2010 פרק מס. 22

שרוף

New member
2010 פרק מס. 22

מחמוד הגיע לפאב השלום בעקבות תפיסת נער שתלה מודעות על עצים וקירות בתל אביב. בחדר במשרדי שרות הבטחון הכללי הפלשתינאי חקר מחמוד את הנער והעקבות הובילו לאדם שהיה לקוח קבוע בפאב בשלום בדרום תל אביב. בשעת בוקר מאוחרת, נכנס מחמוד לפאב. לא היו אנשים למעט מייק ועוד עובד מנקה. מחמוד התיישב בשולחן צדדי, עם גבו לקיר כדי שיוכל לחלוש בעיניו על הנעשה בפאב. מייק ניגש למחמוד. לבוש היה בסינור לבן, מרופט, שידע ימים יפים יותר. ``כן אדוני, מה תרצה להזמין?`` מחמוד חייך את חיוכו הזאבי לעבר מייק וזה נדרך מיד. הוא ידע כי יושב מולו אדם כוחני ללא מעצורים. ``אני אשתה בירה. האם תוכל להצטרף אלי למס` דקות? אם תרצה לשתות משהו אזמין אותך על חשבוני``. ``תודה רבה`` אמר מייק ``אך אני לא שותה, אבל אצטרף אליך``. מייק התיישב מול מחמוד בצפיה דרוכה. ``אני מחפש אדם בשם גרינשפן. נאמר לי שהוא יושב כאן מעת לעת וחשבתי שאולי הינך מכיר אותו?`` ``לא, איני מכיר אדם כזה. למה אתה מחפש אותו?`` מחמוד חייך שוב את חיוכו הזאבי ושתק. ברקע התנגנה מוסיקה שקטה של פסנתר. ``מה שמך?`` שאל מחמוד. ``שמי מייק. אני בעל הפאב הזה. אני מניח שאתה כבר יודע זאת``. ``הגענו באחת החקירות שלנו אל הפאב שלך, כמקום שבו מתקיימת פעילות מחתרתית``. לראשונה, פרץ מייק בצחוק רם, אבל עיניו נותרו קרות. ``ומה גורם לך לחשוב כך?`` ``תפסנו נער שתלה מודעות. הוא נתן לנו פרטים על פעילות טרוריסטית מחתרתית שפאב זה משמש לה מחסה``. ``אל תדבר שטויות`` אמר מייק. ``הדבר היחידי שאנו מספקים כאן הוא בירה, והופעות של זמרת הבית שלנו ומעט חברה נעימה``. ``אתה יודע שאני יכול לסגור את המקום שלך במצמוץ עין? אם רק אחליט שאתה מסתיר ממני דברים?!`` אמר מחמוד, ``שלא לדבר על לקחת אותך לאיזו חקירה בשב``כ הפלשתינאי``. ``אני אזרח ארה``ב, אדוני`` קולו של מייק נעשה קר כקרח. ``בתור שכזה תצטרך קצת יותר בשביל לטרטר אותי``. מחמוד נאנח ``האמת היא שרציתי להתיידד אתך ולא חפצתי ששיחתנו תגלוש לפסים לא נעימים שכאלה``. ``אני מבין, האם אדוני רוצה לשתות בירה נוספת? אני רואה שכבר גמרת את הבקבוק?`` ``שמי הוא מחמוד`` אמר מחמוד לפתע והושיט ידו לעבר מייק. שני הגברים לחצו ידיים בחוזקה כדי למחות את הטעם הרע של שיחתם. הם חשו זה את כוחו של זה בעוד עיניהם נעוצות האחד בעיני השני. ``אין לי שום עסק עם טרוריסטים או עם פעילות מחתרתית ואתה מוזמן לשבת כאן איתי בוקר, צהרים וערב כדי להיווכח בכך במו עיניך``. ``אשקול זאת`` אמר מחמוד וקם מכיסאו. ``אודה לך באם תודיעני על כל דבר חשוד שנראה לך, לטלפון הזה``. הוא תקע בידי מייק כרטיס ביקור ולא המתין אלא פנה לצאת מן הפאב. ``כן אדוני`` פלט מייק, מתבונן בגבו המתרחק של מחמוד ההולך בלי לשלם.

למעלה