20 שנה לMusic Box של מאריה!

TheRemix

New member
20 שנה לMusic Box של מאריה!

מישהו שם לב בכלל? 20 שנה עברו מאז שהאלבום יצא,נחשב לאלבום הכי מצליח שלה עד כמה שאני זוכר.
אלבום מעולה ותקופה יפה שלה. Dreamlover בין השירים הראשונים שלה שאהבתי

eranmc

New member
וואו!!! לאחרונה אני שר כמו גיי קטן ונשי את

Now That I Know

Mידאס

New member
מעניין לקרוא בטוקבקים לכתבה של בילבורד

שזה פייבוריט של לא מעט אנשים.

תכל'ס שיר מצוין, אבל ההפקה שלו לא מושלמת. עם עוד קצת ליטוש, יכול היה להיות הרבה הרבה יותר טוב. אני חושב שזה השיר הכי פופי של מאריה מאז ומעולם. היום, 20 שנה אחרי, מבינים כמה הסגנון הזה רחוק ממנה (וחבל, כי היא עושה את זה מצוין).

True Colors

New member
ולא לאחרונה?

אפשר לחשוב שהיתה תקופה בחייךְ, עורנה, ששרְתְ את השיר "כמו הטרוסקסואל, גדול וגברי", חחח

True Colors

New member
אני מתחרמן כשקוראים לי "אחי"

אבל מתחרמן יותר כשקוראים לי "גבר"

(בעיקר אם מישהו חתיך במיוחד אומר לי, כשאני עומד בתור: "אני אחריך, גבר"
).

ForeverMC

New member
הופתעתי שב-REVIEW של הבילבורד על האלבום

הכתב התייחס ל-All I've Ever Wanted כרצועה החלשה באלבום
וציין ש-Everything Fades Away שסוגר את הגרסא הבינלאומית של האלבום הוא פינאלה יותר ראויה לאלבום.
אני אומנם מעדיף את Everything Fades Away (אחד היפים של מאריה בכלל), אבל אני יודע שהרבה מעריצים אוהבים במיוחד את All I've Ever Wanted על אף הקיטשיות האינסופית שבו... .
הרצועה השנייה שזכתה לחוסר התלהבות בביקורת היא Never Forget You וצויין שמדוברת ברצועה נשכחת ושמאריה ובייביפייס ידעו שיתופי פעולה מוצלחים מזה - וגם כאן, איכשהו לא ממש מסכים...אני זוכר שהרצועה הזו נצנצה בעיני כבר בהשמעות הראשונות, אוהב מאוד איך שמאריה נשמעת שם...

בכל אופן, חשוב להדגיש, שמדובר בביקורת אוהדת מאוד (!!!) כלפי האלבום - אהבתי במיוחד את ההתייחסות המחבקת כלפי השיר Music Box כ-An overlooked gem. תמיד הרגשתי שהשיר הזה לא זוכה למלוא תשומת הלב הראויה. ולא ידעתי שמאריה ציינה שזה היה השיר שהיה לה הכי קשה לשיר בהקלטות האלבום... .

Mידאס

New member
לא אהבתי את הביקורת

ואת ה"טון" המעט מתנשא והכאילו ידעני של הכותב.

הפרשנות שהעניק ל-DREAMLOVER בכלל הפילה אותי מצחוק.

בכל מקרה כשקראתי את הביקורת עלו בי זכרונות מאובקים על הרומן ביני לבין מאריה, שראשיתו, הפלא ופלא, עם שחרורו של האלבום הזה - האלבום הכי טוב שלה TO DATE, ביחד עם גליטר ופרפר. שלושת האלבומים הללו הם האלבומים הכי מגובשים שלה לדעתי, מכל אספקט אפשרי.

חביבים עלי במיוחד מתוך MUSIC BOX:

MUSIC BOX - פנינה שרק מעריציה של מאריה (ו-30 מיליון האנשים שברשותם עותק של האלבום
) נחשפו אליה וחבל.

ANYTIME YOU NEED A FRIEND - אחד הפספוסים הגדולים בקריירה שלה. שיר מושלם מכל הבחינות, ווקאלית, מלודית, כתיבה ותוכן. אהובים עלי במיוחד הרימייקים לשיר של C&C. אני מפלל ליום ליום בו מאריה תשוב לבצע אותו בטורים שלה.

ALL I'VE EVER WANTED האגדי, שכאמור נוטף קיטש, אבל נהנה מאחד מהביצועים הקוליים הטובים ביותר של מאריה לאורך השנים.

NEVER FORGET YOU - בעיקר בזכות גרסת ה-EXTENDED המצוינת שלו.

אני חושב שמבחינת התוכן שלו והסגנון המוסיקלי, האלבום הזה היה המפתיע ביותר בקריירה של מאריה, כי אין בו ולו רצועה אחת שדומה, אם בסגנון הכתיבה, אם במלודיה, אם בהפקה, למה שהורגלנו אליו ממאריה עד שראה אור.

eranmc

New member
לגמרי אחד השירים האהובים עלי

יש שם כמה רצועות שאני נדהם לשמוע עד היום

True Colors

New member
גם אני התוודעתי למאריה באלבום הזה!

אני ארגיש שנייה מוטקה (מוסיקה נלווית, בבקשה!) ואספר את סיפור ההיכרות שלי עם מאריה (אז מה אם פתאום מסריח כאן מנפטלין! תתמודדו!
).

בניגוד למוטקה, שסיפור ההיכרות שלו שזור נופי הארץ
(כנרת) ודמויות ישראליות
(שוש עטרי), הסיפור שלי הוא בעל ניחוח הוליוודי (נוּוּוּ, מה אתם חושבים, שלשווא קוראים לי סינדי???
).

הימים: ימי הערוץ הראשון.
על מרקע הטלוויזיה משודר קדימון לסרט "זוהר בדשא" בכיכובם של נטלי ווד וורן בייטי

מוסיקת הרקע הנלווית היא Without You של מאריה, הזועקת בגרון מלא שהיא לא יכולה עוד לחיות, בעוד המקהלה, כמו מקהלה יוונית בטרגדיה, משמשת הד לשיברון לבה.

אני אקסטטי, ויום למחרת מספר לכל החברים שלי בכיתה על השיר הזה.
מישהו אומר שלאחותו יש את הדיסק, ואני מכריח אותו להקליט לי אותו.
הוא מקליט, ואני שומע את הקסטה יום וליל, עד שהיא נקרעת.
אחר-כך אני קונה את הדיסק בעצמי, ולאחריו קונה גם את Daydream.
בתקופה שאחר-כך אני נוטש את מאריה כמעט לגמרי (מתעניין יותר בפולק וברוק אלטרנטיבי), ומגלה אותה שוב מחדש רק לאחר ההתמוטטות ב-2001.

ForeverMC

New member
גדול! אני זוכר מצויין את הפרומו לסרט הזה.

דווקא לא זכרתי שזה היה דווקא בערוץ 1, אבל הפכתי גם אוהד מושבע של הסרט הזה לאחר צפיייה בו ובכלל של הוליווד הקלאסית-רומנטית.

וורן ביטי - אחד היפיופים

True Colors

New member
נזכרתי שבעבר תרגמנו כאן ביקורת מקסימה על DL

(יענו Dreamlover, לא היה לי מקום בכותרת), שפרסם כותב השירים pc muñoz (קראו כאן).
לרגל חגיגות ה-20, זו הזדמנות טובה להיזכר שוב ברצועה המקסימה הזו, הפותחת את האלבום.

למעלה