת זאת מייקל,קובי לברון היו משחקים איך שהם לא משנה איפה תשים אותם, אולי עם פחות תיארים קבוצתיים אבל אני בספק אם היכולת האישית שלהם הייתה משתנה (שלא נדבר על שאק, יכולת לשים אותו במאדים).

FrecCo

Active member
פה הפלת אותי

"קוואי לאנרד לא אלפא דוג(קוואי בחור שקט), טים דאנקן הוא האלפא דוג"
כי טים דאנקן הוא בחור מאוד רועש כידוע
&nbsp
אתה מבלבל את המנהיג של הקבוצה (טימי) עם האלפא דוג המובהק- כלומר השחקן המוביל והדומיננטי ביותר (קוואי, גם בלי ספק, כל אוהד סן אנטוניו וכל פרשן יגיד לך את זה). תהיה בטוח שס"א לא מנצחת אף משחק פלייאוף בלעדיו (נכון גם לגבי דאנקן) ושהוא השחקן הטוב ביותר באחת משתי הקבוצות הטובות בליגה.
יחד עם זאת אני מסכים איתך שבנקודת זמן הזו לדרג אותו טופ 7 בליגה זה קצת קצת גבוה מדי.
&nbsp

טים דאנקן בחור שקט זה נכון

אבל טימי יודע להעביר בך חלחלה בגוף רק עם המבט שלו, וכשצריך לדבר הוא גם מדבר.
לדעתי האישית בתור אוהד אובייקטיבי הוא האלפא דוג של הספרס עד שיפרוש.
&nbsp
כי לפי דעתי אלפא דוג זה לא רק היררכיה על בסיס יכולת, אלה שילוב עם המנהיגות ו"rank" קבוצתי.
&nbsp
לפחות ככה אני רואה את זה.

לי אישית זה לא מתיישב הגיונית שזה שני טייטלים נפרדים אגב.

ההגיון אומר, מה זה אלפא בטבע? אלפא זה הזכר שנמצא בטופ ההיררכיה האקולוגית שלו, במילים אחרות לדוגמא אצל אריות זה אריה חזק (לאו דווקא הכי חזק) והמכובד ביותר, הוא לאו דווקא צעיר, והוא בדרך כלל יאבד את מקומו כאלפא דוג ע"י תבוסה לאריה (או יותר) צעיר/ים ממנו, ברוב המקרים הוא גם מת בסוף הקרבות האלה או פשוט מגורש/בורח.
&nbsp
לא יכול להיות מצב כזה שהאלפא דוג הוא לא המנהיג, יכול בהחלט לקרות מצב שהוא לא החזק ביותר, וזה מתהווה להיות ברור בדרך כלל סמוך לזמן נפילתם.
&nbsp
אז לי אישית החלוקה הזו לכך שטימי מנהיג וקוואי אלפא דוג לא מתיישבת הגיונית, זה החצי סנט שלי.

Cade Foster

New member
בוא לא ניכנס לדיון הגדרות

מה שפרסקו אמר זה בדיוק מה שהתכוונתי. והפער בין טופ 7-8 (איפה שאני מדרג אותו, בסוף העונה תהיה לי החלטה סופית) לטופ 10 (איפה שכולם בדיון הזה חוץ ממך מדרגים אותו) זה פער די זניח. הרי גם CP3 ולמרקוס כמו שאמרת בכיף נכנסים לדיון הזה וכל אחד מדרג לפי ההעדפה האישית שלו. את הדיון הזה פתחתי כדי לראות אם משהו השתנה בהערכה לקוואי ואני רואה שחוץ ממך התשובה היא כן די חד משמעי.

למעלה