!

לונה..

New member
!

נמאס לי כבר מהכל. אני לא הולכת להשתפך לכם כאן, ולרחם על עצמי, אבל מצד שני, אני גם לא אדבר על כמה חשובה ההתמודדות עם המוות, ועם החיים בכלל, לבנאדם. אני רק אכתוב, ומה שיצא יצא. לשם שינוי, החלטתי שלא רק שאני לא מאמינה באל כלשהו, ספר כלשהו, כוח כלשהו, פסל, לא משנה מה, אני פשוט לא מאמינה בשום דבר. אפילו לא בעצמי. למה? פשוט ככה. אולי משהו נשבר בי אי שם, וסוף סוף הבנתי (או שלא) מה באמת קורה בעולם. אולי סוף סוף קלטתי שבעצם לשום דבר אין עוד משמעות, ושום דבר לא נשאר לנצח, אז מה זה בעצם שווה? שונאת את המשפט שאומר שכל דבר הוא זמני, חוץ מהג'וקים, שכפי הנראה ימשיכו לחיות וישרדו עוד הרבה אחרי שאנחנו נעלם מהעולם. ואני כל כך אהבתי את הנצח. לפעמים נדמה היה לי שחוץ ממנו, אני לא צריכה שום דבר, וכל עוד יש לי אותו, העולם ומלואו נמצאים בכף ידי. חיבקתי אותו, אהבתי אותו כמו שלא אהבתי מעולם ולעולם, ולפתע, פוף! הכל נעלם. משמע - אפילו הנצח לא נשאר לנצח. ואני מתגעגעת אליו. מה לא הייתי נותנת על מנת לזכות בו חזרה. אני מתגעגעת לתקופה שהאמנתי שיום יבוא, והכל יהיה בסדר. האמנתי אפילו שיגיע זמן שבו אני אקום כל בוקר עם חיוך על הפנים, וארדם בלילות עם חיוך, כולי מלאה תקווה, והרבה הרבה אהבה, לקבל ולהעניק. אבל גם זה נמוג לו איכשהו, ויחד עם זה כל מה שביססתי עליו את החיים שלי. צורת ההתנהגות שלי, דרך ההתמודדות שלי עם דברים, רצונות, אמונות. הכל מתפורר לי בין האצבעות, הכל קורס. ואני כבר אבודה. ככה, תיק תק, אפילו לא שמנו לב שזה קרה. ואם שמנו, כנראה שזה לא היה מספיק חשוב בכדי לעשות משהו על מנת להציל. תיק תק, תיק תק, מחוגי השעון ממשיכים לנוע קדימה. הזמן עובר, ולפתע, כל מה שנשאר, זה העבר. וכשלאדם אין עוד במה להיאחז, הוא נאחז בזכרונות מעברו. ומה קורה כשרוצים לשכוח את העבר? פעם הבטתם בעיניו של אדם וכל מה שהצלחתם לראות, היה בעצם שום דבר? פשוט ריק. עיניים כבויות, נשמה צורחת, מחרחרת, גוססת. מתה בעודה בחיים. וגם אם לא הכל ברור, אל תנסו להבין. אני מזמן הפסקתי.

BooBee

New member
לונה יקרה ../images/Emo20.gif

קודם כל ההבדל בין אמון לאמונה. יש לי אמון באנשים, יש לי אמון בעצמי. אמונה זה כבר משהו אחר. לא חייבים שתהיה אמונה כל שהיא. אמונה זה להאמין במשהו שאי אפשר להוכיח. אמונה באלוהים נכנסת לקטגוריה הזו. אני לא מאמינה באלוהים. אין לי גרם של אמונה בדברים שאי אפשר להוכיח. שאי אפשר להרגיש, או לראות או לגעת. יש לי אמון בהגיון. זה כן. זה לא שאני טיפוס רציונלי, כי אני ממש לא. אני רגשנית לאללה, לפעמים אני מגיעה לדרגות אללה איסטור ברגשנות הסופר דופר דרמטית שלי ואני חשה ברגשנות וברגישות עצומה גם בצד שלך. יש לך יכולת מופלאה לכתוב בדיוק בדיוק מה עובר לך בראש או בלב או בין שניהם. סוף סוף קלטת שלשום דבר אין משמעות? איזה יופי! למה להתייחס לזה בתור סוף העולם? כי תחשבי על זה ככה: אם לשום דבר אין משמעות, זה אומר שמשמעות היא עניין אינדיבידואלי ופרטי מאוד. קחי שני אנשים שיראו את אותו דבר וכל אחד מהם יספרו עליו משהו אחר לגמרי. ככה זה עם משמעותיות. את יכולה לבחור באיזו משמעות להשתמש. זה נהדר בעיניי. שום דבר לא נשאר לנצח? נכון! ובגלל זה צריך לאחוז חזק חזק באלה שעושים לנו טוב, בחברים שלנו, במשפחה שלנו, באהבות שלנו, וכל הזמן "לתרגל" להכניס משמעויות חשובות ליחסים שיש לנו איתם. וכן, הכל זמני. הכל ארעי. ותחשבי, שאם הכל היה קבוע, לא היית גדלה והופכת לאישה מקסימה, אלא נשארת תינוקת. ואם הכל היה קבוע, לא היינו מתפתחים וגדלים ומשכילים מיום ליום. ובגלל שהכל ארעי, את יכולה להתחיל מחדש בכל יום, אבל באמת, וליצור לעצמך את ההקשר שלך מחדש בכל פעם. ואם עד היום תירגלת סוג מסוים של חשיבה, את יכולה תמיד לתרגל סוג אחר של חשיבה, מהסוג שיתן לך עוצמה בחיים ובמעשים שלך. ואם את מרגישה שהכל מתפורר, אני תמיד חושבת שזה טוב. אני מתפוררת גם כן מפעם לפעם, ולמרות שזה כרוך בכאב, כי צריך לוותר במקום מסוים על משהו מוכר, זה הרבה יותר בונה בטחון עצמי כשנאבקים על מה שחשוב, ויוצרים מחדש את החיים שלנו. והעבר כבר עבר, נגמר. אין מה להיאחז בו, ממי. בטח שזכרונות זה נהדר, אבל זה כל מה שזה-זכרונות, נעימים ככל שיהיו, מלאי געגועים. אני יודעת שהאהבה שלי לאחותי תמיד תהיה חלק בלתי נפרד ממנו, אבל אני לא מסכימה להאחז בזכרונות שלה בשביל להמשיך הלאה. ואת העבר אי אפשר לשכוח, אבל אפשר ללמוד לחיות איתו בשלום. וזה תהליך ארוך וכואב לפעמים. אני נמצאת כבר ארבע שנים בתהליך של להרפות מהעבר, וזה מצריך ממני המון כוחות ותעצומות נפש. ולפני שנתיים אחותי מתה פתאום והמוות שלה חידד לי עוד יותר את הרצון שלי להרפות מהעבר שלי. ואני אומרת לך, שזה אפשרי, חלקים גדולים מהעבר שלי שמתי בצד והם כבר לא מאיימים עליי. ובקרוב אספר על חול המועד המיוחד שלי, שסגר לי עוד כמה קצוות, בעיקר אלה שקשורים לאחותי. ואם קשה, את תמיד מוזמנת, את יודעת. סיגריה, כוס קפה, נשים איזה דיסק. נדבר. שלך רויטל.

אביתר27

New member
חיפוש משמעות בדפי זהב

כתבת על הרבה דברים אובדן אמונה , חוסר משמעות , קיום הנצח ואני אנסה לכתוב לך מהחיים שלי ומזווית הראיה שלי... אמונה - אני בדר"כ כן מאמין בכח עליון כלשהו תקראי לזה אל ,תקראי לזה גורל לא ממש אכפת לי. לפעמים אני מאמין בו כדי לכעוס עליו, לפעמים אני מאמין בו כדי להתנחם בו. וכן מותר לנו לחפש נחמה לעיתים, אנו לא צריכים כל הזמן להיות מרירים ועצובים, ואותו האל שלקח עד כמה שזה מוזר יכול לתת ניחומים... איך? לא יודע בדיוק. לפעמים אני מאמין בו כדי להסביר לעצמי דברים , לפעמים כדי למסור דרכו ד"שים לכל מי שהוא לקח ולפעמים גם אני מרגיש שאין במי ובמה להאמין. העיקר זה משתנה זה בא בגלים אני לא אומר לעצמי זהו החלטתי אני מאמין! או החלטתי שאיני מאמין! זה לא סופי זה בא עם הרגש... חוסר משמעות - אני זוכר מאורע קומי/טרגי (תלוי בנקודת המבט)בא הביתה יום אחד חודש אחרי
מוצא את אחותי לבד בבית מחפשת בקדחתנות בדפי זהב. שואל אותה מה את מחפשת היא לא עונה ושוב מה את מחפשת? לאחר כמה דקות היא מרימה אלי עיניים דומעות ואומרת חיפשתי משמעות... משמעות זה בחיים , בדברים הכי קטנים ואם אין משמעות אל תחפשי בכח. בשלבים הראשוניים צריך לחיות מרגע לרגע. הצלחת לקום בבוקר יופי הצלחת להתלבש - אחלה, הצלחת לצחצח שיניים נהדר ... אני יודע שככה אמא שלי חיה במשך שנתיים. הצלחת לשמח מישהו אחר - את פגז! הצלחת לספר בדיחה (אפילו גרועה) יצאת גדולה. ככה לפעמים אני חי. בהתחלה המשימה היא רק לעבור את היום את השבוע ...זהו לא משימות גדולות, לא למצוא סדר בבלאגן. היו שנים שהרגשתי שאני הולך על שברים הרגשתי שהכל סביבי שבור שום דבר לא יציב כלום. עדיין עד היום אני קופץ מכל דפיקה בדלת מכל צילצול טלפון מכל שיחה שלא נענתה בפלאפון הנה שוב באים להודיע לי שהנורא מכל קרה. .. קשה לחיות ככה אבל זה מה יש, מתמודדים לא מרימים ידיים למה? לא יודע נראה לי כשאני אהיה חכם בן 70 אדע למה . בינתיים אני רק חי את החיים מה לעשות? נצח - רק בזה אני חיב להאמין מה עוד יש לי? שיש משהו שמעבר, שיש מי שצופה בי תומך בי גאה בי מצפה ממני. הרי האהבה של מי שאהבנו לא נעלמת עם מותם זה הדבר היחיד ששורד שיש לו משמעות בעולם הזה. ואני מרגיש אותם מלווים את חיי ברגעים השונים של החיים שצריך , רק צריך להאזין... ככה זה בשבילי לפחות. סליחה על האורך,מקווה שעזרתי (סליחה אם התפרצתי למקום לא לי)

פשוש2K

New member
המתמטיקה של האהבה

לונה, קראתי את דברייך ואני רואה ושומע את הדברים שכתבת יוצאים ממני לא אחת. גם אני מרגיש לפעמים כמוך ורוצה לזרוק הכל ולהחליט שאין בשביל מי ואין בשביל מה. כיוון שאני עוסק במתמטיקה (בין היתר...) אני לוקח לי נייר ועפרון דמיוניים ועושה קצת חשבונות: מספר האנשים שחשובים לי מאוד. מספר האנשים שאני חשוב להם מאוד. בכל פעם שאני מתחיל למנות, אני מוצא את עצמי מתבלבל שוב ושוב בפעולות חשבון פשוטות אלו ומתחיל מההתחלה כדי למצוא את עצמי מתבלבל שוב ושוב, שוכח כמה מאהוביי ומוסיף אותם אחר כך, שוכח כמה מאוהביי ומתבלבל בסדר ואחרי מלאכה מייגעת זו יש לי חיוך קטן שכנראה המספרים האלו אינם בני-מניה והמסקנה שלי היתה נחפזת כי יש בשביל מי. (ועכשיו נותרתי אני לתהות ולחשוב...)

../images/Emo24.gif

לונה חמודה. אני כבר מזמן הפסקתי לחפש משמעות ואיבדתי את התקווה להתגשמותם של חלומות... הדברים המרגשים שלך הזכירו לי איך היתה ההרגשה לאבד אותם... לא יודע איך אוכל, ואם אפשר בכלל לנחם אותך בהרגשה הקשה הזו. אבל אם את רוצה את החיבוק הזה... הוא שלך! רפאל

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום שכול ואובדן במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

shani שני

New member
אהובתי!

מצטערת, אין לי זמן להגיב, אני חייבת להתנתק, רק רציתי להזכיר לך שאני כאן, אוהבת אותך מאוד
לא יצא לנו לדבר מזמן, מקווה לדבר איתך בקרוב... זהו, אגיב ביתר פירוט בהמשך
מדהימה שלי

למעלה