24-135 sigma or tamaron

Givald

New member
24-135 sigma or tamaron

ברצוני לרכוש לDSLR החדשה שלי עדשה שתשמש אותי כעדשה קבועה העדשות שיש לי כיום בעיתיות מאוד בטווחים שלהם, הקיט 18-55 קצרה מדי ועדשה זמניתי שקניתי עד שאקנה משהו מקצועי 70-210 היא ארוכה מדי בטווח הקצר שלה, קיבלתי המלצות על הטמרון 24-135 וקראתי את המאמר של TED בנושא כשחיפשתי בB&H את העדשה מצאתי שיש לסיגמה מקבילה ומעלה גדולה של צמצם 2.8 לעומת 3.5 בטמרון חוץ מיזה אני לא מבין גדול בעדשות אשמח לשמוע מה דעתכם בנידון, ואיזה עדשה מומלצת תודה מראש בברכה חג סוכות שמח שמוליק

הטמרון כמובן.אין ביקורות אוהדות ל

לסיגמה. שקול גם את הקנון 28-135IS - באותו טווח מחיר ויש גם מייצב תמונה. מקבילה בערך לטמרון.

Givald

New member
תודה רבה!

הקאנון היא ברמה של הטמרון? היא עולה יקר יותר (כימעט 400) זה רק בגלל המותג? או שהיא ממש טובה יותר! תודה שוב חג סוכות שמח בברכה שמוליק

מציעה שתיגש לחנות ותנסה על גוף

המצלמה שלך.כבר תרגיש בהבדלים.אפילו לצלם כמה תמונות בכל אחת,לחזור הביתה ולראות על המוניטור,ואז להחליט.הכי טוב. אופטית - מדורגות זהה באתרים השונים,הלא ממש מדעיים. לטמרון עדשות מעולות,בלי usm וסיפורים,הן עושות את העבודה בצורה נהדרת,ונתקלתי בכמה כאלו.כמובן,תלוי בדגם.כל אחד והסיפור שלו.

old

New member
איריס איפה קראת מאמר על הסיגמא

אני לא מצאתי עדיין ביקורת עליה

טיילתי להנאתי בפורומים של קנון -

וקראתי חוו"ד.לא מצאתי אחת תומכת.(לפעמים גם זה מספיק). נסיון שלי - וקריאת חוו"ד על עדשות מקבילות - זה תואם את ציפיותי.ואולי כאן אני ממש טועה והפעם סיגמה הבריקו ובגדול. צריך לראות תמונות שלה - כדי להחליט - ואיך מתנהגת על מצלמות שונות(הבעייתיות הידועה של סיגמה) נדמה לי שגם טד רשם כאן כמה פעמים לגבי העדשה הזו.ולא לחיוב. יש אתר נוסף לחוו"ד - www.photographyreview.com חפש לפי דגם העדשה או המקבילים אליו. ד"א:ה28-135 הידועה של קנון גם אינה קוטלת קנים ממש - יש מצלמות שמבריקה עליהן ויש שממש לא!אז לקחת בחשבון ואם אפשר גם לבדוק על המצלמה האישית שלכם:אם בעבור עדשה מסוימת חייבים לתת פיצוי חשיפה קבוע,בעוד שלאחרות לא,זה כבר מעצבן ומרגיז - ומה קורה כששוכחים בהיסח הדעת וההחלפה בין העדשות,בלהט הצילום?
(מתייחס לדיגיטליות הרפלקסיות.בפילם לא היתה בעיה כזו) שוב, כל הנרשם מייצג אך ורק דעתי שלי,ע"ס נסיוני. ייקח מזה כל אחד את מה שמתאים לו - כי ההחלטה ותוצאותיה יחולו אך ורק עליכם

old

New member
שמתי לב לחוסר "אהבתך"

לסיגמא ומנסיוני יש להם כמה עדשות טובות שנותנות תמורה טובה לכסף. לגבי ה28-135 יש לי אותה 4 שנים ממש מהסדרות הראשונות היום היא יושבת על ה10D ואי אפשר להגיד שאני מת עליה. היא בררת מחדל

אז אנחנו 'תמימי דיעים' לפחות בקשר

לקנון הזו
ואני מסכימה איתך - מצטערת אם נקראתי(ונשמעתי) שלילית,וטוב שהעלית את הנקודה הזו.ואפרט: ובקשר לסיגמה?מה פתאום! אני חולה על ה'מקרו' שלה - אדירה ! אבל גם הטמרון כזו - וכל עדשות המקרו - רק מעצבן שאיטית (לקנון יש אחת מהירה,אבל גם המחיר בהתאם) לעומת זאת... כשהחזקתי בזמנו את הסיגמה 28-200 ביד - על מצלמת ניקון 80 והקנון 30 - הרגשתי שאני מרגישה ממש צעצוע חובבני.לעומת הקנון והטמרון המקבילות.טוב,גם המחיר בהתאם - אחת הזולות בשוק היום. עדשת ה20 צמצם 1.8 זכתה לתשומת ליבי.לולא הקנון שיש לי,הייתי רוכשת אותה,בלי ספק,למרות הקוטר האדיר והבלתי אפשרי שלה לפילטרים (עוד דבר ששונאת בעדשות סיגמה) ואיך אפשר בלי לשבח את העדשה המהוללת:70-200 צמצם 2.8 HSM EX - פשוט אדירה ,גם בפוקוס גם באיכות התמונה גם בקלות ונוחות השימוש - גם בנויה כמו טנק (גם שוקלת כמוהו
). זו הסיבה היחידה שהמרתי אותה בקלה יותר. (המונופוד שרכשתי במיוחד עבורה נשאר מיותם
) בקיצור: כל עדשה - והסיפור שלה. יש גם לא מוצלחות,וזה בלשון המעטה, אבל גם לקנון יש כאלו...

old

New member
העניין הוא שהם תחליף זול יותר

שרק לעיתים נדירות עולה על המקור לגבי מקרו אני מחזיק את הקנון 50מ"מ 1:1 ופשוט אוהב אותה גם לצילומים "רגילים" ניסיתי השבוע את ה24-70 2.8 של סיגמא חדות מעולה אוטופוקוס איטי מידי לטעמי

אז תגיד כך../images/Emo8.gif היו חוו"ד לא ממש

טובות,אבל השוו לקנון 28-70 צמצם 2.8 (זו לא חכמה גדולה,בין המוצלחות של קנון,ירדה למקום השני,אחרי ה24-70 החדשה שיצאה,של קנון) לא ראיתי השוואה לטמרון,באותו הצמצם.

old

New member
אי אפשר להשוות משהו שעולה רבע

מחיר 2600 לעומת 8500 זה לא הוואה נכונה צריך למדוד תרומה בשביל הכסף שמשולם

bengold

New member
אותה התלבטות

לפני כשבוע היתה לי אותה הדילמה כמעט, בין סיגמה 24-135 וטמרון 28-75, למעשה לסיגמה כפי שציינת יש צמצם אדיר, ראיתי אותה השבוע וצילמתי בה, מאוד כבדה (77מ"מ), פוקוס איטי משהו, החדות מצויינת ממה שאני התרשמתי. הטמרון שאני התלבטתי לגביה נבנתה עבור קהל ספציפי במיוחד והוא dslr, עם צמצם חיה, רק שהטווח כעדשה קבועה לא מי יודע כמה.. לגבי הטמרון 24-135, קראתי חוו"ד מצויינות למרות שמפחידה אותי המחשבה לגבי הצמצם. בסתיו הנוכחי אמורים טמרון להוציא לסדרת הדיגיטליות עדשה לטווח הזה עם צמצם נורמלי יותר. אני כנראה הולך על הסיגמה.

למעלה