- 23.4.06 -

• פותח הנושא sh53
  • פורסם בתאריך

sh53

New member
הצלחת לגעת בעמקי נשמתי

פה רציתי כול כך לעשות את זה, אבל פחדתי אולי מהתגובה שלה אולי בגלל שלא היינו חברות כלל . ראיתי אותה ביום הפיגוע היא לבשה חצאית וחולצה כחול מועשן שעליו היה דגלים קטנים של ארה"ב. נעמדתי מול המסך השינוים בביה"ס והיא עברה לידי ובראשי נשמעה המילה רע לא הבנתי למה אני שומעת אותה בראש ובערב היה הפיגוע בדולפנריום והיא הייתה הפצועה הכי קשה והרבה מאנשים מהכיתה שלי באו לבית חולים ואני לא הייתי חברה שלה, ולכן לא הלכתי. אתמול פגשתי אותה ברחוב היא לא ידעה את שמי אבל ידעה שלמדנו יחדיו ספרתי לה שלפני חצי שנה באוקטובר ראיתי עליה כתבה בעיתון ורציתי ליצור קשר אבל פחדתי פעם אחת אני יכולה להגיד היא הצילה אותי מפיגוע. זה היה איזה שבועים אחרי הכתבה שקראתי חברה שלי הזמינה אותי למסיבה והפנים שלה רחפו מול עיני וכול הזמן רעדתי סרבתי למסיבה. יום לאחרת אמרו שנתפס מחבל שהיה בדרכו לפיגוע בת"א. כול מה שאני רוצה עכשיו זה לגרום לה לאושר לא מתוך רחמים שדברתי איתה גיליתי שאנחנו דומות. לפעמים הפחד או הבושה היא דבר שצריך להשים בצד וכמו שדמיינתי את הפגישה איתה בדמיוני כך היה ונורא התרגשתי

sh53

New member
פתאום נהייתי סלבריטי

פה אני יודעת מזמן לא העלתי בעיות כי פשוט הייתה לתקופה טובה יחסית. כפי שאתם יודעים, אני באה לבקר בקיץ וכפי שהתייעצתי איתכם לא מזמן בקשר לקייצת.. אז החלטתי שאני הולכת לא משנה מה יקרה.. בכל אופן, לפני שבוע הצלחתי "להשיג" את אחת מהחברות הכי טובות שלי בארץ. סיפרתי לה על זה שקנינו כרטיס והכל סופי... היא שמחה מאוד ואמרה שהיא ושתי החברות הכי טובות שלי בארץ כבר דיברו על איך הם יבלו איתי ושהן לא יעזבו אותי לשניה... היא גם אמרה שבכמה הימים הראשונים אני אהיה איתן.. קיצקיץ לא ממש אכפת לי כי אני באמת אוהבת אותן בתור חברות, ואפילו בתור ידידות נפש, ובכלל, האישיות שלהן מדהימה ותואמת לשלי.. וזו אחת הסיבות שיש לנו קשר כל כך טוב... במשך כל השנים שאנחנו חברות (כל אחת הכרתי בשנה אחרת), לא רבנו אפילו פעם אחת.. מסיבת הפיז'מות הכי טובה שהייתה לי זו הייתה איתן.. הבטחנו אחת לשניה כשאני אבוא נקיים עוד מסיבת פיז'מות ביחד.. ובקיצור הכל נשמע מצויין לא? אתם בטח תוהים על מה אני מתלוננת.. אז עכשיו אני מגיעה לבעיה... אז כפי שאמרתי החברה שדיברתי איתה רשמה בכינוי שלה את תאריך ההגעה ושעת הנחיתה.. ביו שלמחרת, התחברתי למסן ופתאום אנשים שממזמן לא דיברתי איתן, פתאום התחילו לשים לב אליי... הם אמרו שהם שמעו שאני באה לארץ... ושהם רוצים לפגוש אותי.. אבל, למה פתאום!? למה פתאום הם פונים אליי אחרי שיותר מחצי שנה אין לי קשר איתן? אולי פה ושם מילה אחת או שתים ככל היותר.. אני לא מדברת עם אנשים שפגשתי דרך חברות... אלא על אנשים שאני מכירה יותר משנתיים, שאחרי שטסתי ניתקו קשר ופתאום שמעו שאני באה לבקר רוצים תשומי.. גם קיבלתי הודעות ביום למחרת.. איזו אחת כזה פנתה אליי ואמרה שהיא שמחה וכל זה... אבל, אני לא ממש מתכתבת איתה... כיאלו אני שמחה שיש לי הרבה חברות.. אבל, למה כשאני מודיעה שאני מגיעה הם פתאום שמו לב אליי? מה אתם חושבים, אני צריכה להפגש איתן או לא? אני צריכה להגיד להן שכמו שעד עכשיו לא דיברנו גם כשאני אגיע לא אדבר? תודה לכל מי שקרא עד כאן, קרנושיתתת

למה היהודים הערבים שונאים את הערבים

הרי הם כל כך דומים להם. מתנהגים כמוהם, נראים כמוהם, אוהבים את אותה המוזיקה, אוהבים את אותם המאכלים, וכו' וכו'... אז למה בכל זאת הם כל כך שונאים אותם? בואו לנסות ולענות על השאלה

מכתב גלוי למנהלי הבנקים

מכתב גלוי למנהלי הבנקים כשאתם נכנסים למשרדיכם המפוארים כדאי שתראו אותם, את עובדי הקבלן השקופים המועסקים כטלרים, את עובדי הניקיון המבריקים את הבנק ואת השומרים המגינים עליכם. האחריות המוסרית לזכויותיהם, לביטחונם התעסוקתי ולכבודם חלה עליכם זכותם של תאגידים בנקאיים להרוויח כסף, זכותם של בעלי השליטה בהם לנהל את עסקיהם, זכותם של מנהלי התאגידים לקבל שכר גבוה ואופציות בשווי מיליוני שקל, זכותם להיות מרופדים במצנחי זהב. אבל באותה מידה, זכותנו כלקוחות הבנקים לדרוש מכם לשאת באחריות כלפי העובדים השקופים, עובדי חברות כוח האדם שאתם מעסיקים. עובדי מיקור חוץ (או outsourcing), אתם קוראים להם. מחר, כשתשבו על סיפון האח"מים ביאכטה הבנקאית המפוארת, אין לי בעיה שתעשנו סיגרים משובחים מקובה, אין לי בעיה שתנשנשו קוויאר בלוגה משובח, אין לי בעיה שתשתו ויסקי שיבס ריגל מיוחד, אין לי בעיה שתיהנו מפירות עבודתכם וכספכם. אני רק רוצה שבתום ההפלגה, כשתגיעו לקרקע יציבה בחוף מבטחים ותשובו לעבודתכם, תתחילו להבין שאתם מחויבים להניף את הדגל החברתי. מפני שלהיות ראשון זה מחייב, מפני שיחס מגיע גם לדעות שלנו, מפני שלצעוד ביחד היא חובה חברתית. אני קורא לכל אדם לחתום על העצומה הקוראת לכם ליצור אמנה להעסקת עובדים במערכת הבנקאית בישראל, ולשאת באחריות ישירה לכלל המועסקים בבנקים. אמנה כזו תוביל את המערכה להוצאת חברות כוח האדם והקבלנים מהמערכת הבנקאית, ותסלול את הדרך לממשלה ולמעסיקים האחרים במשק הישראלי. לא נשארים אדישים בואו לדון בפורום יחסי בנק לקוח בתפוז

למעלה