====>

o a k y

New member
====>

שלום, רציתי לדעת מה ההבדלים בין המשפטים הבאים: 1)what are you saying ו- what do you say ? 2)how much ו-how many? תודה רבה למשיבים!

אמממ....

אני לא בטוח - את עיקר האנגלית שלי למדתי הרחק מבית הספר, בדיבור ואחרי זה בקריאה וכתיבה אז הדקדוק שלי קצת לוקה בחסר... למיטב הבנתי (אך יכול להיות שאני טועה) התשובה לשאלה הראשונה היא שאין הבדל ממשי... אם כי מקובל יותר לומר What are you saying... והצורה השניה מתאימה יותר בצורת העבר שלה What did you say בקשר לשאלה השניה: How many מתייחס למספרים של ממש: How many hours did Rogue sleep last night... לעומתו, How much הוא למספר לא מוגדר כמו: Rogue, how much time did you waste on that stupid game when you were supposed to be sleeping או Rogue, how much sleep did you get last night... פחות או יותר... Rogue חסר שינה ומתנהג כך

tulchi

New member
אפשר להוסיף משהו?

אני לא ממש בטוחה אבל נראה לי שב What do you say משתמשים יותר כששואלים לדעתו של מישהו. וב Waht are you saying משתמשים כאשר יש ענין לא ברור ומבקשים הרחבה בנושא (או אולי אפילו בכיוון יותר קיצוני כאשר מישהו אומר משהו לא מקובל על הדעת). מקווה שניסחתי את זה בצורה ברורה.

למעלה